Gennem de seneste par måneder er der sket en rivende udvikling på LinkedIn. Der er kommet nye muligheder for virksomheder, og flere og flere bruger LinkedIn som rekrutteringsværktøj. Men hvad skal du gøre som virksomhed for at sikre dig at I har en professionel tilstedeværelse på LinkedIn?

LinkedIn Company Profile

LinkedInI løbet af de seneste par måneder er der kommet nye muligheder for virksomheder på LinkedIn. Der har længe eksisteret de såkaldte company profiles , hvor man som virksomhed kan skrive lidt om hvem man er og hvad man laver, samt interesserede kan følge med i hvem som er ansat osv. Men for nylig blev det nu muligt at præsentere sine produkter og services direkte på LinkedIn.

Man kan altså vi liste alle sine produkter direkte på LinkedIn og endda linke direkte ind på sin produktside eller webshop. Der er med andre ord blevet kortere mellem LinkedIn og ”køb-knappen”. (Update: Fanen med produkter blev lukket ned i april 2014).

Nogle af de virksomheder som har præsenteret deres produkter på LinkedIn er Hewlett-Packard, Dell  og Microsoft. Vi har hos Digital Works valgt at præsentere vores services på vores profil på LinkedIn. Det giver os mulighed for at nemt at opgive kontaktpersoner indenfor de forskellige kategorier direkte på LinkedIn.

Derudover kan man på LinkedIn anbefale produkter eller services, hvilket gør det nemt for andre at se andre brugeres vurdering.  Som noget nyt kan man som virksomhed nu integrere en ”LinkedIn Recommend-knap” direkte på sit website – en knap de fleste af os kender fra Facebook.

For nylig gav LinkedIn virksomheder adgang til LinkedIn Analytics. Det er nu blevet muligt at få indsigt i hvem der besøger ens virksomheds profil. LinkedIn Analytics giver dig bl.a. data såsom antal visninger, antal kliks på produkter/services samt indsigt i hvilken branche de besøgende kommer fra. Værdigfuld indsigt hvad enten din virksomheds formål på LinkedIn er at sælge produkter og services eller rekruttere nye dygtige folk.

Som en af de nyere tiltag på LinkedIn company profiles er det desuden blevet muligt at koble sin virksomheds blog og Twitter konto til profilen, således at disse vises direkte på LinkedIn. Se hvordan det ser ud på vores LinkedIn company profile her her.

Med de nye tiltag er det efterhånden blevet muligt at etablere et mini-website direkte på LinkedIn. Hvilket bestemt ikke er nogen dårlig idé at gøre, eftersom LinkedIn ligger flot i søgeresultaterne på Google.

LinkedIn for dig som privatperson

Som tidligere nævnt bliver LinkedIn i højere og højere grad nu benyttet som rekrutteringsværktøj. LinkedIn har for nylig lanceret en ny jobsektion som bl.a. foreslår jobs til brugerne – jobs udvalgt efter ens branche med mere. Alle tiltag som gør det væsentligt at have en professionel tilstedeværelse på LinkedIn.

Vi har tidligere skrevet en række gode råd til hvordan du som privatperson kan optimere din LinkedIn profil. Læs mere her i artiklen Få det bedste ud af LinkedIn.

Jeg håber du kan bruge disse tips. LinkedIn er uden tvivl i rivende udvikling, og de kommer hele tiden med nye muligheder for både virksomheder og privatpersoner.  Hos Digital Works glæder vi os i hvert fald meget til at følge udviklingen her i 2011.

Berig dit netværk - del artiklen
Del & udskriv side


Kommentar