Maj måneds bedste virale videoer er fundet. Be On er som altid leverandør af listen, og de forskellige scores er baseret ud fra disse kriterier: Share ability, views, storytelling, tiltrækningskraft, produktion og samlet kampagne.

1. #GALAXY11: The Training by Samsung

VM i fodbold 2014 er lige rundt om hjørnet og det er den ideelle mulighed for brands til at nå et globalt og engageret publikum. Samsung har grebet muligheden og har gjort det på en sådan måde, at de formår at skille sig ud fra mængden. I en video, der mest af alt minder om en science fiction kortfilm, har Samsung givet vores tids største fodboldspillere den ultimative udfordring; at bekæmpe og besejre den onde robot på den virtuelle spillebane. Det fiktive all-stars fodboldhold ”Galaxy11” består af en perlerække af fodboldstjerner, blandt andre Englands Wayne Rooney, Argentinas Lionel Messi og Portugals Cristiano Ronaldo.

Kan fodbold redde verden? Sandsynligvis ikke, men det kan helt sikkert sælge produkter. Siden videoen blev lanceret den 13. maj er den blevet set mere end 40 millioner gange på YouTube. Det er en long-format video på 4 minutter, der fra start til slut demonstrerer stjernemagt gennem action og spænding – den perfekte kombination for videosucces.

Score 9.6,

Advertising Agency: Cheil Worldwide, South Korea

Update: Videoen er desværre fjernet fra YouTube.

2. Euroleague Epic Pool Dunk by Turkish Airlines

Det seneste år har Turkish Airlines markeret sig som et brand, der laver velproducerede og succesfulde videokampagner. Flyselskabet har lanceret adskillige videoer med nogle af verdens største sportsstjerner i hovedrollen såsom basketballspiller Kobe Bryant og fodboldspiller Lionel Messi. Stjerner har optrådt i forskellige episoder, der finder sted over hele kloden, hvor de har haft konkurrencer kørende i alt lige fra ’bedste selfie’ til at vinde en lille drengs beundring.

Denne serie har givet dem et audience til at lancere en ny serie af videoer, der er dedikeret til Euroleague basketball med nogle af de bedste spillere i hovedrollen. I denne kampagne for Euroleague finalen ser vi først ligastjernerne Shawn James og Sergio Rodriguez ligge og slappe af i en pool. En basketball kommer i spil og de forskellige stjerner demonstrerer deres enestående evner. Situationen eskalerer indtil en af spillerne naturligvis griber bolden på vej op fra vandet flyvende på en jetpack!

Hele videoen er skudt i one-take, og det tog kun 22 forsøg før den sad lige i skabet. Kampagnen spiller på den serie af amatør film, hvor folk dunker fra poolen, der sidste sommer var et fænomen på den sociale video platform Vine. Med mere end 2.9 millioner visninger indtil videre kan man vist roligt sige, at Turkish Airlines er godt på vej til at blive et af de sejeste – hvis ikke bedste – flyselskaber i Europa til at lave video content.

Score 8,9,

Advertising Agency: Crispin Porter + Bogusky London

3. The Most Important “Sexy” Model Video Ever by Save the Children

Kan en model gøre hvad som helst sexet? Det testede Red Barnet i deres nye kampagne “The Most Important ‘Sexy’ Model Video Ever”. Du vil blive overrasket over de stærke resultater – ligesom modellerne blev.

En gruppe af modeller fik af vide, at de var i gang med at skyde en kampagne for et ”meget sexet mode brand”. Efter at have læst et par kliché linjer op, som ”begær er min elskerinde”, blev de bedt om at læse noget op, som ingen af dem kunne definere som sexet ”næsten 800 mødre og 18.000 børn dør hver dag. For det meste af årsager, der kan forebygges”.

 Modellernes reaktion afspejler seerens; et stadie af chok og sorg. Kampagnen gør brug af en meget stærk komponent: Ægthed. Kombinationen af det og den overbevisende tekst, der bliver forsøgt oplæst på en sexet måde, gør videoen meget stemningsfuld og slagkraftig. Red Barnet er godt kørende med deres videoindhold. For kun to måneder siden lancerede organisationen en meget stærk kampagne om de syriske børn, som lider under krisen i landet, der fik mere end 30 millioner visninger online. Med den succesfulde videostrategi, der er baseret på autenticitet og overraskelsesmomenter, kan vi godt forvente flere stærke kampagner fra Red Barnet.

Score 8,8

Advertising Agency: Big Block Live

4. GODZILLA by Fiat

Sætningen ”var det noget med lidt italiensk?” kunne meget vel være sloganet i den nye kampagnevideo ”Godzilla by Fiat” – et mashup mellem den nye Godzilla film og den nye familiebil Fiat 500L.

I videoen ser vi det ikoniske monster fra Japan mæske sig i et tag selv bord af standardstørrelses Fiat 500i, men uden at dens sult bliver stillet. Det er dog lige indtil, at Godzilla stifter bekendtskab med den større Fiat 500L.

Kampagnen er et perfekt eksempel på en mashup video, og må siges at være et smart træk af Fiat forud for sommerens længe ventede blockbuster. Fiat har grebet en unik mulighed for at skille sig ud fra andre bilmærker, og række ud til et bredere publikum end de sædvanlige bilkampagner formår. Filmen er oprindeligt lavet til TV, men fungerer glimrende online med over 5,5 millioner afspilninger siden starten af maj. Nu er spørgsmålet så bare: Er det bilen eller uhyret seerne vil huske?

Score 8,7

Agency: The Richards Group

Update: Videoen er desværre fjernet fra YouTube.

5. #ViolenceIsViolence: Domestic abuse advert by Mankind

Tidligere på måneden kom der fokus på vold mod mænd, da en viral video gik verden rundt, hvor vi kunne se Beyoncés søster Solange og rapperen Jay-Z i kamp i en elevator. I kølvandet på denne video har velgørenhedsorganisationen Mankind, der støtter mænd som er udsat for vold i hjemmet, lanceret en kampagne for netop at sætte fokus på problemstillingen – vold mod mænd i hjemmet.

Idéen er ganske simpel; et helt almindeligt par har et mindre slagsmål på en gade i London. I det første scenarie ser vi manden i et overgreb på kvinden, mens rollerne er byttet om i det næste scenarie. Hele filmen er optaget med skjult kamera, der fanger de naturlige reaktioner fra folk på gaden. I det sekund manden bliver aggressiv over for kvinden, bryder folk ind med det samme. Men da kvinden bliver aggressiv over for manden og skubber ham op ad hegn, er folk tilsyneladende underholdt eller ignorer hændelsen.

Denne provokerende prankvertisement får en til at revurdere de stereotype kønsroller, der ellers normalt ikke sættes spørgsmålstegn ved. Mankind ønsker at sætte fokus på samfundets opfattelse af vold i hjemmet. Lykkedes det dem at udfordre din opfattelse af begrebet?

Score 8,5,

Agency: Dare London

Listen er leveret af:
Be-On

Karakter kriterier:

Be On’s karakterer er baseret på en internt udviklet system, hvor videoerne, udover deres views, social delinger og generelle medie buzz, bliver evalueret på 6 generelle kriterier, der er relevant for kampagnes online succes. Der bliver givet karakter fra 1 til 10, hvor 1 er det lavest mulige.

Øjeblikkelig opmærksomhed: Skaber de første 10-15 sekunder opmærksomhed? Om det kan betale sig at se videoen skal kommunikeres klart og tydeligt fra start. Ingen gider at spilde sin tid!

Fastholdelse af kunden: Indeholder videoen det sidste nødvendige touch der skal til, for at fastholde og imponere det moderne online publikum? Det kunne eksempelvis være en berømthed, et fangende soundtrack, eksklusive optagelser, sex appeal eller en simple fangende titel.

Historiefortælling: Videoen skal være interessant og bidrage med noget unikt eller hæve standarden i dens kategori. Historiefortælling er desuden relevant for flowet og er samtidigt det kreative koncept bag kampagner.

Mulighed for deling: Videoer skal eksekveres i et format og med en klang der får seere til at relatere følelsesmæssigt, hvilket skal resultere i delinger på blogs og andre sociale medie platforme. Mennesker er historie fortællere fra den dag de bliver født – vi vil dele, interagere og skabe samtaler, hvis blot fundamentet er der.

Produktion: 
Videoens kvalitet, layout og ægthed, har stor betydning for den overordnede oplevelse og om seerne er villige til at dele. Er videoen en fornøjelse at se, vækker den nogen følelser og er layoutet og plottet strømlinet ordenligt? Kampagnen samlet set Kampagnens dybde er vigtigt for det samlede engagement og den organiske trafik. Hvor mange content typer og kanaler er blevet brugt?

Del & udskriv side


Kommentar