6 LinkedIn tricks du måske ikke kendte

De fleste af os benytter LinkedIn flere gange om ugen, og mange vil da efterhånden også kalde sig “superbrugere” af LinkedIn. Men kender du disse tricks? 

Inden vi starter, vil jeg indlede med, at hovedparten af nedenstående tricks kræver at du har LinkedIn Contacts. Det er allerede udrullet på de fleste profiler, men har du ikke adgang til de ting jeg nævner i artiklen, kan du få LinkedIn Contacts gratis her. Funktionen eksisterer desværre ikke længere.

Lad os så komme i gang!

Organisér dit netværk

Dette er om noget en feature, jeg vil være villig til at betale for. Med “tags” kan man nemt organisere sine connections på LinkedIn i forskellige grupper: Fx kollegaer, kunder, journalister, leads osv. Dine kontakter kan ikke se hvilke tags de har fået, og hver person kan sagtens have flere tags. Med denne inddeling kan du få et bedre overblik over dine kontakter og sende specifikke beskeder til en udvalgt målgruppe, som er tagget. Du kan oprette op til 200 tags.

For at “tagge” dine kontakter, går du ind under “Connections” og holder musen over den person du vil “tagge”. Klik på Tag, og vælg enten et eksisterende tag, opret et nyt eller klik på “Manage tags” hvis du vil omdøbe eller slette nogle af dine tags. Herunder kan du fx se at jeg har givet min kollega Nicolai tagget “Kollegaer”.

LinkedIn tags

Tip: Du kan også give personer tags direkte inde fra den enkeltes profil.

Skriv noter på dine connections

For mange af os kan det være nyttigt at have et par noter på vores LinkedIn-kontakter. Dette kan fx være et par ord om hvor og hvordan relationen er opstået, hvem der introducerede jer, noget du skal huske, hvad I har talt om eller lign. Dette kan nemt gøres inde på den enkeltes profil i feltet lige under deres profilbillede, ved at klikke på “Relationship”. Disse noter er kun synlige for dig!

LinkedIn Contacts - Relationship

Eksporter dine kontakter

Med et stigende antal connections på LinkedIn kan det være en udfordring at holde helt styr på netværket. Og selvom der måske allerede er arbejdet med tags, er der stadig nogen der foretrækker gode gamle Excel. Du kan nemt downloade alle dine kontakter inde under “Connections”. Oppe i øverste højre hjørne klikker du på tandhjulet, som leder dig til en ny side. Her fra kan du i højre side vælge “Export LinkedIn Connections“.

Se seneste opdateringer fra dig selv eller andre i dit netværk

Kender du det – En i dit netværk delte en interessant artikel på LinkedIn for et par dage siden, og nu kan du ikke finde den i dit feed? Hvis du vil se en persons seneste opdateringer, går du blot ind på vedkommendes profil og klikker på den blå pil og vælger “View recent activity” – Se billedet herunder.

LinkedIn - View recent activity

Denne feature har du naturligvis også på din egen profil, men er det dine egne opdateringer du leder efter, kan du også sortere i dit nyhedsfeed. I højre hjørne over alle opdateringerne står der “All updates”. Hold musen herover og vælg “Your Updates” for kun at se din egen aktivitet.

Eksporter profil/CV

Nogle gange kan det være rart at gemme en profil og måske endda printe den ud. Særligt i de tilfælde hvor man måske er inde på en profil for en mulig ny kollega, samarbejdspartner eller lign. Ved at gå ind samme sted som før, nemlig den blå pil på profilen, kan du også få muligheden for enten at dele profilen (vælg Share profile) eller at gemme profilen som pdf-fil (vælg Save to pdf).

OBS! Tags vil fra den 31. marts 2017 blive fjernet fra den gratis version af LinkedIn og i stedet blive en del af det betalte produkt, Sales Navigator. Læs mere her (opdateret den 14. december 2016).

Hvad er dit bedste trick?

Hvad er din favoritfunktion på LinkedIn? Eller har du andre gode tips og tricks? Så del dem meget gerne med os herunder.

4 Svar
  1. Tak for gode tip her 🙂 Jeg vil gerne bidrage med mine to favoritter:
    1. Infografik ude til højre for hvert af mine opslag, der bl.a. fortæller, hvor mange (også udenfor mit eget netværk), der har læst, Like’d eller kommenteret mine opslag.
    2. Oplysning på LinkedIn-posts om hvor mange der har læst post’en er med til at give en ide om relevans og værdien af hver post.
    Mvh. Martin

  2. Tricket med at organisere sine connection er for så vidt smart nok. Desværre kan man ikke målrette opdateringer imod disse grupper – som man for eksempel kan på G+, og det synes jeg klart mangler.

Skriv en Kommentar

Relaterede artikler

Nyhedsbrev

Få berigende artikler om digitalt salg og marketing.

Tilmeld

 

Vil du blive klogere på LinkedIn?

Vi udbyder hele 5 forskellige LinkedIn-kurser som rummer alt fra salg, HR & employer branding til marketing & kommunikation.
Se dem her