9 funktioner du måske ikke kendte på LinkedIn

Tænker du sommetider på, hvor mange ikke-accepterede LinkedIn-invitationer, du har liggende? Eller har du overvejet, om du kunne slippe for at blive spammet af diverse LinkedIn-grupper, du er medlem af? Der findes et hav af funktioner på LinkedIn, som ikke alle kender – 9 af dem, har vi samlet i denne artikel.

1. Få overblik over (og slet) ikke accepterede LinkedIn Connection invitationer

Er du aktiv på LinkedIn, og bruger du mediet i arbejdssammenhæng til ex at finde nye leads at connecte med? Så kan det være svært at huske den ene fra den anden – særligt når man ikke altid kender folk i virkeligheden.

Det er der heldigvis råd for. Du kan nemlig se dine sendte invitationer om at connecte. Dette gøres således:

  • Vælg ‘My network’ i øverste menu
  • Vælg ‘Manage all’ i højre hjørne
  • Du kommer automatisk ind på ‘Received’ – klik her på ‘Sent’ (se billeder nedenfor).

 

Herfra har du mulighed for at se dine udsendte invitationer om at connecte, som endnu ikke er blevet accepterede. Du har også mulighed for at slette en invitation, hvis den ex er blevet sendt afsted ved en fejl. Dette gøres ved at vælge ‘Withdraw’ ud fra den pågældende person.

2. Begrænsninger på LinkedIn-invitationer

Vidste du, at der er begrænsninger på antallet af LinkedIn-invitationer, du kan sende? Det er der rent faktisk.

Årsagen til denne begrænsning er et ønske om at beskytte brugere mod spammere, og folk som misbruger LinkedIn. Hvis du derfor har en høj acceptrate på invitationer, vil LinkedIn formentlig også hæve antallet af invitationer, du kan sende ud.

Tip: Får du brug for flere invitationer, og har du ikke automatisk fået adgang til dette, så kan du kontakte LinkedIn her.

3. Gør dig usynlig, når du besøger andre profiler

Mange forholder sig passive på LinkedIn, fordi de ikke ønsker, at andre kan se, at de har været inde og besøge deres profil. Men det behøver ikke at være sådan. Du kan nemlig selv bestemme, om du vil være synlig, semi-anonym eller helt anonym (se nedenfor).

profile-viewing-options

Indstillingen finder du under Privacy & Settings under fanen Privacy, hvor du vælger Profile viewing options.

4. Fjern en LinkedIn connection

Er du kommet til at tilføje en connection ved en fejl? Eller har du fortrudt at lukke specifikke personer ind i dit netværk? Det er der heldigvis råd for. Du kan nemlig fjerne dine connections igen.

Når du skal fjerne en connection, kan dette gøres på to måder.

Den ene måde er ved at tilgå den pågældende persons profil. Herinde klikker du på “More” (under profilbilledet) og vælger Remove Connection (se billede).

 

Hvis du ikke har lyst til at vedkommende skal se, du har været ind på profilen, kan du 1) vælge at gøre dig anonym (som beskrevet ovenfor) eller 2) vælge at fjerne vedkommende fra din Connections-side.

Sidstnævnte finder du via menuen My Network, hvor du vælger ‘See all’ i venstre side. Herfra finder du den connection, som du ønsker og fjerne, klikker på prikkerne ud fra vedkommende og vælger Remove connection (se billede).

 

4. fjern linkedin connection fra my network

5. Se seneste aktivitet

Har du også stået i situationen, hvor en connection har delt en god artikel eller andet godt, men du ikke kan finde det i newsfeedet igen? Så findes der faktisk en enkel måde at genfinde indholdet på – hvis du vel og mærke kan huske, hvem der delte indholdet.

Du finder det ved at gå ind på vedkommendes profil, scrolle lidt ned og vælge ‘See all activity’.

Når du klikker på ‘See all activity’ kommer du ind på opdateringer, som vedkommende har delt den seneste måneds tid. Så du må ikke vente for længe, hvis du ønsker at genfinde indhold gennem den vej.

6. Gem artikler til senere læsning

I forlængelse af ovenstående kan der være en idé i at gemme artikler på LinkedIn, idet du ser dem. Dette har LinkedIn for nyligt gjort muligt – men kun via app’en på din mobil eller tablet.

save-articles-linkedinsave-articles-linkedin

 

Efterfølgende kan du finde de gemte artikler ved enten at klikke på ‘See All’ som vist øverst i højre hjørne på billede 2 – eller inde fra din profil, hvor alle gemte artikler er til at genfinde.

7. Skjul opdateringer fra dine connections

Man kan komme ud for – selv på LinkedIn – at nogle folk i ens netværk spammer eller deler irrelevant indhold. Er det tilfældet, og du fortsat gerne vil have vedkommende i dit netværk af forskellige årsager, så kan du ‘nøjes’ med at skjule én eller alle opdateringer fra vedkommende.

Skjul et enkelt opslag fra dit feed

Dette gøres ved at finde det delte indhold i dit feed, klikke på de tre prikker i højre hjørne af opslaget og vælge ‘Hide this post’. Herved fjernes opslaget fra dit nyhedsfeed.

7. skjul opslag op linkedin

Skjul alle opslag fra en connection

Er det nødvendigt at skjule alle opslag fra en bestemt person, er dette ligeledes muligt. Det kan gøres ved i stedet at vælge Unfollow *den pågældendes navn* (se billede ovenfor).

OBS: I begge tilfælde har du mulighed for at fortryde din handling ved at vælge ‘Undo’.

8. Grupper: Slå mails fra

Er du medlem af mange grupper. Så modtager du formentlig løbende et hav af mails med opdateringer fra aktivitet i gruppen. Du bestemmer dog selv, hvorfra og hvor mange mails, du ønsker at modtage.

Gå ind under ‘More’ i øverste menu, klik på ‘Groups’ og vælg herefter ‘My groups’. Ud fra hver gruppe finder du et tandhjul, og klikker du på det, får du to muligheder: Leave group & Group settings.

Vælger du Group settings, har du mulighed for at redigere dine indstillinger for den enkelte gruppe – fx hvorvidt admins må sende dig announcements, om folk i gruppen må skrive til dig privat, og om du vil modtage en ugentlig opdatering pr. mail.

9. Overblik over vigtige funktioner på LinkedIn

LinkedIn rummer mange flere muligheder – måske også nogle, som du allerede kender til. Men hvis du er som de fleste, så kender du sikkert også det, at man glemmer hvor funktionerne er. Dét har vi taget højde for og samlet et overblik med en række vigtige LinkedIn-funktioner, samt links til hvor du finder funktionerne. Du finder artiklen her: Find hurtig LinkedIn-hjælp – Quick links.

Oprindeligt skrevet af: Lærke Cichosz (14. februar 2017)

 

Artiklen er bl.a. skrevet med inspiration herfra.

Skriv en Kommentar

Relaterede artikler

Nyhedsbrev

Få berigende artikler om digitalt salg og marketing.

Tilmeld

 

Lær at bruge LinkedIn til Social Selling

Ved at bruge LinkedIn og dit netværk som et tids- og kosteffektivt salgsværktøj, kan du gøre kolde emner varme og i sidste ende få nye kunder og forretning ud af det.
Læs mere her