Behold kunderne på dit website

Det er blevet december og frem mod den store aften intensiveres julehandlen i landets online butikker. Som det gør sig gældende på landets handelsgader, vil handlende også gerne ’ose’ og se hvad der er på hylderne når de handler på internettet. For at ”holde folk i butikken” er det derfor vigtigt, at ens hjemmeside ser indbydende ud og ikke skræmmer potentielle kunder væk. Nedenstående guide byder på 10 mulige årsager til at kunderne, ikke bliver hængende på din hjemmeside, men forlader den med tom indkøbskurv. En situation de fleste nok gerne vil undgå.

Af Anders Budde

  1. Musik. Undgå brugen af musik som automatisk går i gang så snart der logges ind på dit site og sig nej til reklamer som larmer når musen køres over dem.
  2. Popups. Popups er et velkendt irritationsmoment for de fleste, men ikke desto mindre forekommer de stadig.
  3. Interstitials. Interstitials er sites med reklamer, som vises før eller efter det site der ønskes vist. Folk forventer at blive ført direkte til det indhold de klikkede på, så udelad dette irritationsmoment.
  4. Langsomme sites. Med tidens hurtige internetopkoblinger forventer brugerne øjeblikkelig respons når der klikkes så lad dem ikke vente grundet et site med lang load tid.
  5. Dårligt design. Uoverskuelige sites kan få de fleste til at miste tålmodigheden, så sørg for at brugerne kan navigere intuitivt rundt på et brugervenligt site.   
  6. Blinkende lygter. Det kan være fristende at anvende flashy lyseffekter til at rette besøgendes opmærksomhed mod specifikke områder på dit site, men det kommer ofte til at virke desperat og kan være et stort irritationsmoment.
  7. Ugennemskueligt. Specielt hvis et site besøges for første gang er det vigtigt, at brugeren med det samme er klar over, hvem det pågældende firma er og hvad det beskæftiger sig med. Fremgår det ikke tydeligt, vil de fleste være tilbøjelige til at prøve lykken andet steds.
  8. Browser problemer. Sørg for at dit site understøtter de mest gængse browsere, så besøgende, som måske ikke lige anvender Explorer, oplever problemer. Skal der først åbnes en ny browser, stiger risikoen for, at den besøgende giver fortabt. Sørg derfor for regelmæssigt at teste dit site.
  9. Flash sites. Grundene til hvorfor man bør undgå brugen af flash sites er mange. Blandt andet understøttes de ikke af iPhone og iPad. Se dette link som giver sit bud på 8 problemer ved brugen af flash.
  10. Video-only. Brugen af video til at fortælle om dit firma og produkter kan være en god idé, men nogle besøgende vil ikke have tid eller tålmodighed til at se en video igennem. Det er derfor en god idé at videoer altid understøttes af tekst version.

Individuelt set er nogle af ovenstående faktorer ikke nødvendigvis nok til, at besøgende forlader dit site, men sammen kan de give et helt forkert indtryk og medvirke til folk lynhurtigt klikker væk fra dit site.

Artiklen er skrevet med inspiration fra artiklen ’25 reasons why I’ll leave your website in 10 seconds. Læs hele artiklen og få endnu flere bud på hvorfor de besøgende måske forlader dit site.

Skriv en Kommentar

Relaterede artikler

Nyhedsbrev

Få berigende artikler om digitalt salg og marketing.

Tilmeld