Video-deling oplever i øjeblikket et voldsomt boom på de sociale medier, og video-deling er en platform med et betydeligt marketingpotentiale. Det er nu et par måneder siden Instagram åbnede op for video-deling, og derfor er det ved at være tid til at se på populariteten af de forskellige video-delingskanaler; YouTube, Vine, og Instagram blandt virksomheder på Twitter.

Som det ses i det nedenstående figur, foretrækker de fleste virksomhedsprofiler på Twitter, video-deling via YouTube. Det er helt forventeligt, at YouTube tager føringen, da YouTube har eksisteret væsentligt længere end de andre kanaler og har 1 milliard besøgende hver måned.

videodeling1

Der er også blevet kigget nærmere på “engagement”. YouTubes videoer tog igen føringen og skabte mest engagement. Derefter kom Vine og på tredjepladsen Instagram. Det overraskende er, at Vine-videoer var en smule mere retweetet end YouTube-videoer. Det kan muligvis have noget at gøre med, at Vine-videoer er nemme at producere og forbruge. Nye undersøgelser viser også, at Vine-videoer er ved at indhente YouTube-videoer i forhold til engagement. Instagram-videoer tilbyder, imodsætning til de andre kanaler, 13 forskellige filtre, redigerings-funktioner, fokuserings-funktioner, anti-shake teknologi og mulighed for at vælge en cover-frame. Med alle disse muligheder må det forventes, at Instagrams popularitet stiger, når virksomhederne begynder at tage Insta-videoer til sig. Både YouTube-, Vine- og Instagram-videoer kan implementeres på virksomheden websites eller blog.

videodeling2 videodeling3

 

Herunder har vi samlet en række gode eksempler på engaging-videoer på hhv. Instagram, YouTube, og Vine:

 

 

Data er fra 1.141 virksomhedsprofiler på Twitter, og fra 5.933 tweets i perioden 19. juni til 19. juli 2013.

Artiklen er inspireret af denne.

Skriv en Kommentar

Relaterede artikler

Nyhedsbrev

Få berigende artikler om digitalt salg og marketing.

Tilmeld