Guide til covervideoer på Facebook

Har du bemærket, du kan udskifte dit coverbillede med en video på Facebook? I denne artikel har vi samlet en guide til, hvordan du laver din egen covervideo og giver dig gode eksempler på, hvordan andre har gjort for at pifte deres Facebookside op. 

Ved at indsætte en video som coverbillede, kan din Facebookside springe i øjnene på dine kunder og give dem lyst til at udforske siden yderligere – i stedet for din Facebookside drukner i mængden af lignende sider.

Covervideoer er en smule kortere og bredere end typiske Facebook-videoer. Nedenfor at målene på den mest optimale video til din Facebookside.

 • Varigheden på din covervideo skal være mellem 20 og 90 sekunder
 • Videoens opløsning skal være mindst 1008p
 • Videoen bliver nedskaleret til 820 x 312 pixels. Sørg derfor for at placere vigtige elementer (billede/video/tekt) centralt i billedet. Det ville være ærgerligt, hvis der blev klippet i et vigtigt budskab. På mobilen nedskaleres covervidoen lidt anderledes og den beskærer mindre af billedet. Derfor er det vigtigt, du doubletjekker covervideoen på mobilen.
 • Covervideoer afspilles på mute, så sørg for budskabet i videoen giver mening uden lyd. Lad indholdet i videoen fortælle historien eller overvej at tilføje tekst.
 • Covervideoer genafspilles automatisk, så lad overgangen mellem videoens slutning og start være flydende. Du kan lave en pæn overgang ved at tilføje et billede med logo eller en tekst i slutningen eller starten af videoen.

Når videoen er klar, skal den uploades til din Facebookside – og dette er nemt. Du klikker blot ”Skift coverbillede” og vælger din video. I skrivende stund er det kun muligt at gøre det fra computeren – og ikke fra mobilen.

Eksempler på covervideoer

Har du svært ved at finde ud af, hvilken video der passer til din Facebookside? Covervideoer giver en unik mulighed for at præsentere din virksomhed, dine produkter eller en kampagne. Vi har samlet en række eksempler fra forskellige brands, som du kan lade sig inspirere af.

Kagerullen: Inspiration til brug af produkterne

 

Hootsuite: Benyt tekst til at komme ud med budskabet

 

Nybolig: Brug det som en del af en større kampagne

 

Carlsberg: Giv et andet perspektiv

 

Har du gode råd til covervideor på Facebook?

Del gerne råd eller inspirerende eksempler herunder.

2 Svar
 1. Pernille Larsen

  Hej, jeg ved godt, at denne artikel er fra 2017, men jeg vil gerne udskifte et Facebook cover til en video. Men der er ikke en knap, hvor jeg kan vælge at uploade en video.
  Ved I, om funktionen er blevet fjernet?

 2. Emma McNulty

  Hej Pernille,

  Vi beskæftiger os ikke så meget med Facebook lige for tiden, så det kan jeg desværre ikke svare på. God dag!

Skriv en Kommentar

Relaterede artikler

Nyhedsbrev

Få berigende artikler om digitalt salg og marketing.

Tilmeld

 

Master Class i sociale medier

Sociale medier er noget, som stort set alle virksomheder gør brug af, men det er langt fra alle, der får det ønskede udbytte. På Master Class’en gennemgår vi de sociale platformes kvaliteter, muligheder, styrker og begrænsninger, sat i relation til virksomhedstype og mål.
Læs mere her