Google Analytics Multi-channel funnels

Som du måske ved, er det ikke nok kun at måle, som mange gør, på det sidste klik. Dvs. udelukkende give det sidste klik, som fører til en konvertering, hele æren. De sidste par år har der været talt en del om path-to-conversion, last click og attribution weighting – Alle er de termer som bruges til at beskrive øvelsen med at anerkende alle de medier der påvirker os undervejs til en konvertering. Alt dette kan du måle med Google Analytics.

Af Charlotte Østergaard Jørgensen

Eksempelvis kan vi måske være blevet eksponeret for et tilbud i et banner, men klikker ikke på det. I stedet går vi på Google og søger efter produktet og ender med at købe. Måler man udelukkende på sidste klik, vil Google i denne situation, alene få æren for købet. Ved at måle hvordan vi bliver påvirket af budskaber undervejs til et køb, og se på hvilke kombinationer der konverterer bedst, får vi en bedre forståelse for vores målgruppe, og bedre forudsætninger for at optimere vores kampagner.

Se mere i videoen herunder, som forklarer den funktionen i Google Analytics – Multi-channel funnels.

Er du interesseret i at se hvordan det ser ud i Google Analytics, så er videoen herunder noget for dig. Den gennemgår hvordan du f.eks. ser hvilke medier der konverterer bedst samt hvilke der oftest “assisterer” til en konvertering.

Vil du vide mere

Find mange flere videoer fra Google Analytics her på deres YouTube kanal.

Du kan læse mere om Attribution Weighting i denne rapport fra Havas Media: Artemis Attribution Weighting: Managing the Digital Media Mix.

Vil du vide mere om hvordan de forskellige kanaler påvirker hinanden er denne artikel om bannerets påvirkning på search måske noget for dig.

Skriv en Kommentar

Relaterede artikler

Nyhedsbrev

Få berigende artikler om digitalt salg og marketing.

Tilmeld

 

Vil du vide mere? - Åbent seminar

Arbejd professionelt med bannerkampagner! Få overblik og brugbar viden til at arbejde professionelt med dine bannerkampagner. Få tips til dine kampagner samt hør mere om path-to-conversion og last click.
Læs mere og tilmeld dig her