Vi er på SXSW konferencen i Austin, Texas hvor bl.a. Google har lavet deres egen mini-landsby. Her præsenterede de deres nye produkt Schemer – En ny tjeneste som lader brugerne oprette såkaldte “schemes”, som er ting man kan lave, alene eller sammen.

SchemerSchemes kan fx være ”købe en iPad3″ eller at ”spise en bøf på Mash”. Ved hjælp af Google Maps lader Scheme brugerne uploade tips og ”to-do’s” til Scheme og dele dem med andre. Du kan med det samme se dine Google+ venner i Schemer og se både hvad de gerne vil gøre samt hvad de allerede har gjort. Og mangler du interessante ting at foretage dig i en bestemt by eller lign. kan du klikke på “find stuff to do” og se hvad andre brugere har foreslået.

Første gang du bruger Schemer, beder systemet dig udvælge kategorier du er interesseret i, så Schemer bedre kan foreslå dig nye schemes samt nye brugere at følge på Google+.

Er Schemer ikke noget vi har set før?

Ligner det ikke bare masser af andre lokationsbaserede tjenester? Jo, til dels. Dog vil jeg mene Schemer har en interessant og anderledes feature. Du kan udvælge en række af dine Google+ venner og se hvad I har tilfælles af Schemes. Så hvis du fx skal ud med 4 af dine venner, men ikke helt ved hvad I skal finde på at lave, kan du gå ind og vælge disse venner ud og se hvilke Schemes både du og dine venner har udvalgt. Så kan du altså foreslå at I laver noget du på forhånd ved alle gerne vil prøve.

Om Scheme bliver en succes afhænger til dels af om hvorvidt det lykkes at få lokket brugerne til at bruge Google+, og herved kunne drage nytte af de spændende muligheder der ligger i de nye produkter fra Google som

I videoen herunder kan du se hvordan Schemer ser ud (videoen er desværre uden lyd).

Som alle andre nye tjenester er Schemer pt. kun ”per invite only”. Ved at gå ind på www.schemer.com kan du skrive dig op til en invitation, men vil du meget gerne teste det med det samme, kan du klikke dig ind på www.schemer.com/join hvor du med samme kan få adgang. Du vil dog få besked om at Schemer endnu ikke virker optimalt i Danmark, men du kan sagtens teste det allerede nu.

Schemer findes (naturligvis) til Android, men Google arbejder også på at lave en Schemer applikation til iPhone.

 

Skriv en Kommentar

Relaterede artikler

Nyhedsbrev

Få berigende artikler om digitalt salg og marketing.

Tilmeld