Guide – LinkedIn for studerende

Sidder du som studerende med en LinkedIn-profil uden rigtigt at vide, hvad du skal gøre med den, og hvordan den skal bruges? Her er en guide til, hvad du bør lægge vægt på, hvis du vil have en større chance for at blive opdaget af mulige arbejdsgivere på LinkedIn.

LinkedIn studerendeI en undersøgelse lavet af LinkedIn Talent Solutions viser det sig, at 37 % af de adspurgte arbejdsgivere angiver sociale professionelle netværk, såsom LinkedIn, som en af de vigtigste kilder til en fremtidig ansættelse. Men mange studerende anvender ikke alle de muligheder LinkedIn tilbyder,  da de føler, at deres CV er for kort, og at de ingen erfaring har.

Men hvordan laver du, som studerende en god profil?

Her er en simpel guide til LinkedIn for studerende:

Profilbillede
Mange studerende er “bange” for at uploade et profilbillede, af frygt for at se for unge ud. Men som arbejdsgivere, vil man gerne kunne sætte ansigt på personen, frem for bare at være endnu et link. Så på med det fine tøj og få en kammerat til at tage et godt billede.

Inkluder fag og andet relevant info
Som arbejdsgiver, er man altid interesseret i at finde ud af, hvad fremtidige mulige kolleger kan bidrage med – Vær derfor så detaljeret som mulig med dit skolearbejde.
Post både hvilke relevante fag du har/havde, hvis du har været med i en klub eller en organisation eller har været i praktik og fået skrabet en masse arbejdserfaring sammen.

Vis dine resultater frem
En ny funktion i LinkedIn gør det nu muligt at uploade billeder, præsentationer og video på sin personlige profil. Så hvis du har lavet en god præsentation, eller andet som du er stolt af og gerne vise frem, er det altså muligt for dig, at vise dig visuelt frem for arbejdsgiverne. Det er en super mulighed for at vise sine skills frem på en god og synlig måde.

Spørg din underviser om en anbefaling
Som mange af jer ved, er det muligt at give recommendations (anbefalinger), hvor man fremhæver en persons arbejdsmæssige kvaliteter. Recommendation-funktionen har fået et ry for, kun at være forbeholdt tidligere arbejdsgivere – dette er langt fra tilfældet.

En anbefaling fra en underviser i et relevant fag, som taler godt om dine evner i klasseværelset, vil adskille dig fra mængden på LinkedIn.

Kommenter på branche-relevante artikler
Post artikler og andre arbejdsmæssige relevante ting – Det viser, at du er engageret og har øje for, hvad der sker i branchen. Hvis du rigtig vil være fremme i skoene, stiller du et par tankevækkende spørgsmål til artiklen og lægger op til diskussion. Det viser, at du ikke blot læser nyhederne, men at du også forholder dig til dem.

Stil spørgsmål i LinkedIn grupper
Tilmeld dig relevante grupper, stil spørgsmål, kom med gode idéer og relevante tips og artikler. Det viser igen, at du er interesseret og har gåpåmod.  Det er en super god måde, at vise sig frem på overfor arbejdsgiverne.

Tjek grammatikken
Ligesom der skal være orden i skolen, skal der også være orden på din LinkedIn-profil. Læs den igennem og få også gerne en ven til at læse den igennem for stavefejl og underlige sætninger. Det er et skidt signal at sende til omverdenen, hvis ikke du har styr på grammatikken.

University Pages
LinkedIn er som sagt ikke kun for de “voksne” med jobs og mange forbindelser – Derfor vil LinkedIn d. 12. september, lancere “University Pages” som har til formål, at hjælpe unge studerende. University pages skal hjælpe de studerende med at udforske skoler over hele verden og i høj grad udvide deres forståelse af, hvilke skridt der skal tages, for at opnå deres ønsket karriere. Der vil være mulighed for at læse om skolerne og kontakte elever m.m. for at få bedst mulig indblik i skolerne.

200 universiteter har allerede meldt sin ankomst til university pages, og i løbet af de næste par uger vil flere tusind universiteter også være en del af netværket.

Har du andre idéer til, hvad man bør poste, så hold dig endelig ikke tilbage og kommentér gerne.

Artiklen er skrevet med inspiration af denne.

1 Svar
  1. I en tid hvor mange studerende har svært ved at finde arbejde, må det her indlæg være rigtig populært! 🙂
    Den giver i hvert fald et godt indblik i, hvordan man kan benytte LinkedIn til at promovere sig selv.

    Der er så mange muligheder for at networke, men desværre er der mange unge (studerende) der ikke gør brug af det. Godt skrevet indlæg.

Skriv en Kommentar