Instagram Takeover + #Instavideo

Instagram har 100.000.000 brugere på verdensplan, men Instagram er mere end blot fancy filtrer.

af Katrine Ansbøl

Instagram giver alle brugerne adgang til et kæmpe fotoarkiv over mange ting, men blandt andet kan Instagram bruges til at følge verdens begivenheder fx Tour de France (49.285 billeder), LeMans (39.234 billeder) osv.

Swiss har taget virksomheders brug af Instagram skridtet videre. Hvis en bruger laver en #hashtag-søgning på et event/arrangement i Schweiz hijack ’er Swiss fotostream’en, og gør det derved muligt for brugeren at booke plads om bord på flyet direkte fra Instragram.

Se hvordan de gør i videoen:

Instagram Takeover (English) from instagramtakeover on Vimeo.

#Instavideo

Instagram har også for nyligt åbnet op for video-deling, og det nye tiltag har brugerne taget til sig med det samme, allerede inden for de første 24 timer havde 5 millioner uploadet en video. Og blandt brugerne er en række kendisser og brands – se listen her.

Grunden til #Instavideos succes ligger i måden, den er bygget op på. For at poste en #Instavideo kræves det nemlig ikke, at man opretter en video-profil, man kan, som virksomheden eller privatperson, poste videoer fra den samme profil, som man tidligere har postet billeder fra (hvilket fx ikke er tilfældet hos Vine). Det betyder samtidigt, at man ikke skal have sine eksisterende followers til at følge endnu en profil, og det er til stor fordel for de virksomheder/brands, der i forvejen har en stor folllower-kreds.

Facts om video-marketing:

  • Omkring 46 % siger, at de er mere tilbøjlige til at søge information om et product efter at have set en video om produktet
  • Den gennemsnitlige bruger, benytter 88 % længere tid på et website med en video
  • Video og e-mail marketing kan øge klik-raten på et produkt med mere end 90 %
  • Video tiltrækker to til tre gange så mange månedlige besøg, og fordobler tiden der bruges på websitet, end uden video
  • Ud af 80 % der har set en video-annonce, foretager 46 % sig en yderlige handling

Kilde: http://www.socialmediaexaminer.com

Både Swiss måde at bruge Instagram på og #Instavideo er nye måder at bruge Instagram på, og vi tror på, at der vil komme endnu flere kreative måder at anvende Instagram i det digitale marketingarbejde fremover.

En lille test
For at se hvor omfattende Instagram i virkeligheden er – også herhjemme – lavede vi en lille test.
Vi tænkte, tilbage i juni, på en igangværende begivenhed, nemlig ‘studenterne springer ud’. Vi lavede derfor en søgning på #student2013. Allerede d. 25/06-13 var der 32.357 billeder med dette hashtag på Instagram, og nu efter studenterugen har været ovre et godt stykke tid, ligger der 36.683 billeder af glade studenter. Det tager vi som et udtryk for at Instagram har vundet indpas i danskernes og særligt de unges sociale bevidsthed.

Skriv en Kommentar

Relaterede artikler

Nyhedsbrev

Få berigende artikler om digitalt salg og marketing.

Tilmeld