Ideelle længder på det skrevne online

De fleste vil gerne vide det – altså hvad den perfekte længde er til en emnelinje i nyhedsbrevet, til Facebook opdateringen, til et tweet osv. Buffer har samlet en række anbefalinger til netop det, og deres anbefalinger er naturligvis bakket op af undersøgelser. 

Bliv klogere her.

De fleste af os kan optimere længden på vores online tekster, vores overskrifter osv. Og hvorfor ikke teste de ting, som undersøgelser rent faktisk viser virker bedst?

Hvor lang skal en Facebook-opdatering være?

Kort og godt er svaret max 40 tegn. Men 40 tegn er ved gud ikke meget (overskriften til dette afsnit er på 43 tegn inkl. mellemrum). Så man kan også vælge at gå efter det næstbedste – og det er at holde sig under 80 tegn. Opdateringer på mindre en 80 tegn får i snit 66 % mere engagement end længere opdateringer. Andre studier viser at den perfekte længde er mellem 100 – 119 tegn. Uanset er en learning herfra, at det gælder om at fatte sig i korthed.

Få flere tips til dine Facebook opdateringer i artiklen her.

Hvor langt skal et tweet så være?

Twitter har selv samlet en række “best practices” for virksomheder, som siger at tweets på under 100 tegn får op til 17 % mere engagement.

Den anbefalede længde bakkes op af en undersøgelse fra Track Social som har set på 100 velkendte brands’ på Twitter. De har desuden set på den ideelle længe ift. at få retweets, som ifølge deres studier er mellem 71-100 tegn.

længdepåtweet

Hvor lang er den perfekte subject line?

Der er mange meninger om længden på emnelinjer til nyhedsbreve. Nogle mener at det betyder alt, mens andre, herunder mail-systemet Mailchimp ikke finder den store sammenhæng mellem antal tegn i emnefeltet og åbnings-raten.

Vores erfaringer her hos Digital Works er dog, at det betaler sig at holde sig omkring de 40 tegn i emnefeltet, men der findes mange holdninger til længden. Ifølge deres studier er den ideelle længe mellem 4-15 tegn. Det kan være svært for de fleste, så det næstbedste, når man både tager åbnings- og klik-rate i betragtning, er at holde sig mellem 28-39 tegn.

Få flere anbefalinger

Læs endnu flere anbefalinger til de rette længder i artiklen her, og få overblikket herunder. Og del også meget gerne dine egne erfaringer i kommentarfeltet herunder.

The ideal length of everything online

10 Svar
  1. Interessant, men et blogindlæg på 1600 ord er i mine øjne meget langt – og sandsynligvis for langt 😉 Er der noget statistik på, at det skal være 1600 ord?

  2. Cecilie Kvistgaard Jensen

    Kære Martin.

    Tusind tak for din feedback til vores artikel.
    Vi er glade for, at du vil inddrage vores gode råd til ideelle længder på det skrevne online, i dit arbejde.

    / Cecilie, Marketingkoordinator

Skriv en Kommentar

Relaterede artikler

Nyhedsbrev

Få berigende artikler om digitalt salg og marketing.

Tilmeld