LinkedIn – Statistisk overblik over lande

Socialbakers er en analytisk platform, som giver adgang til en bunke statistik om de sociale medier i hele verden, således man kan måle og sammenligne både brands og platforme på diverse parametre. I denne artikel ser vi nærmere på LinkedIn i en række centrale lande.

Som de fleste nok ved, er LinkedIn i vækst verden over, men en ting er antal brugere i de enkelte lande – for her er tendensen klar – store lande = mange brugere. Men det giver et lidt skævt billede af, hvor udbredt netværket rent faktisk er i det enkelte land. Derfor har vi i nedenstående liste også valgt at fokusere på, hvor stor en procentdel af befolkningen, der anvender LinkedIn i en række udvalgte lande. Vi har valgt at fremhæve lande, som Danmark ofte sammenligner sig med eller som danske virksomheder ofte laver forretning med.

Af listen fremgår det, at Danmark har en forholdsvis høj LinkedIn penetrationsrate, med hele 27 % af befolkningen, mens vores største eksportmarked Tyskland ser noget anderledes ud. .

linkedinstatistik1

Xing er populært i de tysktalende lande

I Tyskland og andre tysktalende lande, er der generelt en forholdsvis lav andel af befolkningen, der er på LinkedIn, idet de i stedet benytter det professionelle tyske netværk Xing.

Nedenstående graf viser hvordan fordeling af LinkedIn-brugere og Xing-brugere er, i de respektive lande (kilde). Dog bør det bemærkes, at LinkedIn er i stærk fremgang, også i de tysktalende lande.

XingvsLinkedin

 

Som  grafen herunder viser, er det primært de små og mellemstore virksomheder, der benytter Xing fremfor LinkedIn.

LinkedIn-and-Xing-by-Companies

9 Svar
 1. Hej Katrine

  Tak for et godt overblik 😉

  Jeg har tidligere fundet uregelmæssigheder med Socialbakers tal. Hvad er jeres holdning til dem? Her i undersøgelsen siger de 1.492.107 danskere på LinkedIn. Men LinkedIn campaign manager siger 1,534,942.

  Med venlig hilsen

  Martin Launey
  Lederne

 2. Hej Martin

  Nu ligger de to tal relativt tæt 😉
  Jeg går ikke ud fra at Socialbakers tal opdateres i realtid, det tror jeg til gengæld at LinkedIn’s Campaign Manager gør – omvendt er vores erfaring også at tallene i Campaign Manageren kan variere en smule hvis man laver det samme opslag flere gange på samme dag.
  Så generelt er vores holdning med den slags tal, at de er vejledende.

  De bedste hilsner
  Charlotte Østergaard
  Digital Works

 3. Interessant. Jeg ville dog gerne vide, hvor mange er aktive. Uden at vide det tænker jeg under halvdelen. Det sker jo altid med fremstormende og ikke helt modne SoMe-netværk, at fokus er på profiler til at starte med og siden på aktive brugere. Ved I noget? 🙂

  Eric

 4. Hej Charlotte

  Ja tallene ligger tæt og der er bestemt heller ikke noget i vejen med artiklen!

  Men jeg har bare flere gange set nogle mærkelige ting i deres data og ville høre om I havde en holdning til det.
  Den holdning som du giver udtryk for i dit svar er vist en rigtig god holdning at have generelt 😉

  Dbh.
  Martin

 5. Hej igen Martin
  Jeg er enig med at deres afrapportering på fx brancheniveau på Facebook ikke er optimal… Men LinkedIn har tidligere selv refereret til Socialbakers ift, stats om LinkedIn brugere, så jeg er nu forholdvis tryg ved at bruge dem til det 🙂
  De bedste hilsner
  Charlotte, Digital Works

 6. Hej Lene

  Jeg kan umiddelbart ikke finde noget statistik baseret på danske forhold. Derimod har jeg fundet en statistik for repræsentationen af brancher på LinkedIn i Sverige, hvilken stemmer godt overens med vores erfaring om, at det typisk er folk med en længere videregående uddannelse, der er repræsenteret.
  Du kan se statistikken her: https://www.statista.com/statistics/623032/linkedin-users-by-occupation-in-sweden/
  Du vil muligvis blive bedt om at oprette en premium account for at tilgå siden, men dette kan du komme uden om ved at benytte en privat browser.

  Jeg håber, at det er brugbart.

  De bedste hilsner
  Julie, Digital Works

Skriv en Kommentar

Relaterede artikler

Nyhedsbrev

Få berigende artikler om digitalt salg og marketing.

Tilmeld

 

Hold dig opdateret

På denne LinkedIn side deler vi løbende artikler, nyheder og nye features på LinkedIn, så du ikke går glip af noget.
Følg os på LinkedIn