Live-video på de sociale medier er det nye sort, og uanset om du foretrækker Facebook, Twitter eller Instagram som platform, er der i dag mulighed for at tilføje live-videoer. Live-video er et simpelt marketing-værktøj, hvis du blot har den rette content-idé. Derfor kommer vi i denne artikel med tre idéer til, hvordan du kan implementere live-video i jeres egen markedsføringsstrategi.

De fleste SoMe-platforme tilbyder efterhånden en live-videofunktion til deres brugere, og både influencers og virksomheder har taget tendensen til sig – og det er ikke uden grund. Live-video er den perfekte måde at vise ”backstage” af din virksomhed frem på, så du kan sikre et autentisk og personligt brand. Desuden skaber live-video grobund for dybere engagement blandt jeres målgruppe, fordi dialogen med jer som virksomhed finder sted ”in real time”.

Bliv klogere på live-videofænomenet i denne artikel.

Læs med nedenfor og få inspiration til jeres live-video content.

1: Slå jer sammen med en influencer

“Influencer marketing” er et af de mest effektive redskaber, marketingsfolk har i deres værktøjskasse. Ved at samarbejde med en anden virksomhed eller en influencer, kan du nemt og effektivt øge jeres eksponering overfor potentielle kunder på de sociale medier.

Hvordan fører du dette samarbejde ud i livet via live-video på SoMe? Det er simpelt. Identificér en eller flere nøglepersoner indenfor jeres områder og inddrag ham eller hende i en live-udseendelse på en eller flere af jeres sociale platforme. Når du udvælger jeres influencer, er det vigtigt at have for øje, at personen har en hvis kendskabsgrad blandt jeres målgruppe – og så skal personen naturligvis være god foran et kamera. Heldigvis er de fleste influencers i dag vant til at producere video-content, hvor de selv optræder foran kameraet og har derfor erfaring, du kan nyde godt af.

I denne artikel guider dig til, hvordan du kommer i gang med influencer marketing.

Når du har udvalgt jeres samarbejdspartner, er næste skridt at identificere et eller flere emner, personen skal italesætte. Jeres live-video skal have et klart formål og være berigende for jeres modtagere, så sørg for at fastlægge dette forinden.

2: Inviter jeres målgruppe med til events

Live-video på de sociale medier giver brugerne en helt særlig mulighed for at være til stede digitalt, hvor de ikke kan være til stede fysisk og tillader folk at overvære begivenheder igennem kameralinsens øje.

For at udnytte denne unikke mulighed kan du live streame events eller konferencer fra jeres egen branche, som jeres målgruppe kunne være interesserede i. Husk at promovere jeres live stream i god tid og ofte, så potentielle interesserede ikke misser den. Er der ikke nogen events eller konferencer på programmet indenfor nærmeste fremtid, kan I sagtens nøjes med at sende live fra bag kulisserne i jeres egen virksomhed. Dette vil med stor sandsynlighed vække jeres kunders interesse og giver jer samtidig mulighed for at vise personerne bag og derved personliggøre jeres brand.

På SoMe anbefaler vi normalt, at jeres video-content ikke er for langt, men når det kommer til live-video, er det en helt anden sag. Jo længere jeres live streaming er, jo større er chancen for, at jeres målgruppe opdager jeres udseendelse. På Facebook kan du endda udseende live-optagelser i helt op til fire timer.

3: Host dit eget talk show

Du behøver ikke tage på jagt udenfor virksomheden efter personer, der kan optræde på jeres live-udsendelser. Et ligeså godt alternativ kunne være at udvælge 3-4 medarbejdere, som kan behandle de vigtigste emner i jeres industri lige nu med mulighed for at engagere sig og stille spørgsmål som publikum. At inddrage flere af jeres medarbejdere skaber dynamik, er i højere grad engagerende for jeres publikum og kan styrke deres mulighed for identifikation med jeres virksomhed.

Det vigtigste er blot, at du planlægger jeres talkshow nøje. Udvælg på forhånd deltagerne, en vært og ikke mindst de emner og spørgsmål, showet skal behandle. Nøglen til et succesfuldt live talk show er planlægning, da du jo naturligvis ikke kan redigere i optagelsen, inden den sendes. Planlægger du at sende en serie af live talk shows, kan det være en fordel ikke at planlægge indholdet for jeres fremtidige udseendelser for nøje. Du kan nemlig engagere jeres publikum yderligere ved at anmode om forslag til fremtidige emner til sidst i hver udsendelse. Dette skaber samtidig et incitament til at se med næste gang også.

Hvis du vil sikre, at jeres publikum ser med under næste live talk show, er det vigtigt at skabe incitamenter til dette. Inddrag fx spørgsmål til sidst i udsendelsen, der vil blive besvaret næste gang – eller send små hints om, at næste udseendelse vil indeholde en rabatkode eller en særlig overraskelse.

Uanset hvad du vælger…

… Er det vigtigt, at I under jeres live-udsendelse involverer jer med jeres publikum og besvarer live-spørgsmål. Dette kan enten gøres i selve udseendelsen eller i kommentarsektionen. Husk at nævne personens navn, hvis spørgsmålet besvares i selve live-videoen. Hvis I vælger at svare på spørgsmål i kommentarsektionen, anbefaler vi, at I udvælger én person, der kan overvåge kommentarfeltet og svare på eventuelle spørgsmål og kommentarer.

Det allervigtigste at huske på, når I sender live på SoMe, er at engagere og involvere jeres publikum. Opfordr gerne til spørgsmål, feedback og kommentarer og brug disse i selve udseendelsen. Brug fx jeres målgruppes spørgsmål i et interview til en medarbejder eller måske endda en af virksomhedens ledere. Kun fantastisen sætter grænser for brugen af live-video på SoMe.

Husk på, at video-marketing og live-video ikke behøver at være omkostningsrigt. Læs med her og få tips og tricks til at producere video på budget.

Hvordan bruger I live-video på de sociale medier?

Vi hører gerne jeres erfaringer i kommentarfeltet herunder.

Artikel er skrevet med inspiration herfra.

Skriv en Kommentar

Relaterede artikler

Nyhedsbrev

Få berigende artikler om digitalt salg og marketing.

Tilmeld

 

Video i din LinkedIn-annoncering

På vores kursus ‘Video i din LinkedIn-annoncering’ kan du blive klogere på, hvordan du skaber resultater med dit content og annoncer på LinkedIn, og få et konkret overblik over mulighederne med video, samt hvordan du selv kan komme i gang.
Læs mere her