Ny mulighed for digital benchmarking

Networked Business Initiative (NBI) er et nyt projekt, der i løbet af de næste tre år vil klæde danske virksomheder bedre på til den digitale virkelighed. Målet er at udvikle en række digitale branchestandarder, som din virksomhed vil kunne bruge til bl.a. benchmarking. 

Mål din digitale konkurrenceevne

NBI kan hjælpe din virksomhed med at identificere digitale styrker, adressere eventuelle svagheder og i sidste ende udfolde det fulde digitale potentiale og har en række stærke partnere bestående af CBS, Dansk Erhverv, Dansk Industri, Erhvervsstyrelsen og Sitecore.

Det er et gratis redskab – dog afhænger projektet af, at man som virksomhed engagerer sig ved at udfylde et spørgeskema og derved bidrager til forskningen og dataindsamlingen.

NBI platformen giver dig følgende muligheder:

  • Overblik over og indsigt i de nuværende digitale indsatser i hele virksomheden
  • Mulighed for sammenligning og benchmarking på tværs af brancher og lande
  • Indblik i hver enkelt forretningsfunktion eller afdeling.

Formålet med NBI er at give virksomheder en platform og et konkret værktøj at navigere ud fra ift. til udviklingen af deres forretningsstrategi. NBI skaber altså et grundigt indblik i, hvor virksomheden er stærk lige nu og hvor den har et uudnyttet digitalt potentiale.

Vil du være med?

Synes du ovenstående lyder interessant og har du lyst til at være med, så klik dig ind på platformen her, hvor du kan læse mere og få adgang til dit eget dashboard.

Tip: Når du starter spørgeskemaet op, får du muligheden for at til- og fravælge områder, du ønsker at dække i surveyen. Start med kun at vælge 1-2 områder, det giver dig et bedre overblik, og tager kortere tid. Fx kan du vælge kun at undersøge “Salg & markedsføring” eller “Personale (HR)”.

Ved at deltage i dette projekt får du dit eget dashboard, hvor du bl.a. vil kunne kortlægge virksomhedens netværksteknologier og få et overblik over jeres brug af disse. Du får et unikt indblik i forretningsværdien af de forskellige digitale muligheder i alle virksomhedens afdelinger såsom HR, innovation (R&D), ledelse og management, PR & kommunikation, salg & marketing samt service & support. Sidst men ikke mindst vil du kunne sammenligne dig med andre lignende virksomheder og herved lave branchemæssige benchmarks.

Processen giver dig indsigt

Selvom det tager lidt tid at udfylde spørgeskemaet, sætter spørgsmålene alene gang i tankerne, og kan hjælpe dig med at identificere hvilke områder I måske kunne blive endnu bedre til fx at anvende de sociale medier. Når dine data er klar, modtager du en email med et link til dit dashboard, hvor du kan benchmarke dine svar mod ex brancher, virksomhedsstørrelser m.fl.

Baggrunden for NBI

Networked Business Initiative er et 3-årigt forskningsprojekt, der samler akademi samt kommercielle og industrielle partnere til udviklingen af NBI platformen. NBI platformen er et online værktøj, der vil hjælpe virksomheder med at kortlægge og benchmarke anvendelsen af netværksteknologier som mobil, social medier, cloud, data og web. Det overordnede mål er at sikre handlingsbare indsigter til øget digital fremgang og konkurrenceevne for den enkelte virksomhed.

Skriv en Kommentar

Relaterede artikler

Nyhedsbrev

Få berigende artikler om digitalt salg og marketing.

Tilmeld