Twitter har inden for de seneste måneder foretaget en række større og mindre ændringer for at engagere deres brugere og forbedre oplevelsen af platformen. 

I denne artikel har vi samlet 6 af de nyeste features og ændringer på Twitter, som kan være brugbare i din virksomheds markedsføring.

1. Smuthul i forhold til de 140 tegn

Nogle vil mene, at begrænsningen på de 140 tegn er Twitters varemærke og en integreret del af platformens identitet, samt at begrænsningen muliggør hurtig spredning af indhold. Andre finder det unødvendigt og mener, at begrænsningen holder mulige brugere tilbage fra at være tilstede på platformen. Især er irritationen rettet mod tilføjelsen af et medie (fx billede, video el.lign.), som kan fylde op til 23 tegn i et tweet. Dette er en skam, da tilføjelsen af et billede, kan skærpe opmærksomheden omkring dit tweet, som følgende figur viser:

Tweets_With_Images_Stats (1)

Twitter har indset, at det derfor kan skabe nogle problemer, at tilføjelsen af et billede fylder så meget i dit tweet, og af denne grund ophæver de denne begrænsning. Det samme gælder ved brug af @ (eksempelvis @Digital_Works), når du svarer på et tweet, som nu ikke længere optager tegn i dit tweet.

2. Slut med beskårne billeder

Selvom Twitter oprindeligt er fokuseret omkring tekst, er brugen af billeder blevet en væsentlig kilde til engagement. Det er derfor en fordel, at Twitter nu har ændret i deres krav for billedstørrelser, så billeder nu ikke længere tvinges i en beskåret størrelse, hvilket betyder, at det visuelle fokus skærpes.

new_look_for_twitter.com_photos_1

Derudover har Twitter introduceret en ny visning af flere billeder, hvor du får mulighed for at se en større udgave af de enkelte billeder i en collage.

new_look_for_twitter.com_photos_2

 

3. Anbefalinger til hvem du skal følge

Twitter har gjort det nemmere for dig at finde interessante personer at følge, som kan gøre dit newsfeed mere værdifuldt. De har lanceret en “Connect”-knap, der giver dig mulighed for at scanne dine kontakter for at finde folk, du kan følge, ligesom at du får foreslået anbefalinger baseret på din lokation, aktivitet og hvem du allerede følger.

4. Twitter går live

Twitter følger i Facebooks fodspor og lancerer en ny live-funktion. Twitter opkøbte sidste år live video streaming app’en Periscope, men har taget sig god tid med at få integreret live-elementet som en del af deres features. De er nu begyndt at tage små skridt i denne retning, og starter med at inkorporere en live-knap hos en lille del af Android-brugerne, som er synlig, når de udformer et tweet. Knappen er koblet til Periscope, og giver brugerne mulighed for at sende video direkte gennem Twitter.

Denne funktion giver mulighed for live streaming af længere tanker og svar, som eksempelvis kan forenkle komplicerede Q&A’s på platformen. Muligheden skaber utvivlsomt værdi for mediet, hvis fornemmeste opgave netop er at være live og aktuelt.

5. Hensyn til synsbesværede

På brugernes opfordring har Twitter valgt at fokusere på at gøre platformen mere tilgængelig for brugere med synshandicap. Det er nu muligt for brugere, der benytter sig at Twitter på iOS eller Android, at tilføje en beskrivende tekst til billeder, der er vedhæftet et tweet. Du skal dog selv sætte din profil op til dette.

Umiddelbart kan denne nye feature virke som om, at den kun kommer en lille del af befolkningen til gode, men i det store hele skaber brugen af dette tiltag et godt billede udadtil af din virksomhed og udvider dit publikum.

6. Tiltag mod chikane

En af de mest seriøse kritikpunkter mod Twitter er, hvor nemt chikane kan spredes gennem platformen. I løbet af de seneste måneder er Twitter derfor begyndt at tage sine forbehold i forhold til problematikken ved at indføre forskellige features og servicer til at opretholde brugernes sikkerhed. Disse nye tiltag indebærer: klarere definitioner af misbrug i platformens retningslinjer, bedre mulighed for blokering og rapportering af misbrug samt lanceringen af værktøjerne Twitter Safety Center og Trust and Safety Council.

Udover ovenstående 6 tiltag har Twitter foretaget yderligere ændringer:

 • Du behøver nu ikke længere at skrive et tegn foran @ (fx “.@Digital_Works”), når du ønsker, at alle dine følgere skal kunne se dit svar på et tweet.
 • Det er blevet muligt at retweete dit eget indhold, hvis du har nogle nye tilføjelser til et tidligere tweet.
 • Du kan nu bruge GIFs direkte i dit tweet.

Nogle af disse nye features kan som udgangspunkt synes mindre betydningsfulde, men samlet set signalerer de en udvikling mod en langt mere intuitiv brugeroplevelse, og flere af disse nye tiltag er da også baseret på brugernes feedback.

Hvad synes du om de nye features på Twitter? Er der andre tiltag, du kunne ønske at se?

Del gerne dine tanker herunder.

 

Denne artikel er skrevet på baggrund af dette indlæg på HubSpot.

7 Svar
 1. God artikel! Tak for den.
  Synes også der har været snak om at man som almindelig bruger vil kunne uploade længere videoklip på 2 min. i stedet for de tidligere 30 sek.?

 2. Dennis Jørgensen

  Sidebemærkning: Ærgerligt, at I ikke selv udnytter Twitter lidt bedre. Kedelige auto-crossposts fra Facebook rykker ikke :/

 3. Hej Dennis
  Du har helt ret i at vi sagtens kunne gøre endnu mere på Twitter. Men som så mange andre virksomheder, må også vi prioritere vores ressourcer. Vi holder løbende øje med både indsats og udbytte på de forskellige medier, og bruger tiden herefter.
  De bedste hilsner
  Charlotte, Digital Works

 4. Hej Charlotte
  Tak for den gode artikel. Kan du fortælle, hvor Connect knappen beskrevet i punkt 3 er henne på Twitter profilen? Jeg kan ikke finde den.
  Mvh Lotte

 5. Hej Lotte
  Den nye “Connect”-knap kan på nuværende tidspunkt kun benyttes via Twitter-appen på iOS og Android, så hvis du bruger Twitter på din computer, kan det være grunden til, at du ikke kan finde knappen.
  I disse to indlæg kan du få en uddybende beskrivelse af den nye “Connect”-knap samt en guide til, hvordan den benyttes:
  https://blog.twitter.com/2016/a-better-way-to-connect-with-people
  https://support.twitter.com/articles/20174744
  Håber disse kan hjælpe dig!
  De bedste hilsner
  Julie

Skriv en Kommentar

Relaterede artikler

Nyhedsbrev

Få berigende artikler om digitalt salg og marketing.

Tilmeld