Planlæg dine opdateringer på Instagram

Bruger du Instagram som en del af dine daglige marketingsaktiviteter? Så læs godt med her! Der findes nemlig flere forskellige værktøjer, der kan gøre arbejdet med Instagram både nemmere og hurtigere for dig. I denne artikel vil jeg gennemgå 2 forskellige planlægningsværktøjer til Instagram.

Fotodelingstjenesten Instagram har i dag over 300 millioner brugere og er derfor et socialt medie vi ikke længere kan komme udenom – heller ikke når det kommer til markedsføring. Applikationen var oprindeligt lavet udelukkende til mobil, da formålet jo er, at brugerne uploader billeder af det de foretager sig lige nu og her. Men eftersom Instagram i stigende grad også bruges af virksomheder i dag, er der kommet flere forskellige Instagram-værktøjer på markedet, som gør arbejdet med det sociale medie en hel del lettere.

Jeg vil nu gennemgå 2 gode Instagram-værktøjer, samt hvordan de fungerer…

1. ScheduGram

ScheduGram er et genialt værktøj, der gør arbejdet med Instagram en hel del nemmere for dig der arbejder med sociale medier til daglig. ScheduGram giver nemlig Instagram-brugere mulighed for at manøvrere mellem flere konti på én gang, planlægge fremtidige opdateringer og uploade billeder direkte fra computeren, til forskel fra tidligere, hvor billeder skulle uploades fra mobilen.

Sådan fungerer det:

Med ScheduGram kan du uploade både billeder og videoer. Desuden har du mulighed for at uploade flere billeder på én gang.

ck-schedugram-upload

 

Når billedet er uploadet har du mulighed for at redigere i det. Ligesom på Instagram tilbyder ScheduGram redigerings-værktøjer såsom beskæring, retouchering, forbedring og filtre.

ck-schedugram-editing

 

Herefter har du nu mulighed for at planlægge, hvornår du ønsker at det færdigredigerede billede skal postes på Instagram. Her kan du også vælge om du vil modtage en email-notifikation når billedet er blevet postet på Instagram.

ck-schedugram-scheduling

 

Én af grundene til at ScheduGram fungerer særlig godt til det professionelle arbejde med Instagram er, at programmet tillader, at flere brugere har adgang til samme konto og giver mulighed for at manøvrerer mellem flere konti på en overskuelig måde. Omkostningen afhænger af, hvor mange Instagram konti du tilføjer til Schedugram, da prisen beregnes ud fra hver enkelt Instagram konto.

Prøv ScheduGram her

2. Latergramme

Sådan fungerer det:

Med Latergramme kan du planlægge Instagram-opdateringer fra computeren eller ved hjælp af mobilapplikationen med samme navn. Det vigtigt at fremhæve at dette udelukkende er et værktøj, der hjælper dig med at planlægge og organisere dine Instagram-opdateringer. Latergramme poster altså IKKE dine billeder på Instagram, men sender dig istedet en reminder når det er tid til, at dit billede skal oploades. Værktøjet har desuden den begrænsning, at du kun kan uploade et enkelt billede ad gangen.

ck-latergramme-scheduler

Som det ses på billedet nedenfor sender Latergramme dig en reminder på det ønskede tidspunkt, hvorefter du manuelt skal uploade det planlagte indhold på Instagram.

ck-latergramme-reminder

 

Latergramme fungerer altså primært som en Instagram-kalender, da du stadig selv skal sørge for at poste billederne på din Instagram-profil.

Til gengæld indeholder Latergramme en funktion, der gør det nemt at søge i uploadede Instagram-billeder og derefter “regramme” et billede med kredit til den oprindelige kilde, hvilket kan være virkelig tidsbesparende. Prisen for at benytte funktionerne i Latergramme afhænger af, hvor mange konti der skal tilknyttes og hvor mange medlemmer der skal have adgang til hver konto.

Du kan prøve Latergramme her

Hvilket værktøj skal du så vælge?

De 2 ovennævnte værktøjer er gode på hver sin måde, men har stadig mange af de samme funktioner. Så hvilken skal du så vælge at arbejde med? Her bør du overveje, hvilket af værktøjerne, der egner sig bedst til din arbejdsgang. Er du eksempelvis typen, der altid har din mobil lige ved hånden, så vælg et hjælpeværktøj, der kan betjenes fra mobilen. Men foretrækker du at arbejde fra din computer og har du ikke altid din mobil på dig, kan det måske være en fordel at vælge et webbaseret-værktøj, som poster dine billeder for dig automatisk.

Husk dog på, at Instagram content for mange primært bør være nutidsbilleder og du bør derfor kun benytte automatisk upload af billeder når det er nødvendigt.

Inspiration til artiklen er fundet i dette blogindlæg

Hvad bruger du af Instagram-værktøjer?

Del gerne dine erfaringer med os her 🙂

5 Svar
 1. Hej
  Men er det lovligt at bruge disse programmer? Så vidt jeg ved tillader Instagram det ikke og man kan risikere at få sin side slettet. Er der nogen der ved mere om det vil jeg meget gerne høre det, jeg benytter nemlig Schedugram men tør ikke risikere at min side bliver slette.
  Vh Heidi

 2. Hej Heidi

  Hvor har du læst at Instagram ikke tillader brugen af 3. parts apps?

  I Instagram’s Generelle betingelser stk. 8 står der:
  “Du accepterer udtrykkeligt, at Instagram ikke på nogen måde er ansvarlig for eller hæfter for eventuelle tjenester eller funktioner fra tredjepart. ALLE FORMER FOR KORRESPONDANCE ELLER FORRETNINGSAFTALER MED TREDJEPARTER VIA TJENESTEN ER UDELUKKENDE MELLEM DIG OG DEN PÅGÆLDENDE TREDJEPART. Du kan efter eget skøn og på egen risiko vælge at bruge applikationer, der forbinder tjenesten eller din profil på tjenesten med en tjeneste fra tredjepart (herefter enkeltvis benævnt “applikation”), og en sådan applikation kan interagere med, oprette forbindelse til eller indsamle og/eller trække oplysninger fra og til din profil på tjenesten. Med din brug af sådanne applikationer accepterer du følgende: (i) Hvis du bruger en applikation til at dele oplysninger, accepterer du, at der deles oplysninger om din profil på tjenesten, (ii) din brug af en applikation kan medføre, at der offentliggøres eller knyttes oplysninger, der kan identificere dig personligt, til dig, også selvom Instagram ikke selv har leveret oplysningerne, og (iii) din brug af en applikation sker efter dit eget valg og på din egen risiko, og du er forpligtet til at skadesløsholde Instagram-parterne (som defineret nedenfor) for aktivitet i relation til applikationen.”

  Du kan læse deres vilkår og betingelser her: https://help.instagram.com/478745558852511

  Måske jeg har overset noget? Så del gerne evt. link eller lign.

  Mvh. Charlotte, Digital Works

 3. Hej Charlotte
  Tak for dit svar. Jeg har blot fået af vide andre steder at det var en dårlig idé og at det kunne medføre lukning. Jeg researher lige lidt mere om det og vender tilbage hvis jeg finder ud af noget ;o)
  VH Heidi

Skriv en Kommentar

Relaterede artikler

Nyhedsbrev

Få berigende artikler om digitalt salg og marketing.

Tilmeld