Sådan kan B2B bruge video på LinkedIn

Video er populært og spirer frem, hvor end vi kigger hen. Video er ikke bare video – det kan bruges på mange forskellige måder alt efter, hvilken historie man vil fortælle. Vi giver her nogle tips til, hvordan du kan bruge video i din virksomhed.

Lidt facts om video til at starte på: 

Hvorfor B2B video på LinkedIn?

Video er den mest populære form for indhold på de sociale medier, og LinkedIn er igen undtagelse. LinkedIn melder ud, at videoindhold deles op til 20 gange mere end andre typer indhold.

Desuden har LinkedIn har gjort det lettere end nogensinde at dele video med dit professionelle publikum. Med genvejen til at dele video, ved siden af ”Images” kan du hurtigt dele din egen video – dette er både muligt fra Company Pagen og den personlige profil.

Som noget helt nyt kan du nu også sponsorere dine videoer, så de bliver målrettet til din virksomheds målgruppe. Læs mere om opdateringen her.

Skal du i gang med video kan du finde 7 tips til, hvordan du producerer video på budget her.

Nu videre til, hvordan du kan bruge video.

Interview Q&A

Helt simpelt betyder ”Q&A” ”spørgsmål og svar”, og derfor er denne type video simple samtaler, der bliver filmet. B2B virksomheder kan bruge denne type videoer til at vise fremtrædende personers viden omkring konkrete eller brancherelaterede emner frem.

Hvornår kan du bruge et videointerview eller Q&A?

En Q&A eller et videointerview giver mening, når du har en ekspert som deltager eller et emne som er værd at diskutere. Det kan give mening i forbindelse med en begivenhed, hvor et emne står højt på dagsordenen, eller der er mange højt profilerede personer til stede, hvis mening kunne være interessant.

Her er et eksempel på en Q&A: :

Testimonial

Testimonials eller beretninger fra kunder kan være effektive for B2C såvel som B2B. Igennem tilfredse kunder kan du vise værdien af netop de løsninger, som du tilbyder. De positive ved testimonials er, at der er en vis autencitet over en anbefaling, som kommer fra en anden bruger og ikke virksomheden selv.

Testimonials kan bruges i mange sammenhænge, men de mest almindelige er i forbindelse med brug af produkt, evaluering af foredrag osv. Positive udtalelser fra deltagere kan herefter anvendes i en video, som kan deles på sociale medier. Sådanne udtalelser kan skabe en positiv opfattelse af dit brand og forhåbentlig lede kunderne i din retning.

Her er et eksempel på et testimonial:

Guides

Vi har tidligere skrevet, at ”how-to” videoer er meget populære, og det er der en grund til. En step-by-step video er en hurtig og nem måde at blive instrueret i, hvordan et produkt bruges mest effektivt.

Hvornår er det smart at lave ”how-to” videoer?

Du kan bruge ”how-to” videoer når du vil vise dine kunder, hvordan de kan bruge dit produkt/service på normal eller alternativ vis. Dette appellerer måske mest til dem, der allerede er kunder eller overvejer at købe dit produkt, og derfor er det vigtigt med løsningsorienterede videoer, som viser hvordan dit produkt/service kan hjælpe dem, som endnu ikke har købt.

Derfor har du brug for en interessant vinkel – det kunne være ”Sådan kan optimere din LinkedIn annoncering på 2 min” dvs. uden det er en direkte reklame for dit produkt. Dette kan skabe en interesse for din virksomhed, som viser, at i besidder effektive løsninger til brugen af LinkedIn.

Her er et eksempel på en “how-to-video”:

Vis din virksomhed frem med video

Vi har sagt det før, og siger det igen – vis din virksomhed indefra. Det kan være dine ansatte, kontoret i sidder på eller ved at give dine seere et indblik i den kultur, som eksisterer i din virksomhed.

Hvorfor vise virksomheden frem indefra?

At vise virksomheden indefra, er ikke bare for hyggens skyld. Du fx kan vise din virksomhed frem når i holder spændende events, hvilket kan være med til at vise jeres ekspertise på forskellige områder, og derved kan have en positiv effekt på, hvordan i bliver opfattet udadtil. Derudover kan du vise dine ansatte frem eller give et indblik i jeres arbejdsplads og den kultur, der eksisterer, hvilket kan være gavnligt for tiltrækning af nye medarbejdere og dermed din employer branding.

Vil du blive blive klogere på kunsten “storytelling”, kan du læse med her.

 

Webinar

Et webinar er et online seminar, som afholdes af en eller flere oplægsholdere, direkte på nettet. Deltagerne kan se webinaret fra deres computere, mobil eller tablet, og er derfor ekstremt fleksibelt, geografisk. Undervejs eller forud for kan der stilles spørgsmål direkte, til enten oplægsholderen eller deltagerne, og derfor er webinarer en særligt engagerende form for video.

Da LinkedIn ikke understøtter en “live-funktion” endnu, er det ikke muligt at anvende denne platform til live-sessions, men nærmere som “on-demand”, hvor indholdet kan vises efterfølgende. På trods af dette kan du promovere dit webinar på LinkedIn for at øge synligheden og deltagelsen, og drive brugerne til den platform, hvor webinaret afholdes.

Hvornår er det så klogt at bruge webinar?

Først og fremmest skal du være sikker på, at du dækker et emne, som er så essensielt, at du vil tage nogens tid med det. Husk på, at du tager nogens dyrebare arbejdstid og selv 15 eller 30 min kan være meget tid at sætte af. Du skal derfor sørge for at have et godt emne, og en gennemarbejdet plan for forløbet, så modtageren føler, at deres tid er ”well spend”.

Her er et eksempel på et webinar til inspiration:

Skal du producere video i 2018?

Artiklen er skrevet med inspiration herfra.

Skriv en Kommentar

Relaterede artikler

Nyhedsbrev

Få berigende artikler om digitalt salg og marketing.

Tilmeld

 

Brug LinkedIn i salget

Hvis du ikke allerede har oplevet den utrolige værdi, LinkedIn tilfører til dit salgsarbejde, bør du ikke vente længere! Læs mere om mulighederne med LinkedIn her.
Læs mere om forløbet her