Skyerne samler sig om dig

Cloud computing er sikkert et begreb, du har hørt en del om. Og der går da nærmest heller ikke en dag, hvor begrebet ikke bliver nævnt i medierne. Dels fordi aktører som Amazon, Apple, (deres iCloud kommer først til efteråret), Microsoft og Google udtaler sig om deres forventninger til fremtiden og nye produkttilbud. Mulighederne med clouds kan gøre hverdagen noget lettere både for privatpersoner og virksomheder, og mange af os bruger allerede cloud computing, men tænker ikke over det i dagligdagen.

Af Nicolai Hæggelin

Med hvad er cloud computing og hvad betyder det for mig? Få en kort introduktion her:

Cloud Computing

Cloud computing betyder i al sin enkelhed at bl.a. billeder, musik og dokumenter kan gemmes i “skyer” (clouds), og at informationer hermed er tilgængelige, uanset hvor man befinder sig og hvilket apparat (device) man bruger til at få adgang til sin data.

Nogle vil sikkert genkende denne brug fra ens Google konto, hvor der kan oprettes eks. dokumenter og regneark. LinkedIn hvor alle kontakter og din erhvervsprofil er gemt. Eller Facebook hvor billeder og dialoger gemmes i skyer. Facebook kunne på årets Cannes Lions festival fortælle, at der hver dag uploades 100 millioner billeder!

Så bag om disse mange cloud services eksisterer der kæmpe datacentre, som sikrer, at informationerne er tilgængelige for de mange brugere og til den data, som de har lagret. Ingen data behøves at blive hentet eller gemt på eks. ens PC eller smartphone.

Cloud computing og sikkerhed

Det hele lyder dejligt nemt, men er det sikkert?

Bekymringen hos mange brugere er spørgsmålet om sikkerhed. En ny rapport fra Ipsos viser at 40 % af amerikanerne føler, at lagring af data i clouds ikke er lige så sikkert, som på ens hard drive. I det lys har Amazon’s sikkerhedsnedbrud i april ikke gavnet troen på at clouds er verdens sikreste sted, hvis teknikken eller sikkerheden driller.

Omvendt er man jo ekstremt sårbar, hvis al ens data kun ligger lokalt på Pc’en, og den bliver stjålet eller går i stykker.

Derfor er hele konceptet omkring Chromebook også interessant.”Nothing but the web” som Google selv kalder det. En laptop, som blot giver netadgang, intet andet. Herfra er porten åbnet til skyerne, og hvis du mister din Chromebook, så er ingen data gået tabt. Se video om Google Chromebook her.

Så inden 2011 er omme vil vi alle opleve, at skyerne langsomt men sikkert samler sig om os, og de services vi benytter.

Skriv en Kommentar

Relaterede artikler

Nyhedsbrev

Få berigende artikler om digitalt salg og marketing.

Tilmeld