LinkedIn har fortsat fokus på video, og har som noget nyt lanceret nye muligheder til Company Pagen, der skal fremme brugen af video. I denne artikel kan du læse mere om de nye video-funktioner, samt hvordan du kan bruge video til at nå din målgruppe på LinkedIn.

Video er ekstremt godt til at skabe engagement på de sociale medier – og dette gælder også på LinkedIn. LinkedIn er hoppet med på video-bølgen, og har lanceret muligheden for at uploade video direkte fra Company Pagen, samt sponsorere video til en bestemt målgruppe.

Er du kommet i gang med videoer på LinkedIn? Undersøgelser fra LinkedIn viser, at video performer bedre end andet indhold. Her kommer nogle facts:

  • LinkedIn-brugere er mere end 20 gange mere tilbøjelig til at dele en video sammenlignet med andet statisk indhold.
  • Videoer fra Company Pagen skaber 5 gange så mange dialoger mellem personlige LinkedIn-brugere.

Video fra LinkedIn Company Pages

LinkedIn har lanceret muligheden for at uploade videoer direkte fra den personlige profil og tilføje mærker og tekst til videoen. Derudover introducerede LinkedIn geo-filtre, der gjorde det muligt for brugere at tilføje lokationsbaserede filtre ved særlige events.

Nu er det også muligt at uploade video direkte fra Company Pagen. Denne funktion startede med at blive rullet ud for nogle måneder siden, og er efterhånden tilgængelig på de fleste Company Pages.

Videoer, der er integreret i LinkedIn, vil automatisk afspilles når brugeren scroller forbi videoen i nyhedsfeedet, modsat fx video på YouTube, hvor du skal klikke play-knappen for at videoen afspilles. Dette giver en unik mulighed for, at fange brugernes opmærksomhed i nyhedsfeedet.

Video-funktionen giver virksomheder mulighed for at dele indhold om:

  • Kulturen
  • Produkter
  • Nyheder og Events

Derudover kan video også bruges til at tiltrække nye medarbejdere, skabe engagement og generere leads.

Nye videofunktioner til B2B annoncører

En intern undersøgelse blandt B2B-annoncører viste, at over 46% af de adspurgte syntes, at den største udfordring var, at de ikke kunne oprette annoncer med video-indhold. Dette har LinkedIn lyttet til og lancerer nu muligheden for at sponsorere videoer.

Det betyder, at du kan bruge LinkedIns målretningsmuligheder fx jobfunktion, anciennitet, firmanavn, industri m.fl. til at ramme din målgruppe med video-indholdet.

Resultater fra beta-versionen viser, at disse video-annoncer skaber langt mere engangement. I gennemsnit bruger LinkedIn-brugerne 3 gange så meget tid på at se video-annoncer sammenlignet med almindelige statiske LinkedIn-annoncer. Som det ses i videoen nedenfor, kan video-indhold også integreres i Lead Gen Forms. Dette giver en unik mulighed for dig, som gerne vil opsamle leads via LinkedIn.

Læs også artiklen: FAQ til sponsering på LinkedIn

Sådan kan du bruge video

  1. Brug video til at fortælle visuelle historier, og derved opbygge kendskab til dit brand
  2. Lav videoer, der fanger opmærksomheden og skaber kvalificeret trafik til dit website
  3. Indsaml kvalificerede leads gennem annoncemuligheden Led Gen Form, hvor video nu også kan benyttes.

Muligheden for at sponsorere video-indhold bliver i skrivende stund rullet ud, og vil være tilgængelig for alle Company Pages i de kommende uger.

Læs også artiklen: 5 funktioner du skal kende på LinkedIn

Hvad synes du om LinkedIns nye funktioner?

Vi hører gerne din holdning i kommentarfeltet herunder.

Artiklen er bl.a. skrevet med inspiration herfra.

6 Svar
  1. Katrine

    Hej Dan,

    Tak for din kommentar. Nej, det er desværre ikke muligt at dele videoer direkte i grupper endnu. Der kommer heldigvis løbende nye features til platformen, så lad os håbe, at det kommer snart.

    De bedste hilsner,
    Katrine, Digital Works

  2. Hej

    Fin artikel. Har overvejet lidt også at bruge videoer kun som blikfang til opslag på vores company page. Altså overvejer jeg at dele artikler o.lign., men uploade en 10 sek. video sammen med som blot indeholder lidt indledning/blikfang til artiklen.

    Ulempen ved dette er så at videoen ikke kan fungere som link til artiklen, modsat et billede, hvilket betyder at linket til artiklen kun optræder i opslagets tekst.

    Har I nogen input til hvordan det påvirker performance – altså om det kan være en fordel at anvende få sekunders videoer som blikfang til trods for at man så begrænser sig til kun at have et link i teksten?

    Med venlig hilsen
    Kent Svenstrup

  3. Katrine Grønsund

    Hej Kent,

    Tak for din kommentar. Det er en god ide at bruge video som blikfang, så du kan skille dig ud i nyhedsfeedet på LinkedIn.

    Jeg har to inputs til dig:

    1) Lav videoen så den fungerer som en ”teaser” for, hvad brugen kan finde i artikel. Lad være med at give pointerne fra artiklen.

    2) Hold teksten under 150 tegn ink. linket, som automatisk vil blive forkortet til 23 tegn. Ved at holde den under 150 sikrer du, at linket er tilgængeligt i teksten, så brugeren nemt kan klikke ind.
    Eksempel på en tekst, der er under 150:
    ”De unge er på vej væk fra Facebook, mens flere overvejer en LinkedIn-profil. Få flere facts om danskernes brug af SoMe her: https://lnkd.in/g_CURyW”

    Håber det giver mening.

    Med venlig hilsen,
    Katrine, Digital Works

  4. Anne

    Hvad laver man for eksempel videoer i ?

    Optager man med en Linkedin app – for dernæst at kunne få tekst på videoen eller?

    Jeg er klar over, at man kan lave en håndholdt video, men det må godt se lidt pro’ ud, og der skal også kunne klippes i det. Jeg følger flere mellemstore virksomheder på LinkedIn som virkelig laver nogle flot klippede videoer. Where to start?

    Eller er det i virkeligheden således, at de kan gøre noget ekstra fra deres virksomheds side på Linkedin?

    Jeg vil gerne kunne lave nogle pæne videoer med forskellige features, men ved ikke, hvor jeg skal starte.

  5. Sandra Christensen

    Hej Anne,
    Det kan være en jungle med de film, men det behøver ikke være så svært igen.
    Der er ikke nogen ekstra funktioner at hente på virksomhedssiderne – det er blot herfra, videoerne kan uploades.
    Mange bruger deres telefoner til at optage, da mange telefoner i dag har et kamera af virkelig god kvalitet. Desuden har mange telefoner en funktion, der gør, at filmen ikke bliver rystet. Når du skal i gang med at klippe, skal du selv udvælge et program, som du vil bruge. Det kunne fx være Movavi, Imovie eller andet. Disse indeholder også forskellige klippefunktioner, muligheder for tekstning mm. Du kan finde mange guides til at lave videoer på fx YouTube, hvor du bliver guidet fra A til Z.
    Håber det var svar på dit spørgsmål.
    De bedste hilsner,
    Sandra/Digital Works

Skriv en Kommentar

Nyhedsbrev

Få berigende artikler om digitalt salg og marketing.

Tilmeld

 

Professionel brug af Company Pagen

På dette heldags-kursus løfter vi niveauet og virksomhedens konkrete LinkedIn-udbytte signifikant gennem intens undervisning.
Læs om forløbet her