Top 5 viral liste – August 2014

Så er vi klar med endnu en ny liste med augusts måneds bedste viral-videoer leveret af Be On. Denne måned rummer listen både solcreme, Jude Law og Ice Bucket Challenge. God fornøjelse!

How the sun sees you – Thomas Leveritt

Et uventet valg til denne måneds top 5 er den flotte, kreative og opmærksomhedsskabende kampagne, der kunne have været årets kampagnevideo. På trods af en del forvirring på de sociale medier, er videoen “How the sun sees you” af Thomas Leveritt ikke et samarbejde med nogle hudcreme firmaer – desværre, for hvis dette havde været tilfældet havde den været augusts helt store vinder.

Denne 3-minutters film indtager førstepladsen med en kombination af en fantastisk produktion, et stærkt soundtrack og vigtigst af alt en simple og meget flot udført ide. Instruktøren optog filmen i Brooklyn, hvor vi ser deltagernes reaktion på, hvordan deres hud i virkeligheden ser ud, når huden bliver filmet under UV lys. Resultatet taler for sig selv, men dette er ikke fokus fra skabernes side. I stedet bliver deltagerne bedt om at påføre solcreme og herefter træde ind i UV lyset igen – og dette sætter gang i den anden overraskelse i denne korte video. Det originale koncept og de rørende menneskelige reaktioner på UV lyset gør, at ‘How the Sun Sees You’ lander på en klar førsteplads og samtidig sætter et spor hos sine seere.

Med 13 millioner visninger på over 2 uger er videoen et definitivt hit og beviser endnu en gang, at de simple og originale videoer formår at fastholde deres seere. Det er ikke første gang, at en succesfuld video er produceret af en uafhængig kunstner. I vores marts og juli udgave af top 5, tog den talentfulde Tatia Pilieva også plads blandt de største kampagnefilm.

Director: Thomas Leveritt

Score: 9.5

Barely Legal Pawn – Audi

Audi formår at få det maksimale udbytte deres “branded content” videoer. Ved at engagere deres brugere længe før de kommer til købsfasen, formår Audi at positionere sig stærkt i folks bevidsthed.

I videoen bliver Breaking Bad stjernerne Aaron Paul og Bryan Craston forenet på en noget utraditionel måde som Buzz og Randy Jackson, ejerne af Barely Legal Pawn shop, og samtidig som stjerner i deres eget reality show. Kombinationen af talent og humor er det der gør, at denne video rangerer højt, og samtidig er Julia Louis-Dreyfus et godt sidestykke. Hun formår at spille sig selv, som desperat har brug for at fremskaffe nogle hurtige penge.

“Barely Legal Pawn” er en ambitiøs og vovet produktion, der er garanteret en plads som denne måneds samtaleemne. Med en varighed på over 6 minutter og posted på Television Academy YouTube kanal, har videon formået at generere mere end 7 millioner visninger, og samtidig promovere Audi som hovedsponsor af den 66. udgave af ’Primetime Emmy Awards’.

Konkurrencen er hård i kampen om at fange brugernes opmærksomhed, men denne 6 minutters lange video formår at levere en fortælling med fokus på det humoristiske og nostalgiske aspekt af, at Breaking Bad stjernerne er samlet igen og den noget utraditionelle butik de ejer. En cocktail der fastholder seerne helt op til den meget overraskende slutning og lang tid efter formentligt.

Directors: Paulilu

Score: 9,4

Return of Coach Lasso – NBC

Premier League vender tilbage til NBC, og det samme gør Coach Lasso. Jason Sudeikis er stjernen i efterfølgeren til sidste års ’An American Coach in London’, og denne gang er han ude på at promovere fodboldmesterskabet tilbage på NBC og give os et par gode grin med på vejen.

Videoen spiller på det stereotype billede af en gennemsnits amerikaner, som har en meget begrænset viden om fodbold. Det er kombinationen af en film der er velproduceret og en god portion humor, der bliver leveret helt perfekt af Sudeikis, der får denne 6 minutters lange film til virkelig at fungere. Selvom videoen er underholdende og shareable, så har triologien virkelig fundet en måde at appellere til et bredere publikum på. De seere som også har en meget begrænset viden om fodbold kan relatere til Lasso’s totale uvidenhed, mens der i videoen også er adskillige referencer, som kun sande fodboldfans kan forstå.

NBC kampagnen henvender sig tydeligvis til dem, som allerede har en lidenskab for spillet og metoden appellerer uden tvivl til fodboldfans, men det begrænser NBC fra at udnytte det brede publikum.

Ikke desto mindre så formår kampagnen at levere inden for målgruppen og rammer bestemt toppen af ligaen i denne måned.

Agency: Ogilvy & Mather

Score: 9.2

The Gentleman’s Wager by Johnnie Walker Blue Label

Jude Law, den ultimative Hollywood charmetrold og klassiske engelske gentleman, er stjernen i Johnnie Walker’s nyeste kampagne. Denne video, som er optaget meget smukt, tager udgangspunkt i et tåbeligt væddemål. Den rige, succesfulde playboy Law ønsker sig noget, som han ikke kan få – den italienske skuespiller Giancarlo Giannini’s uvurderlige skonnert. Den er ikke til salg, så Law må ty til andre midler og prøve at vinde båden ved at vise de frække dansetrin frem.

Filmen er instrueret af Jake Scott og selvom den fine spiritus spiller en central rolle i den 6 minutters lange film, så bliver dens tilstedeværelse på intet tidspunkt for meget. Brandets eksklusive budskab skinner tydeligt igennem og understreger diskret, at Blue Label unægteligt er en drink for rigtige kendere.

Det er ikke første gang, at Johnnie Walker har benyttet top skuespillere til at brande sin whisky. I 2009 lancerede brandet ‘The Man Who Walked Around The World’, hvor stjernen Robert Carlyle havde hovedrollen. Oprindeligt var videoen udelukkende til internt brug, men den viste sig hurtigt at være et seerhit, da den blev lækket online. Denne gang havde videoen potentialet til at få markant flere visninger med en online distributionspartner med om bord. Det blev desværre ikke tilfældet, hvilket tyder på, at det kan være nødvendigt med en lidt mere spændende historie, hvis de virkelig skal fange deres online publikum. Til tider mangler videoen lidt momentum, så det er en god ting, at filmens efterfølger allerede er klar!

Agency: Anomaly, New York

Score: 9

Denne video er desværre ikke længere tilgængelig.

Madden Season – EA Sports

Det er Madden Sæson!! For de af jer, som ikke forstår referencen, så er det tid til udgivelsen af det nye spil fra Madden NFL serien fra EA Sport. De formår at lykkes, hvor NBC fejler. I år har EA nemlig lanceret en video, der rækker langt ud over gaming communities. Kevin Hart og Dave Franco har hovedrollerne i filmen, der veksler mellem musikvideo og satire med en stil, der mest af alt minder om en amerikansk komedie gruppe ’The Lonely Island’. Videoen er pakket med verbale og visuelle vittigheder og for hver gang du ser videoen dukker der en ny skjult perle op.

Hart og Franco leverer i stor stil, men de er ikke de eneste stjerner, der stjæler showet i videoen – NBA spilleren Damian Lillard optræder også for en kort stund. Så tilfældigt som det hele nu kan virke ved første øjekast, så er det den uforudsigelige og uhåndgribelige handling, der komplimenterer, at der optræder en række sære karakterer på skærmen, heriblandt en Lady Gaga lignende sangerinde, som er placeret på en flydende scene omgivet af delfiner. Madden’s besynderlige og skøre humor er muligvis ikke alles kop te, men brandet forstår helt sikkert at få succes med at få opmærksomhed uden for deres sædvanlige målgruppe.

Denne video er desværre ikke længere tilgængelig.

ALS Ice Bucket Challenge by Old Spice

Hvis du bruger de sociale medier, så er der en god chance for, at du er stødt på en oplysningskampagne, der spiret frem i august måned i dit news feed. En lille hjemmelavet video er hjulet, der får den virale succes til at blive ved med at rulle, og ALS Ice Bucket Challenge har overgået alle forventninger de seneste par uger ved at involvere alle fra den gennemsnitlige danske mand til de største offentlige personer både nationalt og internationalt. Det kommer derfor heller ikke som en overraskelse, at mange brands har besluttet sig for at ride med på den populære bølge og samtidig bidrage til en god sag. Den seneste lancering fra Old Spice er blandt de få der skiller sig ud fra mængden. Old Spice formår at være en naturlig del af samtalen, mens de bevarer deres karakteristiske brands stemme. Derfor besluttede vi at give dem en lille hædrende omtale.

Old Spice manden tog udfordringen på vegne af brandet, og selvom han leverede en flot fremførsel, så var han ikke i stand til fuldt ud at udføre opgaven. Det var skam ikke fordi han ikke prøvede, men der var bare det, at hans “perfekte tonede mandemuskler afviser koldt vand”. Kampagnen genererede over 80.000 social actions på brandets Facebook og Twitter side på blot en uge, mens den opfordrede endnu flere til at deltage, da en af nomineringerne gik til alle med navnet John Johnson. Én John Johnson syntes så godt om nomineringen, at han lagde videoen på sin YouTube kanal, der fik over en million visninger på mindre en uge. Det virker som lidt af et tab for brandet i forhold til at opbygge deres YouTube publikum, men det vigtigste er trods alt, at de leverede godt indhold til en god sag.

Skriv en Kommentar

Relaterede artikler

Nyhedsbrev

Få berigende artikler om digitalt salg og marketing.

Tilmeld