Omgivelserne og forholdene for salgspersoner er i konstant udvikling. Organisationer og deres medarbejdere er blevet mere geografisk spredte, og brugen af digitale platforme og systemer er nærmest uundgåelige, når det kommer til at løse arbejdsopgaver. Særligt video har her fået mere opmærksomhed, og vigtigheden ved formatet er blevet tydeligere. Dette inkluderer brugen af de forskellige platforme for videokonference såsom Microsoft Teams, Zoom og Webex.

Hvad er Video Selling?

Video Selling er en ny metode til at tiltrække kunders opmærksomhed på, som ellers kan være svær at opfange, på en frisk, nytænkende og professionel måde. Metoden er et alternativ til skriftlig kommunikation, hvor muligheden for at sætte et ansigt på den person, som du kommunikerer med, bevares. Video Selling kategoriseres som en-til-en kommunikation – dialogen foregår bare ikke live. Ved brug af deres egen smartphone, computer eller anden enhed, optager salgspersoner personlige videoer af dem selv til både potentielle og nuværende kunder. I videoerne tales direkte til den enkelte kunde, hvor den enkeltes behov og private forhold bliver adresseret. Når salgspersonen har gennemført optagelsen, sendes videoen til kunden, som nemt og hurtigt kan åbne og se den fx gennem en LinkedIn besked.

Eksempel på en personlig video thumbnail:

Fordelene ved Video Selling

Der er flere forskellige fordele ved Video Selling. For det første har de fleste, og måske særligt salgspersoner, en travl hverdag, hvor der ikke altid er tid til at svare på beskeder med det samme over live chat. Ved at kommunikere gennem video, og dermed undgå live chat, bliver hver persons individuelle kalender mindre betydelig, hvormed samtalen bliver mere fleksibel for begge parter. For det andet kan det være hurtigere at optage en video end at skrive en e-mail eller anden form for besked, når først man er blevet bekendt med formatet. Derudover undgår man, med video, uheldige eller pinlige slåfejl og grammatiske fejltagelser. Du fremstår på den måde mere professionel. For det tredje bevares autenciteten, da det stadig er en-til-en kommunikationen.

Hvad gør Video Selling effektivt?

Video Selling er effektivt, fordi mennesker handler med mennesker, ikke enheder. Det handler om hvordan du, i samarbejde med dit team, kan skabe synlighed, berigelse og effektfulde beskeder. I forbindelse med at skabe gensidig tillid og opbygge stærke relationer, er det derudover ekstremt vigtigt at kunne aflæse ansigtsudtryk og kropssprog. Med Video Selling undgås det, på den måde, at købsoplevelsen bliver for automatiseret og anonym, hvormed købsoplevelsen forbedres gennem øget engagement.

Vi har meget positiv erfaring fra at have trænet mange kunder i Video Selling, hvor resultaterne har overgået al forventning. Vi har blandt andet oplevet, at en svarprocent nåede hele 65%, hvilket er signifikant. Vi anbefaler og opfordrer derfor din organisation og dit salgsteam til at udforske og inkorporere Video Selling i din salgsstrategi – og således opleve fordelene ved metoden selv. At evaluere og nytænke måden du arbejder på, er altid en god idé ift. at holde dig opdateret.

1 Svar
  1. Interessant og værdifuldt værktøj! Video selling er som en telefonbesked … bare med ansigt på. “Bare” er blot den afgørende forskel. Go’ kombi af teknologi og mennesker.
    Tak for artiklen!

Skriv en Kommentar

Brug for hjælp?

Kontakt os endelig, hvis du har spørgsmål.

+45 7370 8555
info@digitalworks.dk

 

Virtual Training in Video Selling

We offer company-specific virtual training in ‘Video Selling’ where your (sales) team will learn to communicate with customers using self-recorded videos. We tailor the training to your needs, wants, and level of knowledge.
Læs mere