Guide til annoncering på LinkedIn

LinkedIn er en platform, som konstant er i udvikling. Den digitale platform lancerer løbende nye funktioner, som giver dig bedre mulighed for at optimere din LinkedIn strategi, og nå din målgruppe igennem mere målrettet annoncering. 

Har du også mærket algoritmernes hårde udvikling? Hvis du vil opnå et større reach og engagement, kan annoncering være med til at give dit indhold et kærligt skub.

Gennem dine annoncer på LinkedIn, har du mulighed for at målrette dine annoncer til de mest relevante brugere og annoncere for jeres brand, firma, produkter eller tjenester. Men med mere end 2,5 millioner danske brugere og 645 millioner brugere på verdensplan, kan det være svært at målrette din annoncering. Derfor har vi lavet en annonceringsguide til dig, så du kan få mest muligt ud af dine annoncekroner.

Så hvordan gør jeg?

Først og fremmest skal du logge ind i LinkedIn’s kampagneadministrator; Campaign Manager. Her opretter du en konto med navn, valuta og hvilken company page, som kontoen skal tilknyttes. Efter oprettelsen af din konto, skal du lave en kampagnegruppe, som kan indeholde op til 200 kampagner.

Klik på ‘opret kampagne’, og nu er du klar til at komme igang med opsætningen af din første kampagne.

Step 1: Vælg din målsætning

Det er vigtigt, at du hele tiden optimerer dine annoncer, så de performer bedre – og det kan du faktisk gøre allerede inden du starter din kampagne.

Det første du skal gøre, er at fastsætte et mål for din kampagne, ud fra hvad du vil have dine kunder til at gøre, når de ser annoncen. LinkedIn optimerer herefter din kampagne, ved at vise dine annoncer til de brugere, som med størst sandsynlighed vil foretage den ønskede handling.

Step 2: Vælg din målgruppe

Nu er det på tide at vælge din målgruppe. Her kan du i søgen på den rette målgruppe vælge imellem en lang række målretningskriterier, som enten udvider eller indsnævrer din målgruppe.
Foruden beliggenhed bør du højst tilføje to målretningskriterier indenfor eksempelvis brancher, virksomheder, jobtitler, kompetencer eller antal års erfaring.
Du kan vælge ligeså mange underkategorier, som du ønsker, da dette kun vil være med til at udvide din målgruppe. Men hold dig gerne til to samlede kategorier, da dette vil være med til at forbedre skaleringen og rækkevidden for dine annoncer.

Definition af din målgruppe kan godt tage tid – så husk derfor altid, at gemme dine målgrupper, så du næste gang kan genbruge den.

Husk også, at du kan ekskludere kategorier, når du bygger din målgruppe. Du kan eksempelvis ekskludere konkurrenter eller din egen virksomhed.

Læs mere om målretningstaktik her

Når du opretter din kampagne, bør du holde øje med målgruppestørrelsen i øverste højre hjørne. Husk, at dette tal ikke fortæller, hvor mange personer du vil nå med din annonce, men hvor mange LinkedIn-brugere, der matcher dine målretningkriterier.
Din målgruppestørrelse skal være mindst 300 medlemmer før, at LinkedIn har tilstrækkelig data til at kunne vurdere kampagnens effektivitet. Deres anbefaling er, at du som minimum skal have mellem 50.000-60.000 i din målgruppe, da det ellers kan føre til, at for få mennesker ser din annonce, og du dermed kan risikere, at opnå dårlige resultater. Husk dog, at der ikke er en facitliste i forhold til, hvor mange mennesker du skal have i din målgruppe – det handler om at teste af.

Læs mere om målgruppestørrelse her

Det er altafgørende for din succes med annoncering på LinkedIn, at du skaber en klar opdeling af dine målgrupper, så du har mulighed for, at slukke for dem, som ikke virker, og fortsætte med dem, som skaber gode resultater.

Tip: Hvis du er i tvivl om, hvor bred eller snæver du skal gøre din målgruppe, så start bredt. Du kan derefter indsvære målgruppen, efter du har set hvordan din kampagne performer ved hjælp af LinkedIn’s demografiske rapportering. 

Step 3: Valg af annonceformat

Når både din målsætning og målgruppe er valgt, er det på tide, at du bestemmer dig for annonceformat. Du vil ikke nødvendigvis have alle formater til rådighed, da de er tilpasset den målsætning du har valgt.
Det betyder eksempelvis, at hvis din målsætning er videovisninger, er det eneste format du kan vælge; videoannonce.

Nederst i denne artikel er annonceformaterne beskrevet yderligere.

Step 4: Sæt dit budget

Du skal se det som en auktion. Den virksomhed som betaler mest for sin annonce, vil komme ud til deres målgruppe i højere omfang, end de virksomheder, som betaler en mindre pris. Det smarte er dog, at du som vindende virksomhed, ikke betaler det fulde beløb du har afgivet, men blot det beløb der er højt nok til at slå de andres.

Dog er dit bud på annoncerne kun den ene faktor for, om du vinder auktionen. Den anden faktor der spiller ind er, hvordan din virksomhed har performet med tidligere opslag. LinkedIn tildeler nemlig mest værdi til de annoncer, som har oplevet størst engagement før i tiden, da disse er mere værdifulde for LinkedIn’s medlemmer.

Du skal vælge, hvorvidt du vil afsætte et dagligt beløb, eller om du vil angive både et dagligt og et samlet budget. Husk også, at angive hvor langtid din annonce skal køre.

Budtyperne er tilpasset din annoncemålsætning, som du valgte til at starte med, og kan variere, alt efter hvilket annonceformat du har valgt.
Hvis du vælger ‘Automatisk bud’ optimerer LinkedIn dit budget, så du potentielt kan få flere klik, visninger eller konverteringer, men her kan du ikke vælge en budgrænse.

LinkedIn vil komme op med et foreslået budinterval, hvis du vælger din budtype til at være ‘max pris’ pr bud (CPC/CPM/CPV/CPS). Dette budinterval kan være med til, at give dig en værdifuld indsigt i, hvordan du vinder auktionen, da det er baseret på, hvad andre annoncører byder ved lignende målgrupper. Du kan derfor, modsat automatisk bud, opnå bedre kontrol af dine omkostninger pr. resultat.

Hvorvidt din annonce vurderes relevant af brugerne (baseret på klik, kommentarer, likes og delinger), vil du kunne se et resultat af efter 4-5 dage, da kampagnen herefter tildeles et relevansresultat. Du skal derfor give din kampagne minimum to uger, før du analyserer, optimerer og drager konklusioner.

Læs også: 4 fejltagelser du måske begår i din LinkedIn annoncering

Step 5: Opsæt konverteringssporing

Ved hjælp af LinkedIn’s konverteringssporing har du mulighed for, at spore hvad brugerne gør, efter de har klikket på din annonce.
Før du kan benytte konverteringssporing, skal du huske, at tilføje LinkedIn’s Insight Tag på dit website. Du finder Insight Tag i kampagneadministrator under ‘Kontoressourcer’ og herefter ‘Insight Tag’.

Step 6: Udform dine annoncer

Det er nu, du skal opsætte din annonce. Her har du mulighed for at sætte din eget præg på din annonce, ved at vælge dit foretrukne layout, lave en fængende overskrift, komme med dit kreative indspark til et visuelt billede, samt tilføje et link, som din målgruppe skal føres videre igennem.

LinkedIn er optimeret ud fra brugeroplevelsen, hvilket gør, at LinkedIn er indstillet sådan, at vi som brugere i løbet af 48 timer, kun ser en bestemt annonce én gang, og højst fire unikke annoncer samlet set. På den baggrund, anbefales det, at du opretter fire unikke annoncer pr. kampagne. Variationerne kan være ændringer i din introtekst, overskriften eller billedet.

Tjek op på dine annoncers performance i løbet af den første uge, og sørg for at pause den annonce med den laveste engagement. Dette vil over tid være med til, at din ‘relevance score’ vil blive forbedret, hvilket vil hjælpe dig til, at vinde flere auktioner om placeringerne.

Læs mere om antallet af annoncer pr kampagne her.

Læs også: Tips til annonceudformning

De forskellige annoncetyper

Der findes flere forskellige annoncetyper, og det kan være svært lige at vide hvad forskellen er, og hvad de har af betydning for dig. For hvilken type passer bedst til din virksomhed og din annonce – og hvilken annoncetype giver dig de bedste resultater?
Lad os se nærmere på de forskellige overordnede annoncetyper du har at vælge imellem, og hvordan de skal bruges.

Tekstannonce
En tekstannonce er en lille kort annonce, som vises i højre side af LinkedIn eller i topbanneret. De vil typisk bestå af en overskrift på 25 tegn, en kort tekst af 75 tegn og nogle gange et passende billede, fx virksomhedens logo (100 x 100).

Displayannonce
I højre kolonne finder du også displayannoncer, som ligesom med tekstannoncerne kun vil være tilgængelige fra desktop. Den helt store forskel mellem displayannoncer og tekstannonce ses i størrelsen og det visuelle format.


Ved disse former for annoncer har du mulighed for at tilpasse din annonce endnu mere til din målgruppe. Her kan du nemlig tilpasse din annonce til specifikke brugere, ved at benytte dig af informationerne fra deres profiler.
Den dynamiske annonce kan derfor være med til, at virke mere iøjnefaldende, da den ændres dynamisk for hver enkel bruger.
Annoncerne vil være fra virksomheder, du kan være interesseret i, eller stillinger, som du måske kunne være interesseret i.

Vær opmærksom på, at brugere godt kan fravælge, at deres profiloplysninger kan bruges i forbindelse med disse tilpassede annoncer.

Sponsoreret indhold
Du er højst sandsynlig stødt på sponsorerede annoncer i dit LinkedIn-feed. Annoncerne vises nemlig på din startside ind imellem de andre organiske opslag i nyhedsfeedet.
Du kan sponsorere et opslag, som allerede er på jeres LinkedIn-side (sponsoreret indhold), eller oprette en annonce, som ikke i forvejen er på jeres LinkedIn-side (direkte sponsoreret indhold).

Din virksomhed kan bruge disse annoncer til at øge deres kendskab, styrke relationer og effektivisere deres leadgenerering. Tidligere kunne det sponsorerede indhold kun indeholde tekst og et enkelt billede, men i dag kan det sponsorerende opslag både indeholde grafiske billeder, videomaterialer, online formularer, karruselannoncer og meget mere.

Karruselannonce
Dette annonceformat giver din målgruppe muligheden for at swipe igennem din annonce. Det giver dig mulighed for at kunne levere flere forskellige budskaber på forskellige måder i én annonce. Karruselannoncen kan maksimalt indeholde 10 billeder, hvilket skaber en masse kreative muligheder.
Formatet kan også være med til at skille sig ud i dit publikums nyhedsfeed.

Videoannonce
Video er den type annonce, som performer bedst på LinkedIn. Faktisk er dit publikum 20x mere tilbøjelige til at dele en video fremfor andre slags opslag. Det hænger måske sammen med, at de bruger 300% mere tid på at se et sponsoreret videoindhold fremfor de almindelige statiske annoncer.
Det kan derfor være en god idé, at begynde at benytte sig af videoannoncer. De kan have en længde fra 3 sekunder til op til 30 minutter. Dog mener LinkedIn selv, at de mest fungerende videoannoncer har en varighed på mellem 15-30 sekunder.

Læs også: Nye analysemuligheder på dine LinkedIn-videoer og Video er det nye sort

Sponsorerede InMails 

Du kan oprette og sende annoncer direkte ned i brugernes indbakke på LinkedIn. LinkedIn’s algoritme sender beskederne til brugerne, når de er online, hvilket er med til at øge åbningsraten, da du har modtagerens fulde opmærksomhed.

Du skal være opmærksomhed på, at markedsføring ved brug af InMails ifølge Forbrugerombudsmanden, betragtes som elektronisk post, hvilket kræver et forudgående samtykke. Hvis ikke I har et forudgående samtykke, vil henvendelsen være i strid med markedsføringsloven.

Lead Form Gen annonce
Den sidste annonceform er det LinkedIn kalder for Lead Form Gen, som er nem at benytte, og som også er tilgængelig på de mobile enheder. Annonceformatet er et format, der er forudfyldt med informationer, som din målgruppe allerede har udfyldt på deres profil. Det medvirker til, at brugeren ikke skal navigere væk fra LinkedIn, men blot skal trykke ‘submit’ på annoncen.

Har du haft nogen gode erfaringer med annoncering på LinkedIn?

Vi hører meget gerne fra dig i kommentarsporet, hvis du har nogen erfaring du har lyst til at dele om din annoncering på LinkedIn, eller hvis du har nogen spørgsmål.

4 Svar
 1. Maria

  Kan det være rigtigt, at det ikke er muligt atlave retargeting mod videovisninger på LinkedIn? Nu er det muligt at se hvilke virksomheder og jobtitler, de som har set vores video, har på LinkedIn, men ikke at bruge målgruppen til en ny annonce..

 2. Emma McNulty

  Hej Maria,
  Tak for din kommentar. Det er ikke noget, som vi har kendskab til er muligt. Måske var det værd at prøve at kontakte LinkedIn direkte og hører dem ad.
  Mvh Emma

 3. Maria Hansen

  Under ‘Step 3’ skriver I, at nederst i artiklen er annonceformaterne beskrevet yderligere. Men det er jo ikke de samme annoncetyper der går igen.

  Man kan ikke vælge sponsoreret indhold i Campaign Manager, kun de formater der nævnes i ‘Step 3’. Hvilke annoncetyper egner sig til et sponsoreret opslag i feedet? Jeg har bare brug for et opslag med tekst, billede og link

 4. Nikoline Grube

  Hej Maria,

  Mange tak for dit spørgsmål.
  Hvis du søger et sponsoreret indlæg der vises som et opslag i din målgruppes nyhedsfeed, og som indeholder tekst, billede og link, så skal du vælge den annoncetype, der hedder ‘annonce med enkelt billede’, som vist på billedet under step 3. Det er den samme form for annonce, som er beskrevet længere nede i artiklen som ‘sponsoreret indhold’:)

  // Nikoline, Marketingkoordinator

Skriv en Kommentar

Relaterede artikler

Nyhedsbrev

Få berigende artikler om digitalt salg og marketing.

Tilmeld

 

Skal I have hjælp til annoncering?

Vi gennemgår step-by-step, hvordan du opsætter en betalt annonce og giver dig konkret viden om, hvordan du får mest muligt ud af din annoncering fra din virksomhedsside.
Find mere info her