5 gode grunde til at have Marketing automation

Arbejder du med marketing automation? I denne artikel finder du svar på, hvorfor marketing automation kan være et fordelagtigt værktøj for din virksomhed. Tendenser og trends indenfor den teknologiske verden er i konstant udvikling, og hvis du ikke vil overhales indenom af konkurrenterne, er det vigtigt at følge med.

Med marketing automation kan du få hjælp til at lære din(e) målgruppe(r)s købskriterier bedre at kende gennem AI (artificial intelligence).

Du får her 5 gode grunde til, at marketing automation skal integreres i din virksomhed.

1. Du får mere hands-on med din marketing

Om der er tale om et mediebureau eller anden digital virksomhed handler arbejdet med marketing automation ofte om at forbedre ens processer ved at strømline dem, og på den måde frigøre tid til andre arbejdsopgaver. Således kan arbejdstid og handlinger effektviseres, hvilket i sidste ende giver mere plads i kalenderen til de strategiske opgaver.

Det betyder dog stadig, at du fortsat skal optimere og vedligeholde jeres digitale strategi og følge med i jeres aktive kampagner. Men med marketing automation får du en bredere og større indsigt i forbrugerens adfærd. Derudover kommer du også tættere på din målgruppe.

2. Chatbots anses for at være en marketing standard i din virksomhed

Chatbots er ikke noget nyt, og du har sikkert set dem på Facebook eller andre servicehjemmesider. Men ikke desto mindre kan de være gavnlige, hvis de bruges med omtanke. En chatbot er kort fortalt en integration, som betyder at du kan chatte med andre brugere uden du er der.

Chatbots kan bidrage til at fastholde brugeren til at blive på siden, hjælpe dem til at finde svar på det de søger, eller hjælpe dem med at navigere rundt på hjemmesiden. Du kan altså opnå en længere besøgstid, give dine brugere mere konkret viden eller noget helt tredje, som din målgruppe har brug for.

3. Der kan opsættes en automatisk strategi, som hele tiden optimerer

Med marketing automation får du hjælp til at indsamle data, og på den måde opnår en bedre indsigt i forbrugerens adfærd gennem tendenser, mønstre og interesser. Således kan den indhentede data bruges til at målrette det rette content til det rigtige publikum, baseret på tidligere adfærd. Således sørger AI og marketing automation for, at du hele tiden kan optimere din strategi, så den passer til målgruppens købskriterier og virksomhedens forretningsmodel.

4. Du vil se markant forskel i din omni-channel

I marketing dækker begrebet omni-channnel over en metode, hvor man bedriver sin marketing på en sådan måde, at den enkelte kunde får en sammenhængende oplevelse, uanset hvilken kanal de interagerer med din virksomhed på. For at kunne gøre dette, er det nødvendigt at kunne genkende kunden, og opsamle data på deres adfærd – og det er her marketing automation kan hjælpe dig.

En undersøgelse viser også, at virksomheder med en stærk omni-channel beholder 89% af deres kunder, og virksomheder med en svag omni-channel er helt nede på 33%. Og det kan efterhånden ikke komme bag på nogen, at det er billigere at beholde nuværende kunder end at erhverve nye.

Når din virksomhed arbejder med både sociale medier og e-mail marketing i det samme program, er det nemmere for din virksomhed at opnå en øget genkendelighed og loyalitet, og samtidig optimere salgskanalerne. Dette skyldes, at de synkroniserer med hinanden, så de samme annoncer ikke bliver modtaget af den samme forbruger. Marketing automation giver derfor en fordel ved at skabe en synergi mellem virksomhedens digitale marketing platforme.

5. Sidst, men ikke mindst, er der udsigter til en bedre lead-scoring

Lead-score er ikke noget noget nyt inden for marketing automation, og det er til for at forbedre din indsats. Gennem et øget kendskab til dine kunder og deres adfærd, kan du i højere grad målrette og lave bedre forudsigelser om, hvor og hvordan dine kunder køber, hvilket du kan bruge til din egen fordel.

Nogle virksomheder laver deres egne kriterier for hvordan deres leadscore skal udvikle sig, og hvad der skal trigge den, men der er også mange, som lader det være 100% op til deres marketing automation system, at bestemme kundens lead-score baseret på interesser, adfærd på sitet, tilmeldinger på sitet mm.

Arbejder I effektivt med marketing automation?

Skriv endelig gerne i kommentarfeltet, hvis du har nogle spørgsmål eller vil dele egne erfaringer.

Skriv en Kommentar

 

Master class i B2B marketing

Har du svært ved at trænge igennem på B2B-markedet? På denne 2-dages Master Class lærer du at udnytte mulighederne med digital marketing til lead generering, relations-opbyggelse, Social Selling, thought leadership, employer branding og content marketing.
Læs mere her