Du har måske betalt en togbillet eller to med mobilen allerede – det er nemt, og pengene bliver enten trukket via dit mobil-abonnement eller direkte fra din konto. 2012 kan blive det store gennembrudsår for mobile betalinger, men der er tilsyneladende allerede rift om, hvem der skal tilbyde servicen.

Teleselskaber, mobilproducenter, banker og tech-firmaer er alle oplagte kandidater, når det kommer til at tilbyde mobilbetaling. Her er et lille indblik i, hvordan de hver især tager del i mobilbetaling.

Digital tegnebog

De fire store teleselskaber, Telenor, Telia, TDC og 3  gik i sommer 2011 sammen om projektet ”den digitale tegnebog”, hvor man får muligheden for, at have hele tegnebogens indhold liggende på sit sim-kort. Dette er selvfølgelig under forudsætning af høj sikkerhed, og hvem ville ikke nyde at have kreditkort, lånerkort, sygesikring osv. liggende på mobilen? Ikke nok med, at man kan betale via mobilen, så vil man desuden slippe for at gemme kvitteringer og på længere sigt garantibeviser i fysiske mapper i årevis. Den digitale tegnebog kræver, at mobiltelefonen understøtter NFC-teknologien (Near Field Communication), hvilket næsten alle nye mobiler gør.

Betalingsapp

De fleste af os kender også til betalingsapps – specielt fra dagspressen. I forrige uge blev en betalings-app for biografture testet af Copenhagen Finance IT Region og Innovation Lab.  Begejstringen var tilsyneladende stor blandt testpersonerne, der kunne bruge app’en til at se trailere,  få filmens starttid, se ledige sæder og gennemføre betaling af billetter.  Med denne type app vil man kunne slippe for kø til betaling og bøvl med at hente billetterne en halv time inden filmens start – popcornene skal dog stadig bestilles og betales ved kassen 😉

Bankbetaling

Betalingsløsningen “Mobilpenge” stiller ikke krav til mobilens evner – her betaler man direkte fra sin konto med en sms. Mobilpenge udbydes af bankerne i fællesskab med Nets (det tidligere PBS). Der er et maksimum beløb på 1.500 kr. om dagen og Epay, der tilbyder denne løsning til virksomheder, tager et gebyr på 7% af købesummen. Denne løsning ligger i skarp konkurrence med den føromtalte Digitale Tegnebog, men teleselskaberne vil dog stadig have en indtægt i form af takseringsgebyret, der er forbundet med sms’erne.

Bruger du aktivt mobilen til at betale, hvilken metode ville du foretrække og har du sikkerhedsmæssige bekymringer ved servicen?

1 Svar
  1. Riisager

    Vi ser helt sikkert mere til NFC – jeg ved at PBS er helt klar – faktisk så klar at aftalerne er i hus med diverse supermarkeder og reklamematerialet er trykt – 2012 kommer til at vende op og ned på læderet i baglommen

Skriv en Kommentar

 

Fik du også læst om Google's betalingsløsning?

Hvis ikke, så læs artiklen her!