3 tips: Skil dig ud med LinkedIn ‘Skills’

Skills (kompetencer) på den personlige profil er et af de indsatsområder, som kan sikre dig en professionel fremtoning. Vi har samlet 3 gode råd til, hvordan Skills kan hjælpe dig med at skille dig ud.

Uanset om du bruger din LinkedIn-profil i forbindelse med jobsøgning, som salgsværktøj eller som et led i branding og positionering af den virksomhed, som du arbejder for, så er det vigtigt at fremstå professionel og vise dine bedste sider frem – og her kan Skills være dig behjælpelig.

1. Fremvis dine styrker og mest efterspurgte kompetencer

Skills på den personlige profil er et godt sted at blive anerkendt for dine kompetencer, som kan hjælpe med at underbygge din professionelle positionering – uanset om det er af dig selv som fagperson, employer branding af medarbejdere ansat i din virksomhed eller branding af virksomheden, du arbejder for.

LinkedIn styrker Skills

For nyligt har LinkedIn udrullet ændringer ifm. Skills, som skal sikre, at dine vigtigste kompetencer fremstår knivskarpt. Vil du drage fordel af dette, bør du sikre, at dine vigtigste kompetencer står øverst og således er mest ‘highlighted’. Herefter hjælper LinkedIn dig på vej ift. at skabe øget synlighed af netop disse kompetencer.

Tip: LinkedIn har offentliggjort ‘Top Skills for 2016’ – her får du overblikket over de mest efterspurgte kompetencer hos arbejdsgivere.

2. Hold dine Skills opdateret

Friske og opdaterede Skills har én vigtig funktion: Du dukker i højere grad op i søgeresultater. Og dette kan bruges i flere forskellige sammenhænge – fx når folk søger efter personer med netop dine kvalifikationer til at udføre en opgave.

LinkedIn vil fremadrettet i højere grad hjælpe dig til at holde dine Skills opdateret. På baggrund af din profils fokusområder vil LinkedIn komme med forslag til Skills, som vil gavne dig – eksempelvis kan LinkedIn fortælle dig, hvor meget mere sandsynligt det vil være, at du bliver kontaktet i den ene eller anden sammenhæng, hvis du tilføjer en konkret kompetence.

Tip: Tilføj minimum 5 Skills. Dette giver ifølge LinkedIn op til 17 gange flere profilvisninger.

3. Tilegn dig nye kompetencer

Fornyelse er et vigtigt element i mange sammenhænge – også i forbindelse med dine personlige kompetencer. Derfor er det naturligvis vigtigt løbende at holde øje med, hvad der sker inden for din branche eller fagområde, og hvilke nøgleord og kompetencer som løbende efterspørges.

LinkedIn stiller flere værktøjer til rådighed, når du ønsker at dykke ned i et emne eller tilegne dig nye kompetencer. Vi har samlet en række af dem her:

  • LinkedIn grupper: Hvis du ikke allerede følger relevante grupper på LinkedIn, kan det være et godt sted at starte. Grupper på LinkedIn er ofte emneopdelt, og alle eksisterende medlemmer af den enkelte gruppe har mulighed for at dele indhold, såsom artikler, videoer, gode råd, diskussionsemner el.lign. Det er derfor et godt sted at holde sig opdateret.
  • LinkedIn Pulse Discover: Her finder du artikler/blogposts skrevet af folk rundt omkring i verden, inden for mange forskellige områder. Dette er et godt sted at holde sig opdateret på nye tendenser, udfordringer, diskuterede emner etc.
  • Influencers & Channels. I denne kategori har du mulighed for at følge influencers på LinkedIn samt kanaler inden for konkrete områder, som ligeledes kan give stof til eftertanke, nye indspark og relevante overvejelser inden for netop dit område.
  • LinkedIn Learning. Her kan du tage online kurser inden for en række forskellige områder. Vær dog opmærksom på, at det er et betalt produkt, hvor du dog har mulighed for en måneds free trial.

Den personlige profil: Mere end bare ‘Skills’

Skills er bare ét ud af mange fokusområder, når det kommer til den personlige LinkedIn profil. Hvis du ønsker at fremstå professionelt, vil det være nødvendigt, at du lægger dine kræfter endnu flere steder.

For at nævne en række eksempler anbefaler vi bl.a., at du sætter fokus på udarbejdelse af din headline, udarbejder et skarpt summary og udfylder relevant erhvervserfaring. I artiklen her får du 10 gode råd til, hvordan du udfylder en professionel LinkedIn-profil.

Inden du går i gang med at opdatere din profil og bruger den aktivt til dialog med dine professionelle relationer, vil vi desuden anbefale dig at få styr på de private LinkedIn-indstillinger.

God fornøjelse med opdateringen af din professionelle profil

Har du input til arbejdet, skal du være mere end velkommen til at dele dem med os i kommentarfeltet nedenfor.
Artiklen er skrevet med inspiration herfra.

Skriv en Kommentar

 

Kom på kursus i LinkedIn

Vi afholder løbende kurser i den professionelle brug af LinkedIn. I øjeblikket har vi 4 forskellige LinkedIn kurser i kalenderen, der har fokus på alt fra salg, marketing og kommunikation samt HR og employer branding.
Læs om de fire muligheder