Facebook har taget endnu et skridt i kampen mod sin konkurrent, Snapchat. Facebook har nemlig udrullet sit nye initiativ, Facebook Stories, til sine brugere. Facebook Stories er et alternativ til Snapchat og fungerer stort set på samme måde: Brugerskabte billeder og videoer, som kan ses af modtageren i et tidsrum på 24 timer.

Artiklen er opdateret 14. april 2020.

Story-formatet er, som de fleste nok ved, skabt og gjort kendt af Snapchat. Grundet Snapchats succes med dette, har Facebook længe arbejdet på sin egen version i et forsøg på at styrke sin position på markedet. Facebook har testet sit eget story-format siden september 2016, som en del af Messenger-appen, men nu er Facebook Stories blevet en integreret del af selve Facebook-appen.

Allerede i august 2016 introducerede Instagram sin egen version af story-formatet. Dette har resulteret i, at mere end 200 mio. personer over hele kloden i dag bruger Instagram Stories – og dermed har Instagram Stories overhalet selveste Snapchat i antal brugere. Det er netop denne succes, som har givet Facebook modet til at implementere story-formatet på sin egen platform. Story-formatet er populært og noget tyder på, at der er plads til mere end én version.

Facebook Stories er opbygget omkring Facebook-appens nye indbyggede kamerafunktion, Facebook Camera, som giver dig mulighed for at tilføje sjove filtre samt geo-lokationer og tags til både billeder og videoer – præcis ligesom med Snapchat.

Læs også: Professionel brug af Snapchat på B2B markedet.

Men de nye Snapchat-inspirerede tiltag stopper ikke der. I forbindelse med lanceringen af Facebook Stories og Facebook Camera, blev Facebook Direct også introduceret. Facebook Direct er en kombination af Messenger og Snapchat, der giver dig mulighed for at sende korte videoer og billeder til personer fra din venneliste som også forsvinder efter kort tid.

Ligesom på Instagram vil delt indhold i form af stories forekomme øverst på din nyhedsside på Facebooks mobil-app. For at se dine venners stories skal du tappe på din vens billede øverst i app’en. Vær dog opmærksom på, at afsenderen kan se, hvem der har set sin story.

Når du ser dine venners story, kan du tilmed svare med en direkte besked.

Facebook Sories

Hvordan tilføjer man content til Facebook Stories?

Step 1: Tilgå kameraet
For at tilføje en story til Facebook skal du først tilgå Facebook Camera. Gør dette ved at klikke på kamerasymbolet oppe i venstre hjørne i app’en.

Step 2: Udarbejd dit content
Du kan både tilføje billed- og videoindhold til Facebook Stories. Når kamerafunktionen er åben, kan du altså både optage film eller tage et billede. Det er også nu, at du kan udforske og tilføje de mange filtre, Facebook har implementeret, som en del af funktionen. For at tage et billede skal du blot tappe på den runde knap i bunden af skærmen, imens knappen skal holdes nede, hvis du vil optage en video – igen præcis ligesom på både Instagram og Snapchat.

Step 3: Del til din Story
Når du er tilfreds med det endelige resultat, er næste skridt blot at dele dit content. For at gøre dette skal du blot tappe på ikonet, der forestiller en pil og er placeret midt på skærmen for derefter at vælge “Din Story”. Tap derefter send knappen i højre side af skærmens bund. Du kan naturligvis også sende dit content som en direkte besked til udvalgte venner.

Facebook Stories

Videoer og billeder delt via Facebook Stories vil ikke dukke op i dit nyhedsfeed eller på din tidslinje. Du har dog mulighed for at dele dine billeder og videoer fra Story til din tidslinje.

Facebook Stories

Læs mere om Facebook Stories her.

Hvad synes du om Facebooks nyeste initiativ?

Vi hører gerne din mening i kommentarfeltet herunder.

10 Svar
 1. Sandra Christensen

  Hej Heidi,

  Tak for din kommentar. Det burde være muligt for dig at slå almindeligt op på din Facebook til enhver tid.
  Hvis du ønsker at slette din “story” kan du kan finde hjælp via dette link: https://www.facebook.com/help/126560554619115?helpref=faq_content og vælge punktet “Kan jeg slette et billede eller video i min historie”.

  Håber du kan bruge mit svar.
  De bedste hilsner,
  Sandra, Digital Works

 2. Kim Søndergaard

  Hej
  Hvordan kan jeg slå min historie fra, således at mine opslag på Facebook ikke også kommer ud som min historie?

 3. Nikoline Grube

  Hej Kim,

  Mange tak for dit spørgsmål.
  Det lyder meget besynderligt. Vi har lige prøvet at lægge et opslag ud på vores Facebook både for virksomheden, men også fra vores private profiler, og her er der ingen af os som oplever samme problem. Jeg må derfor være svar skyldigt.
  Hvis du fortsat oplever problemer med, at dine opslag kommer i din historie også, så vil jeg prøve at kontakte Facebook support.

  //Nikoline, Marketingkoordinator

 4. Jacob Tylkjær

  Hej

  kan jeg på nogle måde se, hvem der ser mine storys på messenger, selv om de ikke er mine venner

  Vh. Jacob

 5. Emma McNulty

  Hej Helle,
  Du skal gemme videoen på din mobile enhed, derefter gå ind i stories, hvor der er en upload knap, som du skal bruge. God dag!

Skriv en Kommentar

 

Master Class i sociale medier

Vores Master Class i sociale medier er særligt udviklet til virksomheden, der allerede arbejder med sociale medier, men mangler en dybere viden på området. Programmet er fordelt på 2 fulde dage og er en kombination af undervisning, øvelser og cases.
Læs mere her