Facebook har taget endnu et skridt i kampen mod sin hippe konkurrent, Snapchat. Lige nu ruller Facebook nemlig sit nye initiativ, Facebook Stories, ud til sine brugere. Facebook Stories er et alternativ til Snapchat og fungerer stort set på samme måde: Brugerskabte billeder og videoer, som kan ses af modtageren én gang og forsvinder efter 24 timer.

Story-formatet er som de fleste nok ved skabt og gjort kendt af Snapchat – og Facebook har længe arbejdet på sin egen version for at styrke sin position i markedet. Facebook har faktisk testet sit eget story-format siden september 2016 som en del af Messenger-appen – men nu er Facebook Stories altså en integreret del af selve Facebook-appen.

Allerede i august 2016 introducerede Instagram sin egen version af story-formatet. Dette har resulteret i, at mere end 200 millioner personer over hele kloden i dag bruger Instagram Stories – og Instagram Stories har dermed overhalet selveste Snapchat i antal brugere. Det er netop denne succes, der har givet Facebook modet til at implementere story-formatet på sin egen platform. Story-formatet er populært – og noget tyder på, at der er plads til mere end en version.

Facebook Stories er opbygget omkring Facebook-appens nye indbyggede kamerafunktion, Facebook Camera, som giver dig mulighed for at tilføje sjove filtre samt geo-lokationer og tags til både billeder og videoer – præcis ligesom med Snapchat.

Facebook Stories

 

Læs mere om, hvordan story-formatet også kan bruges på B2B-markedet, her.

Men de nye Snapchat-inspirerede tiltag stopper ikke der. I forbindelse med lanceringen af Facebook Stories og Facebook Camera, introduceres også Facebook Direct, som er en kombination af Messenger og Snapchat, der giver dig mulighed for at sende korte videoer og billeder til personer fra din venneliste, som forsvinder igen efter kort tid.

For at få adgang til Facebooks kamerafunktion (også kaldet “Facebook Camera”) skal du blot swipe til højre på Facebooks mobil-app eller trykke på kamerasymbolet øverst i venstre hjørne på nyhedssiden i app’en. Ligesom på Instagram vil delt indhold i form af stories forekomme øverst på din nyhedsside på Facebooks mobil-app. For at se dine venners stories skal du tappe din vens cirkel med billede øverst i app’en. Vær dog opmærksom på, at afsenderen kan se, hvem der har set hans story.

Facebook Stories

 

Når du ser dine venners story, kan du tilmed svare med en direkte besked.

Facebook Sories

 

Hvordan tilføjer man content til Facebook Stories?

Step 1: Tilgå kameraet
For at tilføje en story til Facebook, skal du først tilgå Facebook Camera. Gør dette ved at swipe til højre eller klikke på kamerasymbolet øverst i venstre hjørne.

Facebook-stories

 

Step 2: Udarbejd dit content
Du kan både tilføje billed- og videoindhold til Facebook Stories. Når kamerafunktionen er åben, kan du altså både optage film eller tage et billede. Det er også nu, du kan udforske og tilføje de mange filtre, Facebook har implementeret, som en del af funktionen. For at tage et billede skal du blot tappe på den runde knap i bunden af skærmen, imens knappen skal holdes nede, hvis du vil optage en video – igen præcis ligesom på både Instagram og Snapchat.

Step 3: Del til din Story
Når du er tilfreds med det endelige resultat, er næste skridt blot at dele dit content. For at gøre dette skal du blot tappe på ikonet, der forestiller en pil og er placeret midt på skærmen for derefter at vælge “Din Story”. Tap sendknappen i højre side af skærmens bund. Du kan naturligvis også sende dit content som en direkte besked til udvalgte venner.

Facebook Stories

 

Det indhold, du deler til din Story, er tilgængeligt for alle dine Facebook-venner i 24 timer og forsvinder så ligesom på Snapchat og Instagram. Videoer og billeder delt via Facebook Stories vil ikke dukke op i dit nyhedsfeed eller på din tidslinje. Du har dog mulighed for at dele dine billeder og videoer fra Story til din tidslinje.

Facebook Stories

 

Læs mere om Facebook Stories her.

Hvad synes du om Facebook’s nyeste initiativ, Facebook Stories?

Vi hører gerne din mening i kommentarfeltet herunder.

Berig dit netværk - del artiklen
2 Svar

Skriv en Kommentar

Relateret artikler

Nyhedsbrev

Få berigende artikler om digitalt salg og marketing.

Tilmeld

 

Digital Works

Måske noget for dig?

Uddannelse i sociale medier

For at få optimalt udbytte af virksomhedens tilstedeværelse på sociale medier er det yderst vigtigt, at der er fokus på elementer som strategi, planlægning, lovgivning, måling og optimering.
Læs mere om uddannelsen