Der sker ting og sager på LinkedIn’s platform for tiden, og i skrivende stund bliver adskillige nye initiativer rullet ud til LinkedIn’s mange brugere. Seneste skud på stammen er den ny beskedfunktion, “Active Status”. Denne giver dig mulighed for at se, hvorvidt dine forbindelser er online og tilgængelige. Læs mere om funktionen nedenfor.

Sådan vil LinkedIn snart se ud, når du logger ind. LinkedIn vil nemlig indenfor de næste uger rulle deres nye funktion, Active Status, ud til samtlige af deres brugere over hele kloden. Funktionen er meget simpel og vil gøre det lettere for dig at komme i kontakt og dialog med forbindelser af særlig interesse.

Fremover når du bruger LinkedIn’s beskedfunktion, vil du nemlig have mulighed for at se, hvorvidt den pågældende forbindelse af interesse er online og tilgængelig eller ej. Er en forbindelse online netop nu, vil du kunne se en lille helt grøn cirkel i højre hjørne af forbindelsens profilbillede. Er forbindelsen online via LinkedIn’s mobile app, vil du derimod kunne se en grøn cirkel med en hvid prik i midten i højre hjørne af billedet.

Hvad er formålet?

Hvad skal denne nye statusfunktion egentlig gøre godt for? Jo, den skal gøre det nemmere for LinkedIn’s brugere at starte en dialog med spændende forbindelser og derved åbne nye døre for din professionelle person samt fremme din karriere. At starte en dialog kan nemlig være svært og handler om timing – og det er netop timingen, du med LinkedIn’s nye funktion kan kontrollere. Fang ham eller hende du gerne vil i dialog med, når han eller hun er online og øg chancen for at få respons på din henvendelse. Funktionen vil særligt gøre arbejdet nemmere for dig, der anvender LinkedIn til Social Selling og berigelse af dit netværk.

Klik her og få 4 gode råd til at praktisere Social Selling.

Mere end 70 % af personer, der er blevet hyret til et job, har haft en forbindelse til en af virksomhedens medarbejdere, og derfor kan muligheden for at række ud efter en faglig forbindelse på det rette tidspunkt hjælpe dig i forsøget på at finde et nyt job og fremme din karriere.

Kan funktionen slås fra?

Hvis du er online på LinkedIn, men ikke ønsker at blive forstyrret, findes der også en løsning på dette. Du har nemlig mulighed for at vælge, hvorvidt din status er synlig for andre, samt hvem den er synlig for. Gå til “Indstillinger og privatliv”, vælg fanen “Privatliv” og derefter “Profil og privatliv” i menuen til venstre for at vælge, om dine forbindelser skal kunne se din online-status.

Vær opmærksom på, at når funktionen rulles ud, vil den automatisk været aktiveret. Du skal derfor selv aktivt deaktivere den.

Er der en hage ved det hele?

På nettet er debatten om LinkedIn’s nye Active Status-funktion allerede i gang, og der spekuleres i, hvorvidt denne nye funktion vil blive misbrugt af arbejdsgivere til bl.a. overvågning. Indtil videre er vi her hos Digital Works dog begejstrede for lanceringen af den nye funktion, der vil gøre det nemmere for den enkelte at starte en dialog med relevante forbindelser i sit netværk.

Hvad synes du om LinkedIn’s nye Active Status-funktion?

Vi hører gerne din mening i kommentarfeltet herunder.

 

Læs mere om LinkedIn Active Status her.

Skriv en Kommentar

 

Brug LinkedIn i salget

Brugt rigtigt kan LinkedIn være en værdifuld kilde til nye kunder, genetablering af kontakten til tidligere kunder samt til skarp faglig berigelse af dit netværk.
Læs mere om forløbet her