Velkommen til Google Drive

Hvis du bruger Dropbox, er du bekendt med muligheden og fordelene for at kunne tilgå dine filer fra hvorend du befinder dig. I dag har Google lanceret deres pendant til Dropbox  – nemlig Google Drive.

Ligesom hos Dropbox fungerer konceptet ved, at man kan uploade sine filer til “skyen” og derfra kan tilgå dem fra flere forskellige enheder som computere, smartphones, iPads mv. Hertil vil Google Drive få sin egen app, som kan bruges til at uploade og downloade filer. TechCrunch ser allerede ud til at have fået fingrene i Google Drive appen, som dog ikke virker endnu.

5 GB gratis lagerplads med Google Drive

Google Drive brugere får  automatisk hele 5 GB gratis lagerplads at starte ud på, som langt overstiger de 2 GB lagerplads, som Dropbox tilbyder. Hos Dropbox har man dog mulighed for at optjene mere plads igennem social sharing som fx at invitere sine venner til at bruge tjenesten. Hos Google Drive kan man også købe sig til ekstra lagerplads (ca. 2,5 dollars for 25 GB).

Prøv selv Google Drive

Vil du selv teste Google Drive, kan du allerede nu klikke dig ind på www.drive.google.com. Vi har dog erfaret, at Google Drive endnu ikke er klar til alle – Nogle får beskeden om, at man kan bede om en e-mail, når drevet er klar til ens konto.

Google Drive er integreret med Google Docs, Gmail, Google Apps og andre tjenester fra firmaet, og virker både for Windows, Mac og Android Apps til iPhone og iPad.

Tror du, at Google Drive kan hamle op med Dropbox? Og har du selv tænkt dig at bruge det? Skriv gerne dine tanker i kommentarfeltet herunder.

Vil du læse mere om Google Drive?

Denne artikel er opdateret tirsdag d. 24. april kl. 19.15.

5 Svar
 1. Chris

  Dropbox er på vej på pension her hos mig i hvert fald 😀 det ser jo lækkert ud det Google har lavet.

  Nu er der for alvor dyb integration mellem alle mine ting med Google og mine dokumenter på pc’en 🙂

  Og med de priser Google ligger for dagen, skal de andre sgu til at oppe sig lidt.

 2. Tau

  For det første så har fraskriver du dig rettighederne til det du uploader til Google Drive (det må deles, oversættes, “omdannes” osv af Google OG Googles partnere). Man tror det er løgn!

  For det andet så kan du få 7GB gratis med Microsoft SkyDrive som virker med PC, Mac, iPhone, Windows Phone osv… og beholde rettighederne selv.

  Jeg vil ikke røre Google Drive med en ildtang.

 3. Torben Heikel Vinther

  Umiddelbart lyder det jo rigtig besnærende at lave et skifte til Google Drive. Både ud fra det faktum at jeg i forvejen er “gift” med mange andre fede Google-features (GMail, Picasa, Reader, Listen og ikke mindst Docs), men også set ud fra den fordelagtige pris. Pt. betaler jeg 10$ hver måned for 50GB Dropbox. Jeg kan for halvdelen få dobbelt så meget plads på Google Drive!

  Spørgsmålet er så om ikke Dropbox bør lave et fordelagtigt modtræk prismæssigt, hvis ikke de skal tabe alvorligt terræn. Jeg har dog ikke sat mig nok ind i de nærmere features i Google Drive til at kunne sammenligne de to konkurrenter mere detaljeret. Fx er jeg voldsomt tilfreds med at jeg automatisk kan lave backup af hele min WordPress-blog og gemme det automatisk i en specifik folder i Dropbox hver eneste uge.

  Er der nogen der har kendskab til en sammenligningstest af de to produkter?

Skriv en Kommentar