Marts måneds bedste virale videoer er fundet. Be On er som altid leverandør af listen, og de forskellige scores er baseret ud fra disse kriterier: Share ability, views, storytelling, tiltrækningskraft, produktion og samlet kampagne.

1. First Kiss – Wren

20 fremmede mødes for første gang og kysser hinanden. Dette resulterede i 70 millioner YouTube views på to uger. I denne grænseoverskridende men søde film, ser vi hvordan, de kyssende håndterer deres følelser, med akavede drillerier, latter, tøven og kys selvfølgelig. Denne tre et halvt minut lange film sender seeren gennem en følelsesmæssig rutsjebane.

Wrens virale video med kyssende fremmede er endnu et bevis på, hvordan følelser driver social sharing. Men kan den magtfulde følelsesmæssig forbindelse til indholdet overføres til brand tilknytning, og hvor mange har bemærket, at det er branded indhold? Alle de ’fremmede’ er således iført LA tøjmærket Wrens efterår 2014 tøjkollektion. Hvorvidt dette gør reklamen til solid content marketing, eller en ineffektiv måde at markedsføre tøj på er fortsat til diskussion. Native advertising er ofte en svær og krævende disciplin, men hvor om alting er, illustrerer denne video intimiteten af det første kys perfekt. Det får os alle til kigge, gør det ikke?

Karakter: 9,6
Filmen er produceret af: Tatia Pilieva

2. Most Shocking Second a Day – Save the Children

Syriens borgerkrig har været omtalt i nyhederne gennem tre år. Mens overskrifterne stadig er skræmmende, så kan konflikten føles langt væk. I februar måneds Top 5 fremhævede vi, “Ville du give din jakke til Johannes?” af SOS Børnebyerne Norge. Nu har en anden organisation med succes brugt online video til at hjælpe med at rejse penge og opmærksomhed.

I ” Most Shocking Second a Day”, bringer Red Barnet i England konflikten tættere på virkeligheden ved at lægge tryk på følelserne og skabe lynhurtig spredning online. Videoen er sammensat af korte glimt fra forskellige scener i en piges liv, som viser begivenhederne i Syrien, som var det sket i London. Ved hjælp af strukturen fra de populære et-sekund-pr.-dag-videoer, viser filmen et barns verden falde fra hinanden over en periode på et år – fra fødselsdag til fødselsdag – som hendes komfortable middelklasseeksistens fordamper, og hun ender som en hjemløs flygtning midt i krigens rædsler. Disse billeder er efterfulgt af meddelelsen “Bare fordi det ikke sker her, betyder det ikke, at det ikke finder sted.”,

På blot 20 dage har denne video nået over 28 millioner visninger på YouTube. Udover mere kendskab, har kampagnen også bragt donationer ind til at hjælpe børn i Syrien. I de første 15 timer efter videoen blev uploadet, var Red Barnet allerede mere end halvvejs mod deres $ 15,000 mål. Med begrænsede budgetter, var SOS Børnebyerne og Red Barnet i stand til at bruge online video til at nå et stort publikum, og få mennesker til at tage skridtet til at hjælpe børn i Syrien.

Karakter: 9,5
Bureau: Don’t Panic (UK)

3. Internet Baby – MTS

Hvordan ser fremtidens generation ud – MTS kommer med deres bud. Det globale teleselskab lancerede en reklamefilm for at fremhæve deres overlegne 3G Plus datanetværk. Målrettet mod de altid-på og data-hungrende forbrugere, blev filmen først delt på diverse bit-torrent sider, så brugere kunne downloade videoen før den blev lanceret digitalt og socialt for at skabe omtale i disse kredse først.Manuskriptet til videoen tager en sjov vinkel med en simpel antagelse om, at nutidens børn bliver fortrolige med teknologi, gadgets og internettet i en tidligere og tidligere alder. De kan håndtere tablets, mobiltelefoner og bærbare computere ved første øjekast og uden brug af manualer – et nyt medfødt instinkt. Super-babyen i filmen Googler og tager selfies i det første minut af sit liv under opsyn af de forbløffet sygeplejersker og forældre.Se super-babyen i aktion i denne fantastiske og indsigtsfulde video, der drager paralleller til en virkelighed, der potentielt kan være tættere på end de fleste tror.

Karakter: 8,9
Bureau: Creativeland Asia

4. Do it for Denmark!

En fræk dansk video, der vil fremme storbysrejser for at hjælpe på den faldende nationale fødselsrate, skaber opmærksomhed online. På knap en uge har den nået over 4 millioner visninger på YouTube, og samtidig har opmærksomheden fra globale topmedier, og fra brugere på diverse sociale platforme, været udpræget. Og hvad er der ikke at kunne lide? Videoen fra det danske rejsebureau Spies sætter på en humoristisk måde fokus på danskernes seksuelle vaner, og afslører, at imens fødselstallet i Danmark er faldende, så har danskerne 46% procent mere sex på ferier. Den går endda så langt som til at rapportere, at 10 procent af de danske børn bliver undfanget på en ferie, og at mange danskere har dobbelt så meget sex på ferie, som de har derhjemme.

Med disse resultater har Spies lanceret en meget anderledes kampagne under sloganet “Do it for Denmark”. En kampagne hvor de tilbyder en ægløsningsrabat til enhver dansker, der ønsker at tage på en romantisk storbyferie og bliver gravide. Og med en aftale som denne, hvem ville så ikke? Kampagnen har skabt debat i både ind- og udland, og flere store internationale nyhedsmedier har nok engang grebet chancen for at skrive om ’verdens lykkeligste folkefærd’ og deres forhold til sex.

En strålende video: sexet, sjov, klog, pakket med videnskab og med en god sag. Mere fra denne skuffe tak.

Karakter: 8,8
Bureau: Robert/Boisen & Like-minded

5. HUVr – Belief  – Funny or Die

Hvis du har set filmen “Tilbage til fremtiden del II” fra 1989, så har du sikkert også tænkt, hvor vildt det ville være at have et hover-board og kunne ’flyve’ rundt i byen. Ifølge en YouTube video, der i marts måned hittede på internettet, så er ”Fremtiden nu ankommet”.

Et selskab kaldet HUVr Tech har frigivet denne video, hvor de forsikrer, at det er en “helt ægte” demonstration med berømtheder, som flyver rundt på HUVr Boards i Down Town, Los Angeles. Med en introduktion af Christopher Lloyd, den skøre videnskabsmand fra den oprindelige film, og med Tony Hawk i filmen, så har videoen alle de rigtige elementer til at være et hit.

Men er det for godt til at være sandt? Et par dage efter lanceringen af filmen kunne en journalist fra Mashable afsløre, at en af kostumedesignerne på sættet ved et uheld havde afsløret på hendes online CV, at HUVr reklamen i virkeligheden var for Funny Or Die, den berygtede komedie klan. Selvom beviset blev slettet fra internettet, groede mistilliden og filmens uægthed blev hurtigt slået fast. Funny Or Die nægtede i starten at stå bag spøgen, men erkendte til sidst at være de store skabere at nummeret.

Blev du snydt? Det viste sig altså, at fremtiden ikke helt er ankommet endnu.

Karakter: 8,5
Bureau: Funny or Die

Listen er leveret af

Be on

Karakter kriterier:

Be On’s karakterer er baseret på en internt udviklet system, hvor videoerne, udover deres views, social delinger og generelle medie buzz, bliver evalueret på 6 generelle kriterier, der er relevant for kampagnes online succes. Der bliver givet karater fra 1 til 10, hvor 1 er det lavest mulige.

Øjebliklig opmærksomhed: Skaber de første 10-15 sekunder opmærksomhed? Om det kan betale sig at se videoen skal kommunikeres klart og tydeligt fra start. Ingen gider at spilde sin tid!

Fastholdelse af Kunden: Indeholder videoen det sidste nødvendige touch der skal til, for at fastholde og imponere det moderne online publikum? Det kunne eksempelvis være en berømthed, et fangende soundtrack, eksklusive optagelser, sex appeal eller en simple fangende titel.

Historiefortælling: Videoen skal være interessant og bidrage med noget unikt eller hæve standarden i dens kategori. Historiefortælling er desuden relevant for flowet og er samtidigt det kreative koncept bag kampagner.

Mulighed for deling: Videoer skal eksekveres i et format og med en klang der får seere til at relatere følelsesmæssigt, hvilket skal resultere i delinger på blogs og andre sociale medie platforme. Mennesker er historie fortællere fra den dag de bliver født – vi vil dele, interagere og skabe samtaler, hvis blot fundamentet er der.

Produktion: 
Videoens kvalitet, layout og ægthed, har stor betydning for den overordnede oplevelse og om seerne er villige til at dele. Er videoen en fornøjelse at se, vækker den nogen følelser og er layoutet og plottet strømlinet ordenligt? Kampagnen samlet set Kampagnens dybde er vigtigt for det samlede engagement og den organiske trafik. Hvor mange content typer og kanaler er blevet brugt?

Skriv en Kommentar

Nyhedsbrev

Få berigende artikler om digitalt salg og marketing.

Tilmeld