Sådan bruger du LinkedIns nye søgeværktøj

Søgefunktionen på LinkedIn er et vigtigt og brugbart værktøj for mange, og med en ny opdatering af funktionerne har LinkedIn forsøgt at gøre denne disciplin lettere og mere effektiv. Vi giver her en guide til den nye søgefunktion, og hjælper dig til at søge så effektivt som muligt på LinkedIn.

Samme filtre, ny placering

Du kender måske allerede de forskellige søgefiltre på LinkedIn, som plejer at ligge ude i venstre side. Disse er nu rykket op øverst på siden, for at gøre søgning på LinkedIn nemmere at tilgå.

Desuden er de 3 mest populære filtre, ”beliggenhed”, ”forbindelser” og ”nuværende virksomhed” blevet fastgjort til søgelinjen, så de hurtigt kan tilgås uden at skulle åbne yderligere filtre.

Hvis du har brug for yderligere filtre i din søgning, skal du blot trykke på ”alle filtre”og så folder en mere specifik menu sig ud, hvor du kan filtrere for fx tidligere virksomheder, branche, skole og meget andet. Før opdateringen kunne du kun se nogle af mulighederne i siden, hvorimod du nu har et helsidet søgeværktøj, som har til formål at gøre søgningen mere overskuelig.

Tip: du kan bruge kriterierne ”OR, AND og NOT” til at tilføje eller specificere når du søger, men husk at de skal skrives med stort. Eks. CEO OR Founder OR Owner AND sales AND telemarketing NOT hunter.

Søgning gjort mere relevant

Udover designet af søgefunktionen har LinkedIn også justeret på de søgeresultater, som dukker op når du foretager en søgning. LinkedIn gør dette for at: “better guide your search by predicting what you’re looking for – and displaying those results first”. I den forbindelse har de tilføjet jobforslag, som er relateret til dit søgeord – så søger du på Marketingkoordinator, vil LinkedIn vise dig jobs, som indeholder denne titel.

Se det hele vist i LinkedIns egen video:

Find personer i dine forbindelsers forbindelser

LinkedIn har gjort det nemt at finde andre brugere baseret på dine forbindelser. Dette kan hjælpe dig til at finde netop den person du leder efter.

Fra funktionen ”alle filtre” eller direkte på en udvalgt forbindelses side, kan du søge efter forbindelsers forbindelser, eller forbindelsers forbindelsers, forbindelser osv. ved at vælge 1., 2. eller 3+ forbindelser i kategorien ”forbindelser”. Dette kræver dog, at personen ikke har lukket deres netværk.

Tip: Hvis du personligt foretrækker at holde dine connections for dig selv, kan du hurtigt ændre dine indstillinger ved at gå til ”Indstillinger og privatliv” –> ”Privatliv” –> ”Hvem kan se dine forbindelser”.

Mulighederne med LinkedIns søgefunktioner

Vil du læse mere om LinkedIns søgningfunktioner eller vil du vide mere om, hvordan du connecter med de rigtige folk, kan du læse mere i artiklerne:

Skriv en Kommentar

Nyhedsbrev

Få berigende artikler om digitalt salg og marketing.

Tilmeld

 

Brug LinkedIn i salget

LinkedIn kan være en værdifuld kilde til nye kunder, genetablering af kontakten til tidligere kunder samt til skarp faglig berigelse af dit netværk, hvis du anvender det korrekt.
Læs mere her