LinkedIn har længe haft stort fokus på video-formatet, og som noget nyt testes nu “LinkedIn Live”, der gør det muligt at streame til udvalgte segementer eller Linkedin som helhed. Vi giver dig konkret viden om, hvordan du kan bruge live-video i din virksomhed.

Live-video på LinkedIn

LinkedIn har annonceret, at de tilføjer live-video til platformen, som gør det muligt at streame live til udvalgte segmenter eller LinkedIn som helhed. De første beta-versioner af ”LinkedIn Live”, som de kalder det, er allerede rullet ud i USA, men det er kun særligt inviterede medlemmer, som får lov til at teste det nye redskab – og det er desværre ikke sikkert, at vi alle får lov til at lave live-video i fremtiden. Det må tiden vise.

Der har ifølge LinkedIn været stor efterspørgsel på formatet, og det er ikke så underligt, når man kigger på, hvor meget engagement almindelige videoer skaber. Det viser sig, at videoannoncer opnår 30% flere kommentarer pr. visning end ikke-videoannoncer, og at medlemmerne bruger næsten tre gange så meget tid på at se videoannoncer i forhold til statisk sponsoreret indhold. En live-version med en live-chat vil tilføje en feature, som stimulerer engagementet yderligere.

Sådan kan du bruge live-video i virksomheden

LinkedIn Live givr en unik mulighed for, at virksomheden kan udforske andre måder at skabe engagement på. Du får her en række tips til, hvordan du kan bruge live-video, så kan du begynde at planlægge din “live-indsats”, hvis ‘LinkedIn Live’ bliver en realitet.

Interview med en ”Subject Matter Expert”

En måde at drive trafik til dine videoer og samtidig lave relevant og berigende indhold, er ved at lave interviews med en ”subject matter expert”, også kendt som fageksperter.

På den måde positioneres både din virksomhed og den interviewede person. Interviewet fungerer som en gode måde at dele den viden som i ligger inde med, på en måde, som gavner begge parter og viser, at i er i stand til at vise jeres ekspertise.

Læs mere om Subject Matter Experts i artiklen ”Personlige brands booster Social Selling”.

Q&A’s

”Q&A” betyder ”spørgsmål og svar”, hvilket simpelt nok er det denne genre går ud på. Dette format kan bruges til at vise fremtrædende personers viden omkring konkrete eller brancherelaterede emner frem. Genren kan også kombineres med ”subject matter experts”-genren, hvis man ikke er i besiddelse af tilstrækkelig viden selv.

På den måde giver man sine seere værdifuld viden og svar på spørgsmål, som du måske endda har bedt dem stille i forvejen. Dette kan også være med til at øge engagementet, da der kan oprettes en mere personlig video gennem svar på spørgsmål stillet af seerne selv.

”How to’s”

En simpel måde at lave en live video på, er ved at vise hvordan dine kunder kan bruge dit produkt/service på. Du kan vise dem den klassiske måde, måske en anderledes måde, som kun virksomheden ”kender til” eller et tip du har fået fra en kunde. Annoncér sådanne live-events på forhånd, så seerne ved, hvad de kan forvente sig af videoen.

Introducer en nyhed

En anden måde live-video på, kunne være at bruge mediet til en produktlancering eller en nyhed på markedet. På den måde tiltrækker du måske interesserede købere og kan vise features ved produktet, som ellers ville være svære at vise frem. Desuden kan denne type live kombineres med ”how-to’s”, hvor tips, tricks og særlige fordele ved produktet nemmere kan vises frem.

Giv en live-tour og vis virksomheden frem indefra

Det er populært, at vise kulturen i en virksomhed frem. Det er måske ikke nødvendigvis noget, som direkte bringer penge i kassen, men derimod bedre kandidater til nye jobs. At vise en unik placering, dit kontormiljø og den kultur der eksisterer i din virksomhed kan være en fantastisk måde at promovere virksomheden som arbejdsplads og vise de værdier og interesser, der driver dit jer. På den måde kan du skabe et bedre match med fremtidige kandidater, og positionere din virksomhed som en attraktiv arbejdsplads.

Live-stream fra konferencer mm.

Deltager du på en spædende konference eller events, eller måske du selv afholder noget? Så kan live-video være en god måde at sprede den viden, som du også selv kommer i besiddelse af.  Det kan være, at du deltager på en spændende konkurrence for at udvide virksomhedens viden eller arbejde med et bestemt område. Dette viser, at i holder jer opdaterede på de nyeste trends, og dem der ser med i den anden ende, kan måske også lære noget. Men husk, at det ikke er tilladt til alle events at filme eller live-streame, da den pågældende virksomhed måske ikke ønsker, at den pågældende viden kommer ud.

Lav en serie

Hvis du gerne vil give værdi til dine mest loyale fans regelmæssigt, kan du overveje at oprette et ugentligt/månedligt (hvor ofte du vil og har indhold til) show. Dette er en fantastisk måde at skabe engagement og en awareness. Det er en krævende metode, men kan samtidig også være noget du over tid kan blive ”kendt” for. Det kan være en sjov måde at udforske de nyeste trends og vise, hvad der sker i din branche, især hvis det ændrer sig ofte. Temaet bør være relevant for den branche du arbejder med, og serier kan sagtens kombineres med de andre typer ”live-videoer”. Forskellen er bare, at du lover din viden ud af flere omgange og i højere grad forpligter dig.

Ovenstående eksempler kan selvfølgelig også transformeres til almindelige videoer. Optages hele sessionen kan live-videoen sammensættes til en lille video, som viser det mest essentielle. Her kan der evt. henvise til den fulde video, hvis seeren ønsker at se hele videoen.

Læs også: Sådan kan B2B bruge video.

Ikke den eneste nyhed fra LinkedIn

Reaktioner på LinkedIn-opslag (som på Facebook)

Det lader til, at LinkedIn kigger i Facebooks retning og er i gang med at teste ”reaktioner” på post’s. Det er ikke sikkert, at denne funktion kommer til at se dagens lys, men de har været i gang med at teste. På testversionen kunne man reagere med: “Like”, “Clap”, “Insightful”, “Hmm”, “Support”. Det skulle ikke være første gang, at LinkedIn kigger på Facebook, og vi har tidligere set Facebook-lignende funktioner såsom event-filtre og ”GIF’er” – så måske reaktions-knapperne bliver en del af LinkedIn i fremtiden?

Stories på LinkedIn (som på Instagram)

Facebook er ikke den eneste retning, som LinkedIn har kigget i. LinkedIn er tilsyneladende også ved at lade sig inspirere af Instagram, og deres særligt populære story-format. I deres test-version har de kaldt det ”Student Vioces”, og det henvender sig i høj grad til studerende og deres gruppeunivers. Men igen, det er blot test, og det er ikke sikkert at det kommer til at se dagens lys for good.

Hvad der ikke er tvivl om er, at der vil komme helt nye muligheder med et story-format, og helt sikkert noget, som virksomheder bør overveje at arbejde professionelt med.

Tror du “live-video” kan fungere på LinkedIn?

Vi hører meget gerne om din mening i kommentarfeltet nedenfor.

 

Artiklen er skrevet med informationer herfra.

Skriv en Kommentar

Relaterede artikler

Nyhedsbrev

Få berigende artikler om digitalt salg og marketing.

Tilmeld

 

Er din virksomhed på LinkedIn?

Ønsker du at nå nye højder med din virksomheds LinkedIn-side? På dette kursus lærer du at bruge LinkedIn og content marketing til at skabe trafik, leads og øget synlighed.
Læs om vores kursus