Vi kender det allesammen… Én i vores LinkedIn netværk opdaterer sin profil helt vildt, og man sidder tilbage med tanken om, vedkommende mon enten er på vej væk eller mærker jorden brænde under sig. De færreste ved at du faktisk kan slå din aktivitet fra, således at du ikke underholder hele dit netværk, hver gang du flytter et komma på din profil. 

Hvordan gør man?LinkedIn Privacy settings

For at skjule din aktivitet på LinkedIn, skal du slå det såkaldte “Activity Broadcast” (aktivitetssynlighed på dansk) fra. Dette gør du ved at holde musen over dit billede i øverste højre hjørne, og herefter klikke på “Privacy & Settings” i drop-down menuen.

Herefter bliver du bedt om at indtaste dit password igen, hvorefter du kommer ind på nedenstående side, hvor du kan ændre i dine personlige indstillinger. (Her kunne de fleste have stor glæde af at justere lidt, men lad os nu fokusere på synligheden af din aktivitet på LinkedIn).

Her klikker du først på “Turn on/off your activity broadcast” som vist ved pilen herunder, hvoefter boksen på billedet kommer frem. I denne boks har du nu mulighed for at vælge om du vil dele din LinkedIn aktivitet med dit netværk.

LinkedIn activity broadcast

Hvilke handlinger på LinkedIn skaber normalt en historie?

En hel række af aktiviteter laver normalt en “historie” i dit netværks nyhedsfeed, og det er ikke dem alle vi normalt ønsker at dele med hele vores netværk. Herunder har vi listet en række af de handlinger der udløser en historie.

  • Når du tilføjer et nyt job som din nuværende arbejdsplads
  • Når du redigerer din jobtitel på din nuværende arbejdsplads
  • Når du tilføjer et nyt uddannelsessted
  • Når du tilføjer nye links til din profil under website
  • Når du anbefaler nogen i dit netværk
  • Når du begynder at følge en virksomhedsside på LinkedIn
  • Når du får nye connections
  • Når du tilføjer nye skills til din profil
  • Når du deler indhold såsom artikler m.m.

Hvilke informationer deler LinkedIn uanset?

Desværre vokser træerne ikke ind i himlen, så visse informationer deles uanset om du har slået “Activity Broadcast” fra eller ej. Herunder kan du se en liste over de informationer du ofte deler med dit netværk – også selvom du har slået funktionen fra.

  • Når du uploader eller ændrer dit profilbillede
  • Når du får nye connections
  • Når du deler indhold
  • Hvis du opgraderer til LinkedIn Premium
  • Når du deler eller liker indhold på LinkedIn
  • Hvis du følger en “Influencer”, kanal eller Publisher via LinkedIn Pulse
  • Diverse opdateringer om jubilæer
  • Gruppeaktivitet – Medmindre du har slået dette fra i gruppeindstillinger.

Se mere i LinkedIn’s hjælpeforum her.

Så selvom LinkedIn deler noget uanset, kan du ihvertfald gøre dit til at alle ikke følger med i, at du opdaterer din profil.

Note: Som udgangspunkt kan alle dine direkte connections (1. led), se hvem du ellers er connected på LinkedIn. Dette kan du slå fra hvis du ikke ønsker at andre kan se dit netværk. Bemærk dog at fælles connections altid vil være synlige for dit 1. led.

Husk at du også selv kan indstille hvilke nyheder DU ser i dit nyhedsfeed på LinkedIn.

Skriv en Kommentar

Relaterede artikler

Nyhedsbrev

Få berigende artikler om digitalt salg og marketing.

Tilmeld

 

Digitalt kompetenceløft?

Vidste du at vi udbyder flere kurser til dig der ønsker at øge dine digitale kompetencer?
Se kalender her