Alt du skal vide om LinkedIn’s Showcase Pages

Efter LinkedIn lukkede produktsiderne ned for år tilbage, er der kommet stor interesse for deres Showcase Pages. I artiklen her, har vi samlet alt det, du skal vide ift. at udnytte potentialet med LinkedIn’s Showcase Pages.

Showcase Pages er ikke en ny funktion på LinkedIn – tværtimod. Det på trods, er der mange, der ikke kender til, eller ikke udnytter det store potentiale i disse undersider til Company Pagen (fremvisningssider på dansk).

Hvorfor skal jeg bruge Showcase Pages?

Showcase Pages er en god mulighed for at inddele dit indhold ift. relevans og målgruppe. Tænk på dem som undersider der kan have eget tema, sprog, administrator og follower-base. Ofte vil folk hellere følge et emne eller en sag, end en virksomhed. Så det kan være en god mulighed for at få “flere kanaler” til at kommunikere med målgruppen.

Idéer til undersider kunne være:

 • HR, rekruttering og internships
 • Sider fordelt på forskellige kundegrupper, fx:
  • Privat / erhverv
  • Offentlige/private virksomheder
 • Sider fordelt på fagområder / branche
 • Sider til at skabe thought leadership / positionering
 • Sider på andre sprog.

Tænk over:

 • Hvad har I af indhold og ressourcer?
 • Hvad vil målgruppen følge?
 • Hvorfor skal de følge jeres side?
 • Hvordan skal indholdet på Showcase Pagen adskille sig fra indholdet på Company Pagen?

Hvordan opretter jeg en Showcase Page?

Du skal være administrator for en Company Page på LinkedIn for at kunne oprette en Showcase Page på den pågældende virksomhedsside. For at oprette en ny Showcase Page, skal du klikke på ‘Manage page’ og herefter vælge ‘Admin tools’ i øverste højre hjørne efterfulgt af ‘Create a Showcase Page’ (se billede nedenfor).

Hvad består en Showcase Page af?

Se billede af en af vores Showcase Pages, Arbejd professionelt med LinkedIn, herunder:

Alt det du skal vide:

 • Hver Company Page kan oprette op til 10 Showcase Pages
 • Hver bruger kan oprette 2 Showcase Pages i døgnet
 • Der kan kun være én side i hele verden pr. navn – man kan derfor være nødt til at tænke kreativt
 • En Showcase Page kan, ligesom en Company Page, have flere administratorer, og de kan godt være andre end Company Pagens
 • En Showcase Page har adgang til de samme analytics som en virksomhedsside
 • En Showcase Page kan ikke opslå job, har ikke tilknyttet ansatte og kan ikke købe en “Life Page” (tidligere “karrieresider”)
 • Når du udsender nyheder fra en Showcase Page, er det som udgangspunkt kun dem, som følger den pågældende side, der ser opdateringen i sit nyhedsfeed – indholdet deles altså ikke med dem, som kun følger virksomhedssiden
 • Du kan pt. ikke skjule en oprettet Showcase Page, men hvis du efter oprettelse ikke udfylder beskrivelse, link osv. men blot forlader siden, efter du har oprettet den, er den nye side ikke synlig fra hovedsiden, før du går tilbage og udfylder informationerne
 • Showcase Pages er synlige fra virksomhedens hovedside, når du scroller lidt ned på siden – se billede nedenfor fra vores Company Page.

Kan jeg slette en Showcase Page?

Ligesom med en virksomhedsside, kan du ikke selv gå ind og slette en Showcase Page på LinkedIn. Du kan dog skrive til LinkedIn via denne formular, og bede dem deaktivere siden.

LinkedIn har behov for følgende informationer når du kontakter dem:

 • Er du administrator af den virksomhedsside, som Showcase Pagen er tilknyttet?
 • Er du administrator af den Showcase Page, du ønsker at deaktivere?
 • URL til den pågældende Showcase Page
 • Årsag til at du ønsker at deaktivere siden

Har du spørgsmål?

Del gerne evt. tanker eller spørgsmål i kommentarfeltet herunder.

 

Denne artikel blev første gang udgivet i 2014 og er sidenhen blevet opdateret. 

 

10 Svar
 1. Jeg vil gerne deaktivere en showcase side, og faldt i den forbindelse over denne artikel fra jer. Jeg er kommet i tvivl, fordi I skriver, at man ikke selv kan deaktivere/slette en showcase side – men på LinkedIn har jeg fundet en knap, der hedder “Deaktiver virksomhedssiden” – spørgsmålet er, om det er min ‘hovedside’ eller den aktuelle showcase, der menes? Hvis jeg trykker deaktiver, fjernes siden fra LinkedIn, og jeg kan ikke tilgå den bagefter. Så jeg vil gerne være sikker. Kan I hjælpe med et svar på det?

 2. Katrine

  Hej Betina

  Det var et rigtig godt spørgsmål. Det kunne godt se ud til, du ikke længere kan slette den selv. Jeg vil anbefale dig at skrive til LinkedIn.

  Tak for du gjorde os opmærksomme på det.

  De bedste hilsner,
  Katrine, Digital Works

 3. Camilla Hove Toft

  Hejsa. Kan det passe at man i dag kalder det Affiliated pages og ikke Show Case pages? Har man samme muligheder for at oprettes posts, oprette video mm fra mobilen på en Show Case page som på en Company page? Er der nogle begrænsninger til en Show Case page ift en Company page? Tak. Vh Camilla

 4. Sandra Christensen

  Hej Camilla,

  Dine undersider hedder stadig Showcase Pages, men når du er inde på en Company Page, vil de fremgå som ”Affiliated Pages”, da det er associerede sider til ”hovedsiden”, så at sige.
  Ift. dit spørgsmål omkring opslag på Company Page vs. Showcase Page, så er der samme muligheder for at slå op på Company Pagen som på Showcase Pagen fra mobilen – du kan dele links, billeder, video eller simple tekstopslag så længe du er administrator på siderne.
  Håber det var svar på dine spørgsmål.

  De bedste hilsner,
  Sandra/Digital Works

 5. Hej DW,

  Jeg har i forvejen en virksomhedsside til min podcast – Iværksætterhistorier, men fordi jeg også producerer andre shows, overvejer jeg om disse sider ikke i stedet skal være showcase sider.

  Kan man omdanne fra virksomhedsside til showcasesider?
  Og hvad vil I anbefale at en mand i min situation gør? Skal jeg oprette alle shows som virksomhedssider eller skal de indlægges som showcasesider under mit hovedselskab Podtribe Media?

 6. Sandra Christensen

  Hej Esben,

  Tak for dit spørgsmål.

  Vi vil helt klart anbefale dig at holde dig til én virksomhedsside til dit hovedselskab Podtribe Media. Herunder skal folk gerne kunne finde dine andre shows på Showcase Pages, som jo hører til, og er koblet op på dit hovedselskab. På den måde sørger du også for, at dine andre shows får en forbindelse til dit hovedselskab.

  Med hensyn til, om du kan omdanne en virksomhedsside til en Showcase Page, er svaret desværre nej. Dvs. hvis du har en virksomhedsside for dine andre shows på nuværende tidspunkt, vil disse følgere ikke kunne blive overført. Vi anbefaler dog stadig, at du vælger at lave dem som Showcase Pages, og lav gerne et par opslag på de gamle sider, som kan lede dem over på den nye Showcase Page.

  De bedste hilsner,
  Sandra/Digital Works

 7. Hej 🙂
  Tak for god artikel!
  Jeg er erhvervsfotograf og ny på LinkedIn.
  Jeg har fået afvide jeg burde oprette en Company page for firmaet og så en showcase side for hver niche, fx Headshot, event fotografering osv.. Vil i også anbefale det? Fremfor at oprette flere Company pages til hver eneste niche? 🙂

  På forhånd tak
  Brian Christensen

 8. Sandra Christensen

  Hej Brian,

  Tak for din søde kommentar. Vi er glade for, at du kunne lide vores artikel.
  Vi vil klart anbefale, som du selv skriver, at oprette en Company Page for din virksomhed, og herefter oprette Showcase Pages for hver niche du har. Men husk, at du skal have indhold nok til alle dine sider.
  Håber du kan bruge svaret 🙂

  Dbh. Sandra/Digital Works

Skriv en Kommentar

Relaterede artikler

Nyhedsbrev

Få berigende artikler om digitalt salg og marketing.

Tilmeld

 

Kursus: LinkedIn Company Pages

På dette heldags-kursus løfter vi niveauet og virksomhedens konkrete LinkedIn-udbytte signifikant gennem intens undervisning - bl.a. med fokus på Company Pages, Showcase Pages, content marketing og måling af indsatsen.
Læs mere om kurset her