Digital Works har ikke været af sted til Cannes Lions i år, men det har bestemt ikke holdt os fra at følge med i nomineringerne og vinderne af VM i reklame. Her har vi samlet en række spændende cases fra årets Cannes Lions – naturligvis alle med et digitalt fokus.

Oreo – Daily Twist

Oreo fyldte for nylig 100 år, og det skulle fejres. Med kampagnen Daily Twist lykkedes det Oreo at få flot mediedækning og engagement på de sociale medier.

Cannes Lions award: Cyber Lions Grand Prix (viral marketing)

Intel & Toshiba – The Beauty Inside

I et samarbejde mellem Intel og Toshiba blev denne kampagne til. Intel ønskede at genskabe “Intel Inside” og Toshiba ønskede at promovere deres nye Ultrabook. Denne kampagne har på fin vis skabt kæmpe brugerinvolvering og har opnået flotte resultater. 70 mio. views, 26 mio. interaktioner, Intel oplevede et løft på 66 % i brand-opfattelse og Toshiba oplevede et løft på 40 %. Ligeledes steg salget med 300 %.

Cannes Lions Award: Cyber Lions Grand Prix (Best Digitally Led Integrated Campaign)

Amnesty International – Trial by Timeline

I denne kampagne fra Amnesty International i New Zealand sættes der for alvor fokus på hvor forskelligt vi lever, og hvor forskellige grader af frihed vi hver især har. Brugeren logger ind med sin Facebook-profil, og en applikation gennemgår derefter hele ens Timeline, og resultatet kan være voldsomt. Over 200.000 fik udmålt “deres straf” og Amnesty’s Facebook-side i New Zealand fik tredoblet antallet af likes.

Cannes Lions Award: Direct Lions Gold (Best use of Digital Direct Marketing)

The Museum of the Great War – Facebook 1914

Hvordan lærer man de unge om 1. verdenskrig? Man går på Facebook. Musée de la Grande Guerre du Pays de Meaux oprettede Facebook “profiler” for en række personer der levede under 1. verdenskrig, og lod deres personlige sider “fortælle” deres historie. Bl.a. fortælles historien om Léon Vivien der sendes i krig (se engelsk oversættele af opdateringerne her).

Inden for de første 2 uger fik profilerne mere end 50.000 likes og kampagnen har fået mere end 7.500 shares, 6.500 kommentarer og et hav af spørgsmål besvaret af museet. 9 mio. hørte om Leon og museet oplevede en stigning i besøgende på 45 %. Udover arbejdsindsatsen investerede museet kun i 400 invitationer til pressekonferencen og fik earned media til en værdi af 3 mio. euro.

Cannes Lions Award: Direct Lions Silver

 

 

Skriv en Kommentar