Værdien af endorsements på dine skills

I slutningen af ​​september måned introducerede LinkedIn muligheden for at andre brugere kan endorse dine skills (kvalifikationer, hvis du bruger LinkedIn på dansk). Både de skills du selv har tilføjet din profil, men også de skills andre i dit netværk mener du bør have på profilen og som de gerne vil endorse dig for (disse skal du naturligvis godkende inden de tilføjes din profil).

Ideen var, at i stedet for at kæmpe med at skrive en recommendation (anbefaling) kunne andre brugere på en let måde tilkendegive, ligesom med et “Like”, at du er god til den specifikke skill.

Så langt så godt, men de fleste LinkedIn brugere vil have erfaret at man ikke slipper forbi en personlig profil uden billedet ser sådan ud:

Endorsements af skills

Dette har bevirket at LinkedIn nu kan oplyse om at der er givet 550 mio. endorsements globalt og der kommer 10 millioner nye hver dag! En succes utvivlsomt, hvis målet har været at skabe engagement blandt de nu mere end 200 millioner brugere.

Er endorsements allerede blevet en plage?

På 4 måneder er jeg personligt gået fra at følge endorsements med interesse, for nu at føle en frustration, ved hele tiden at blive spurgt om jeg kunne tænke med at endorse de profiler (i mit personlige netværk) jeg besøger.

Mine primære årsager til frustrationen er:

 • Der er ingen frekvensstyring på hvor mange gange jeg i løbet af en LinkedIn session bliver bedt om endorse skills på profiler i mit netværk
 • Er nogle af de endorsements jeg har modtaget, givet i håbet om at der kommer lidt retur? Jeg har personligt givet 4 stk., men modtaget med mere end en faktor 40!
 • Kan vi som brugere stole på endorsements eller er de blot givet fordi det var en let og hurtig måde, at udtrykke at personen har en ok skills. En endorsement på en skill er bestemt ikke det samme som recommendation i min bog
 • Grundtanken om at folk kunne tilføje skills til profilen er god, men i min optik kun hvis det gøres med hjertet på rette sted og det tvivler jeg lidt på i skrivende stund.

Personligt tror jeg at nyhedens interesse vil dale, hvis der ikke kommer frekvensstyrring på hvor ofte du bliver bedt om at endorse dit netværk. Ydermere vil endorsements for mig blot være en indikation på om, folk har synliggjort at de arbejder inden for specifikke fagområder.  Måtte nogle af deres endorsements komme fra folk jeg kender, kan jeg måske bruge den viden.

Hvad mener du om LinkedIn endorsements?

7 Svar
 1. Flemming Adolfsen

  Hej Nicolai
  Jeg er enig i at der er gået inflation i endorsements, personligt mener jeg at det er en funktion der udvander grundtanken om at give en personlig anbefaling som forpligter afsenderen til at vedstå sig relationen samt de kvalifikationer som anbefales hos modtager. Samtidigt giver de nye endorsements et fejlagtigt billede af LinkedIn-brugerens kompetencer da ”skills & expertise” ikke refererer til et reelt uddannelsesniveau men en subjektiv vurdering.

 2. søren nøhr

  Jeg kan heller ikke finde ud af hvordan jeg skal reagere på dem. Jeg kan godt forstå LinkedIn’s tankegang da de konstruerede systemet – at skabe en art professionel ‘like’ på dét, der er et af grundstofferne i LinkedIn, nemlig kvalifikationer. Problemet med det er at et ‘like’ på FB oftest går på en handling, et billede eller noget andet, der ikke handler direkte om personen, der lægger det på. Men en endorsement er netop en holdning til eller beskrivelse af selve personen, ikke af en tilfældig handling. Derved bliver endorsementet meget mere alvorligt, samtidig med at det er så let og uforpligtende at give. Den der får et endorsement, opfatter det som en personlig gave, noget der skal gives tilbage. Men den der har givet det, måske blot har lavet en hurtig ‘like’ – eller har hun? på grund af dobbeltheden kan vi ikke aflæse det tydeligt og bliver usikre – og irriterede.

 3. Jesper Jensen

  Jeg er 110% sikker på, at den funktion ikke udelukkende er udført til at skabe bedre CV´er… de benytter garanteret dataen senere i deres søgeresultater, nye overblik, erfra grupper eller andet.

  Det er oplagt, at få lagt brugere i kategogi på den måde for, at kunne bruge data senere.

 4. Anita Dalsgaard

  Jeg synes at endorsements er enormt irriterende! Når man øverst på startside kan trykke ja til at én endorsement på en person er sand, kommer der hurtigt til at være en skævvridning i sine endorsements.

  Ved du om man kan fjerne det fra sin profil? Jeg vil helst ikke have det. Jeg synes det er dumt og ligner en bingo score tavle og vil meget gerne af med det igen!

  Hilsen Anita

 5. Hej Anita

  Du kan enten vælge helt at fjerne “skills” fra din profil, eller blot fjerne udvalgte endorsements hvis du ikke finder dem passende.
  Klik på “Edit profile” og scroll ned til skills. Her kan du så redigere og tilføje skills samt vælge hvilke personer du vil have vist endorsements fra. Det er også her du vælger om du helt vil fjerne endorsements.

  De bedste hilsner
  Charlotte, Digital Works

 6. Hej Mette

  Der findes pt. ikke en funktion til at bede dit netværk om endorsements på dine konkrete skills. – Så bliver det en manual proces eksempelvis ved at benytte “compose message” og skrive til udvalgte og bede om deres hjælp.

  Håber det hjælper

  De bedste hilsner
  Charlotte, Digital Works

Skriv en Kommentar

 

Skab resultater med LinkedIn

På dette kursus får du indsigt i mulighederne, og værktøjer til at skabe resultater på LinkedIn. Både via grupper, company page og din personlige profil.
Læs mere her