Markedsføring via videocontent på Facebook er det nye sort. Vi giver dig derfor i denne artikel 6 konkrete råd til, hvordan du kan udnytte Facebooks mange videofunktioner og opnå succes med videomarkedsføring på Facebook. Med den rette indsats og de rigtige værktøjer kan Facebook-videoer blive en afgørende del af din marketingindsats.

Artiklen er opdateret 15. april 2020. 

Som marketingansvarlig er der ingen vej udenom Facebook. Med mere end 2 milliarder brugere hver eneste måned er Facebook kommet for at blive. Om du hader eller elsker det, tilbyder Facebook et hav af muligheder for at opbygge og styrke din online tilstedeværelse. Et af mediets forcer er de mange muligheder for at uploade videoer og derved implementere video-marketing i din digitale strategi. Facebooks videofunktioner er faktisk så populære, at mange organisationer og virksomheder tyer til det fremfor videomediets moder, Youtube. I januar 2016 annoncerede Facebook, at dets brugere dagligt så hele 100 millioner timer af video via platformen. Læs flere stats om video marketing her.

Video tilfredsstiller alle sanser

Facebook er altså den perfekte platform, hvis du planlægger at implementere videobaseret content til din marketingplan – hvis du da ikke allerede er hoppet med på videobølgen. For hvis der er noget, folk vil have, så er det visuelt content – lyd og farver – som tilfredsstiller flere sanser på en gang. Video content tiltrækker mere opmærksomhed end billede og tekst – og endnu bedre, så fastholder det din modtagers opmærksomhed. Når folk hører information, viser undersøgelser, at de kun husker omkring 10% af denne information tre dage senere. Parrer du denne information med et relevant billede eller video, husker folk hele 65% af den givne information tre dage efter. Dette har Facebook for længst opdaget, og de har derfor gjort sig umage for at tilgodese dette på platformen: Videocontent prioriteres både i Facebooks algoritme, samtidig med at videoerne autoplayer i Facebooks nyhedsfeed. Men Facebook gør ikke al arbejdet for dig; hvis du vil opnå succes med videomarketing på Facebook, kræver det engagement og indsats. Udover flid kræver succes med videomarkedsføring det rette værktøj. Læs vores råd til vellykket videocontent på Facebook nedenfor.

1. Kort og catchy

Korte, men spændende, videoer er afgørende, hvis du vil sikre dig, at din modtager underholdes, deler dine videoer og derved skaber mulighed for, at videoen og dit brand bliver et viralt hit. Det er vigtigt, at videoen er visuel, og så skal den være bred i sit budskab: Sprog og kultur må ikke være en barriere for videoens rækkevidde.

Facebook pointerer selv, at videoer kortere end to minutter er mere effektive end videoer med et længere handlingsforløb. Dertil øges chancen for, at dit publikum ser din video til ende. Din video skal naturligvis være lang nok til at understrege dit brands hovedbudskab, men lad være med at prøve på at forklare hele dit forretningskoncept i en enkelt video. Dette kan risikere at distrahere og blokere for seerens opmærksomhed.

Tip: Et flertal ser videoer på Facebook uden lyd, for ikke at forstyrre omverden, da man ofte er på Facebook i det offentlige rum. Dette bør være en vigtig overvejelse, når I udformer jeres videocontent. Skal videoen fx have undertekster? Fortælles jeres budskab fint i form af animationer eller lign.?

2. Berigelse, berigelse, berigelse

Det kan ikke siges nok: Berigelse er altafgørende uanset dit contents udformning. For at berige dit publikum er du nødt til at undersøge, hvad din målgruppe er interesseret i, og hvilke behov de har. Med denne tilgang kan du møde deres behov med dine videoer. Folk elsker nemme og hurtige løsninger, der kan stille deres behov. Hvis du kan identificere din målgruppes behov og imødekomme dem med en video, så de blot skal læne sig tilbage og nyde berigelsen, vil din video sprede sig på de sociale medier med lynets hast.

Facebook er perfekt til sjove og underholdende videoer, så grib den mulighed – men sørg for at være tro mod dit brand og dit koncept i udformningen af videoen. Gå ikke på kompromis med dit værdisæt for at fange seerens opmærksomhed. Underhold i stedet din målgruppe med fx behind-the-scenes interviews eller lav en animeret video, der forklarer en eller flere dele af din virksomhed og dens koncept. Hvis du vil se eksempler på sjove og underholdende videoer på Facebook, så besøg fx Buzzfeed’s Facebook-side. Her postes der ofte humoristiske videoer, der høster mange likes og delinger. Find din inspiration på sider som disse.

3. De første sekunder gør forskellen

Dit publikum er benhårde: Fanger din video ikke deres opmærksomhed inden for to sekunder, er risikoen, for at de skipper den og scroller videre i deres feed, stor. Er videoens start kedelig eller endnu værre – loader for langsomt – er sandsynligheden for at fange din målgruppes opmærksomhed ikke særlig stor. Der er mange måder, hvorpå du kan skabe engagement og nysgerrighed i starten af din video: Stil et spørgsmål eller opbyg spænding. Dette er simple teknikker, som for mange marketingansvarlige er blevet en tommelfingerregel.

Undgå at prale om dig selv eller forsøge at sælge i starten, da det opfattes usmageligt af nogen. Et videoklip af et produkt med et link til en webshop er hverken særlig spændende eller engagerende. Prøv i stedet at skabe værdi for dit publikum ved at vise nye måder, hvorpå produktet kan bruges, så din målgruppe får reel værdi ud af at se videoen.

4. Lav en uimodståelig thumbnail og teasertekst

En “thumbnail” er det billede, der vises, inden videoen afspilles – og derfor er det naturligvis vigtigt, at den sidder lige i skabet, da dette er det allerførste dit publikum ser af din video. En god thumbnail fungerer som en klikmagnet, hvis den er fangende og interessant set fra dine seeres synspunkt.

Facebook tillader dig at vælge din thumbnail ud fra billeder i din video – men du kan også vælge selv at uploade et billede. Det kan være en fordel selv at skræddersy sin thumbnail og derved udnytte dens fulde potentiale. Uanset hvad du vælger, skal billedet være i overensstemmelse med både dit brand og din markedsføringsstrategi.

Udover thumbnailen er den tilhørende teasertekst afgørende for, at din video fanger din målgruppes opmærksomhed. Skriv en kort teasertekst, som giver en forsmag på, hvad dine seere kan forvente, når de afspiller din video. Sørg for at teksten vækker nysgerrighed – og afslør ikke for meget, så dit publikum er nødt til afspille din video.

5. Glem ikke en handlingsknap

Facebook har implementeret en funktion, der gør det muligt at opfordre dit publikum til at handle på dine betalte annoncer – også på dine videooannoncer. Funktionen hedder “Opfordring til handling” – og kaldet “Call to Action” – og er en væsentlig funktion set fra et marketingperspektiv. Funktionen giver nemlig mulighed for at tilføje en knap til din annonce, som din målgruppe kan klikke på og derved føre dem direkte til din hjemmeside eller din webshop. Knappen kan opfordre til fx “Køb nu”, “Lær mere” eller “Book nu”. Den kan også opfordre til “Se mere” og føre seeren til en anden video på din Facebook-side. Bemærk dog, at denne funktion udelukkende er tilgængelig ved betalte annoncer

Mange ved ikke, hvordan man tilføjer denne opfordring til handling, men egentlig er det meget simpelt. Du tilføjer en handlingskap til din annonce, når du udformer din annonce. Se efter indstillingen “Opfordring til handling” i rullemenuen. Da din annonceringsmålsætning er videovisninger, skal du vælge “Tilføj en webadresse” for at få adgang til rullemenuen. Din annonces handlingsknap vises nederst til højre under annoncens indhold.

Lær mere om, hvordan du driver trafik fra Facebook til dit website.

6. Upload din video direkte til Facebook

Det er fordelagtigt at uploade sit videocontent direkte til Facebook i stedet for at dele en video fra fx Youtube. Det viser sig nemlig, at en video uploadet direkte til Facebook tiltrækker mere opmærksomhed. Faktisk viser en undersøgelse, at videoer uploadet direkte til Facebook yder op til fire gange bedre end andre videoformater.

Dette er blot én grund til at uploade videoer til Facebook. Man må heller ikke glemme den “autoplay”-funktion, som Facebook tilbyder videoer, der er uploadet direkte til platformen. Dette øger chancen for, at din målgruppe ser din video, da der er en tendens til, at Facebooks brugere stopper op og ser minimum et par sekunder af videoen, når den afspilles automatisk.

Hvilke erfaringer har du med videomarkedsføring på Facebook?

Vi hører gerne dine erfaringer i kommentarfeltet herunder.

Skriv en Kommentar

Nyhedsbrev

Få berigende artikler om digitalt salg og marketing.

Tilmeld

 

Annoncering på LinkedIn

På dette halvdags-kursus lærer du, at arbejde målrettet med annoncering på LinkedIn. Vi gennemgår step-by-step, hvordan du opsætter en betalt annonce og giver dig konkret viden om, hvordan du får mest muligt ud af din annoncering.
Læs mere her