Google har lanceret en mobiltegnebog – bogstavelig talt.

Ja ja, vores smartphones kan allerede bruges til at betale busbilletter, parkering osv., men en hel tegnebog kan den vel ikke erstatte? Og dog. Google viser sig endnu engang overlegne på produktudviklingsfronten med deres app, Google Wallet.

Google Wallet

Af Louise Sara Gregersen

Google Wallet blev lanceret i USA i september 2011og har fire hovedegenskaber:

  1. Den synkroniserer med dine betalingskort og gemmer en virtuel kopi på telefonen
  2. Den kan bruges i såvel fysiske butikker som online
  3. Den holder styr på dine Google Offers (Google’s svar på den danske Downtown, SweetDeal etc.) og rabatkort
  4. Den er beskyttet med kode og et ekstra indbygget sikkerhedselement.

Den smarte ”tegnebog” fungerer således at man kigger efter Google Wallet ikonet, der hvor man handler, og holder sin telefon henover aflæseren ved betaling. Efter kort tid er betalingen gennemført – såre simpelt. Lige nu fungerer app’en kun med CITI Master Cards og Google Prepaid Cards.

Her i Danmark må vi desværre kigge langt efter ikonet, for app’en virker kun i USA, og endda kun på en enkelt type smartphone, nemlig Sprint Nexus S 4GS, som Samsung har udviklet i samarbejde med – ja gæt engang – Google.

Tanken og teknologien bag app’en kan man dog kun tage hatten af for, så gå ind og lær mere om Google Wallet her

1 Svar
  1. Søren Kragh, NFC Danmark

    Smart og vejen frem er jo mobil ( GFK tal for 2012 viser i hvertfald at 20% flere af danske virksomheders reklame kroner vil gå til mobile marketing )
    Videre så er det sten sikkert at NFC betaling, men dertilhørende synlig som ikke synlig mobil pung / wallet er hvad vi alle vil anvende i dagligdagen inden alt for længe.

Skriv en Kommentar