Guide til undertekster på LinkedIn videoer

Videoer på LinkedIn er oplagt til øget synlighed. Dog ser mange videoer uden lyd, så det er en god ide, altid at tekste dine videoer på LinkedIn. Vi giver tips til, hvordan du laver undertekster på dine videoer, så dine budskaber ikke går tabt. 

Video på LinkedIn skærper opmærksomheden, og får i højere grad end et billede, brugerne til at stoppe op i feedet.

Undersøgelser viser, at virksomheder, der bruger video, genererer:

  • 1200% flere delinger end opslag med billede/tekst
  • 90% af forbrugerne siger, at videoer er afgørende, når de skal vælge et produkt

Video på Linkedin er derfor en god måde for virksomheden at nå ud med sit budskab, men uden undertekster kan du risikere at dine seere ikke omfanger dit budskab. Derfor må du ikke nedprioritere underteksterne.

Går dit budskab tabt?

Der er mange brugere, som scroller igennem LinkedIn-feedet under transport, på kontoret eller andre steder, hvor lyd er mindre hensigtsmæssigt. Op imod 85% af alle videoafspilninger på sociale medier afspilles uden lyd, og det ville være ærgerligt, hvis din video ikke blev set på grund af manglende undertekster.

Derfor er det en fordel at lave undertekster på dine videoer, så brugerne forstår indholdet fra et lydløst perspektiv. Tekstede videoer gør det nemmere for Linkedin-brugerne at vide, hvad dine videoer omhandler, og vil uden tvivl give dig flere relevante visninger.

Du kan finde tips til B2B videoer på LinkedIn i ”Sådan kan B2B bruge video på LinkedIn” og ”Video på LinkedIn – best practice”.

Guide til undertekster på din video

1. Upload video til Youtube

Der er flere metoder til at lave undertekster til dine videoer. En af dem, som har et godt værktøj til dette formål, er Youtube.

På Youtube vælger du Min kanal og uploader den video, som du skal bruge. I skrivende stund virker video i Quicktime-formatet ikke sammen med undertekster, og du skal derfor vælge en video i et andet format som fx MPEG4.

Vælg Videoadministrator øverst på siden, og vælg derefter den video du vil redigere. Klik på Rediger og vælg herefter Undertekster.

Tip: Husk at vælge indstillingen privat, hvis du ikke vil have videoen offentligt på Youtube.

 

Vælg Sprog og klik Indstil sprog

Derefter klikker du på Tilføj nye undertekster. Vælg herefter Sprog og klik på Opret nye undertekster.

 

 

YouTube analyserer automatisk dine tekster og finder frem til der, hvor der er tekst. Skulle YouTube misse noget, kan du klikke på plus-ikonet (+) for at tilføje ekstra tekst.

 

Du kan tilpasse tekst og spole frem og tilbage i videoen, mens du skriver teksten. Når du er færdig med at redigere, trykker du på Gem ændringerne i højre hjørne.

Klik på det valgte Sprog og klik derefter på Handlinger og vælg Download srt-format.

Herfter vil der komme en tekstfil frem på skærmen, som du skal markere og kopiere. Sæt det herefter ind i textedit (Mac) eller notesblok (PC)

Herefter vælges Format og Konverter til alm. tekst.

Gem filen som filnavn.[sprogkode]_[landekode].srt og gem den som et dokument.

  • For dansk gemmes den som: filnavn.da_DK
  • For engelsk gemmes den som:filnavn.en_GB

Tip! Husk du kan bruge samme metode til dine undertekster på Facebook eller andre sociale medier.

2. Upload video og undertekster til LinkedIn

Åben Chrome eller Firefox – andre browsere understøtter ikke funktionen på nuværende tidspunkt.

Klik Video og upload den video, som skal tekstes og publiceres. Klik derefter på blyanten. 

Efterfølgende klikkes der på Select file under “video caption file”. Det er her du skal vælge den SRT-fil, som du lige har lavet gennem YouTube og gemt på computeren. Tryk Save for at gemme.

 

Det sidste du nu mangler at gøre, er at fange læseren med en lækker teasertekst til din video, og tryk så Post. Din video inkl. undertekster er nu online på LinkedIn, og dine brugere kan nu se din vidoe uden lyd, og stadig forstå budskabet.

 

Bruger du andre redskaber til undertekster til sociale medier?

Del gerne dine egne erfaringer i kommentarfeltet nedenfor.

Skriv en Kommentar

Relaterede artikler

Nyhedsbrev

Få berigende artikler om digitalt salg og marketing.

Tilmeld

 

Virksomheden på LinkedIn

På dette heldags-kursus løfter vi niveauet og virksomhedens konkrete LinkedIn-udbytte signifikant gennem undervisning og øvelser.
Læs mere her