Video på LinkedIn – best practice

Det er gået op for de fleste virksomheder, at video ikke er til at komme udenom – og dette gælder også på LinkedIn. Vi slår her fast, hvorfor du skal arbejde med video og giver råd til, hvordan du skal udforme din video på LinkedIn – afhængig af hvad du vil opnå med den.

LinkedIn er endelig hoppet med på video-bølgen og har lavet mange tiltag, som peger i en video-fremmende retning – du kan både lave sponsorerede opslag med videoindhold og dele videoer direkte fra Company Pagen. Men hvordan får du mest muligt ud af dine videoer? LinkedIn har lavet en guide til video på LinkedIn, hvor vi har samlet de vigtigste tips til dig her.

Video er det nye sort

Hvis du ikke allerede er i gang med video på LinkedIn, er det måske på tide at få det på tegnebrættet. Det spås, at videoer vil tegne sig for 80% af al forbrugernes internettrafik inden 2020 – og det er jo ikke så lidt . Hvis man dertil påregner, at video genererer 12 gange flere flere delinger end billede/tekst og 90% af forbrugerne siger, at videoer er afgørende når de skal vælge et produkt, så er der vist ingen tvivl om, at video er et godt redskab til at nå ens målgruppe.

.. og også for B2B

Video-dillen gælder ikke kun for B2C, men er mindst lige så vigtig for B2B. Skal du have fat i beslutningstagerne, så er video nemlig også en fordel – her siger 59%, at hvis der både er tekst og video tilgængelig omkring det samme emne, så foretrækkes videoen. Derudover ser det også ud til, at lederne også hellere vil dele video med deres kollegaer – hele 54% deler videoer med deres kollegaer på ugentlig basis – din video kunne måske være den næste?

Video er også en fordel, hvis vi ser med økonomiske briller. En analyse viser, at 73% af B2B marketingfolk siger, at video påvirker deres marketing ROI positivt.

Tips til videoer

Video på LinkedIn giver dig en endestående mulighed for at nå dit professionelle publikum på, men inden du kaster dig ud i video, så er der nogle ting, der skal være styr på. Læs med nedenfor, hvor vi gennemgår en række tips til, hvordan du får mest muligt ud af dine videoer.

Identificer dit mål

Der findes mange forskellige mål med video, men generelt falder målet ofte indenfor disse 3 grene:

 • Brand awarenesss: fortæl om dit brand
 • Brand consideration: fortæl, hvorfor I er de bedste
 • Demand generation: fortæl, hvorfor forbrugeren har brug for dit produkt/service

Når du ved, hvad dit mål er, er det ligeledes lettere at finde ud af, hvad du skal måle på for at finde ud af, hvorvidt din video er succesfuld eller ej. Nedenfor kan du se, hvilke måleenheder, der egner sig til de ovenstående mål.

 • Brand awareness: ”impressions”, views og view rates
 • Brand consideration: view rates, clicks og “full-screen plays
 • Demand generation: “conversation rates” og leads

 Lav dine videoer ud fra dine mål

Godt content er svaret på en effektiv video-kampagne. Når du har kortlagt dine mål fra punktet ovenfor, kan du begynde at producere content, som stemmer overens med det mål, som du gerne vil opnå. Nedenfor kan du se, hvilke typer content, som taler godt sammen med de 3 overordnede mål:

 • Brand awareness og consideration: vis dig som ”thought leader”, fortæl dit brands historie, del jeres succeshistorier
 • Demand generation: vis små klip af dit produkt eller giv et sneakpeak på et event, webinar eller andet du skal afholde i den nærmeste fremtid

Læs også artiklel: Sådan kan B2B bruge video på LinkedIn

LinkedIns “Best practice” til videoformatet

Nedenfor ses LinkedIns egne tips til, hvordan du laver en god video til platformen. Hent hele guiden fra LinkedIn her

Sponsorer dine videoer

Du kan betale dig for ekstra synlighed inde i LinkedIn Campaign Manager – det er ikke et must, men en god måde at sprede din video.

Hvis du vælger at sponsorere din video, så skal du først og fremmest sørge for, at din ”budmetode” stemmer overens med dit mål og dit content. Her hjælper LinkedIn dig med at vælge metode. Du kan vælge imellem:

 • Website visits: byd på en pris pr. 1.000 impressions (CPM)
 • Samle leads: byd på pris pr. klik (CPC)
 • Video visninger: byd på pris per ”view” af video (CVP)

LinkedIns ”best practice” til sponsoreret indhold

Test, mål og optimér

Alle virksomheder har forskellige målgrupper, og hvad der virker på én, virker måske ikke på en anden. Derfor er det vigtigt, at du måler på jeres videoer for at blive klogere på, hvad der virker for netop jer.

Her er nogle faktorer, som du kan teste på:.

 • Indhold: hvad kan brugerne lide?
 • Længde: skal videoen være kort (5-15 sek.), mellemlang (15-30 sek.) eller lang (30-? sek.)
 • Introduktionstekst: det første, der står/vises i videoen bliver ofte ”stillbilledet” før videoen går i gang – hvilke budskab virker bedst?

Vil du dykke endnu dybere i dine test og se, hvilke professionelle målgrupper dine videoer appellerer til, kan du bruge LinkedIns Website Demographics.

Læs om hvordan Website Demograpich virker og hvordan du sætter funktionen op her.

Der er ingen tvivl om, at video er en fordel at anvende, og er du ikke allerede i gang, så er det måske på tide.

Vil du vide mere om video?

Vi har samlet en række artikler på video, som kan gøre dig endnu skarpere:

2 Svar
 1. Nikoline Grube

  Hej Søren,

  Mange tak for din kommentar.
  Det er hermed rettet 🙂

  // Nikoline, Marketingkoordinator

Skriv en Kommentar

Relaterede artikler

Nyhedsbrev

Få berigende artikler om digitalt salg og marketing.

Tilmeld

 

Video i din LinkedIn-annoncering

Video er ikke bare populært - det er rigtig populært, og er oven i købet det content, der performer bedst på LinkedIn. Få et konkret overblik over mulighederne med video, samt hvordan du selv kan komme i gang.
Læs mere her