Twitter er kendt for sit korte format med en øvre grænse på 280 tegn – et såkaldt tweet. Nu har Twitter valgt at åbne op for muligheden for at formulere sig længere. Twitter tester i øjeblikket Twittet notat; en ny funktion, som giver brugeren mulighed for at forfatte en tekst på op til 2500 ord. Ifølge Twitter er formålet med den nye funktion at tilføre yderligere værdi for deres bruger. 

Efterspurgt i flere år på Twitter

Twitter notat åbner op for en række nye funktioner, som førhen ikke har været tilgængelige på Twitter. Udover en ny øvre grænse på 2500 ord, bliver det nu muligt for Twitters brugere at forfatte en overskrift på maks. 100 anslag. Derudover introduceres en ny funktion, som tillader brugeren at formatere tekst. Ligesom i et tweet på Twitter kan brugeren personalisere sit notat gennem upload af medier, herunder billeder, GIFs og videoer. 

Modsat de velkendte tweets vil et twitter notat have en unik URL, således at alle kan tilgå og læse notatet, uanset om de har en Twitter-profil eller ej.  

Derudover introducerer Twitter den længe efterspurgte redigeringsfunktion. Det vil altså være muligt at foretage ændringer i notatet, efter det er blevet publiceret. Det har førhen ikke været muligt for Twitters brugere at foretage ændringer i et tweet, hvorfor denne nye funktion omtales som den mest efterspurgte funktion i flere år. 

Twitters notat stadig i teststadiet 

Twitters nye notatfunktion er dog ikke fuldt implementeret på deres platform. Fra den 22. juni 2022 testes funktionen for en afgrænset gruppe af brugere fra USA, Storbritannien, Canada og Ghana. Brugere i disse lande kan nu skrive, retweete, dele og interagere med notater på samme vis som med en tweet. 

Afhængig af hvordan brugerne tager imod den nye funktion, planlægger Twitter at introducere funktionen for et bredere publikum. Det vides dog ikke, hvornår notatfunktionen vil være tilgængelig for de danske Twitter-brugere. 

Kilder: Berlingske, The Economic Times, Pocket-lint, Hootsuite.

Skriv en Kommentar

 

Nyhedsbrev

Hold dig opdateret med de seneste nyheder om digital salg og marketing. Vores nyhedsbrev er spækket med berigende artikler og viden om vores kommende kurser, intern træning og workshops.
Læs mere