Er video content en vigtig del af din SoMe-strategi? Hvis ikke, burde du genoverveje at inkludere video i din SoMe-praksis. Video content er nemlig et unikt kommunikationsmiddel uanset, om du ønsker at styrke dit brand, markedsføre et bestemt produkt eller vidensdele. Videoer er lette at afkode, delevenlige, og så kan de være billige at producere. Læs med her og få indsigt i det store potentiale, som video content besidder. 

Tik Tok sætter skub i video content

Video content på sociale medier har de sidste par år været i høj kurs. Især efter det sociale medie Tik Toks indtræden på markedet er der sket en kæmpe stigning i mængden af videoindhold, der bliver produceret og konsumeret online. I 2021 var Tik Tok den mest downloadede app på verdensplan. Platformen er kendt for sine korte og nemt tilgængelige videoer, som opnår et tårnhøjt engagement fra platformens brugere. Andre sociale medier har slået øjnene op for de korte videoers potentiale og har derfor gjort Tik Tok kunsten efter.

Producér videoindhold og sæt gang i mersalget

Det korte videoformat har siden spredt sig som ringe i vandet på den digitale scene. Og det er der rigtig god grund til. Studier peger på, at 96% søger viden gennem video content, når de vil lære mere om et produkt eller en service, og 84% har valgt at købe et produkt eller en service på baggrund af en video. Video content giver dig flere unikke fordele:

 • Studier peger på, at video content genererer 82% mere organisk trafik sammenlignet med billede og tekst content.
 • Video generer flere leads og får 48% flere visninger.
 • Du opnår mere opmærksomhed med video content, da video springer mere i øjnene. Faktisk, så husker folk op til 95% af dit budskab med video.
 • Videoindhold på LinkedIn bliver delt 20 gange mere end andre formater. 
 • 93% af de adspurgte virksomheder fortæller, at de har fået nye kunder gennem videoindhold på sociale medier.

Videoindhold har altså et kæmpe potentiale, da denne type content har stor indflydelse på brugernes meningsdannelse og købsadfærd. Det er derfor vigtigt, at virksomheder formår at producere videoer, der er tilpasset deres målgruppe, og således kan de øge mersalget.

Kort men godt

Det sociale medie Tik Tok har haft kæmpe succes med sit korte videoformat. Ifølge flere studier er det netop dette korte format, som er vejen frem, når virksomheder skal kommunikere til deres kunder gennem video. Det er derfor vigtigt at lære kunsten i at formulere sig kort og klart på video:

 • Videoer, som er maks. to minutter lange, får højest engagement. Der ses et signifikant fald i engagementet for videoer, som er længere end to minutter. 
 • Videoer, der er kortere end 60 sekunder, har den højeste fastholdelsesrate. Hele 58% ser videoen til ende. 
 • På LinkedIn har videoer på 30-90 sekunder mest succes. 

Tips og tricks til videoproduktion

85% af brugerne på sociale medier efterspørger mere videoindhold. Derfor kan du med fordel finde telefonen frem og producere unikke videoer til dine følgere på de sociale medier. Som sagt er det god idé at holde dine videoer korte, men der er også andre ting, du bør være opmærksom på, hvis du vil have succes med videoer på sociale medier: 

 • 92% af brugerne på sociale medier ser videoer uden lyd, og 50% ønsker at se videoer med undertekster. Det er derfor vigtigt, at du tilpasser dine videoer til lydløs visning.
 • 75% foretrækker at se videoer horisontalt, mens 25% foretrækker at se videoer vertikalt.
 • 90% ser videoer fra deres mobiltelefon. Det er derfor vigtigt at producere dine videoer, således at de også kan ses fra en lille skærm.

Med disse tal i bagagen håber vi, at du føler klar og motiveret til at producere unikt video content til dine følgere på sociale medier.

Kilder: The Social Shepherd, InVideo, Kendskab.dk, Sproutsocial.

Skriv en Kommentar

 

Træning i Video Selling

Skal din virksomhed have succes med Video Selling? Vi kan hjælpe dig.
Læs mere here