Der kan næppe være nogen tvivl længere omkring at online video bliver et større og mere avanceret fænomen, og at flere og flere firmaer allerede nu har spottet fordelene i at bruge online video som en del af deres marketingkampagne. Bloggen Gawker.com’s grundlægger, Nick Denton, sagde følgende ved IAB Mixx – International Advertising Bureau – Conference i New York: ”People don’t really want to read text – they want videos, they want images, bigger, more lavish.”

Af Daniel Straub Hamp, GoViral

De fleste blogging fællesskaber er mere eller mindre enige om det faktum, at et budskab udsendt gennem videoer bliver spredt mere effektivt og langt hurtigere end via konventionelle tekst deskriptioner. Et udmærket eksempel der illustrerer hvorledes video og billeder kan indfange en stor menneskemængde, er den enorme gadget hjemmeside gizmodo.com. Trafikken på deres hjemmeside firedobledes efter udgivelsen af en video om den nye Apple telefon, iPhone 4.

Pointen er, at videoer er vigtige i dag og endnu vigtigere i fremtiden, som de fleste også er enige om. Google er langt fra det eneste sted man kan finde online videoer. Dog finder et meget stort antal klienter dit materiale ved at gøre brug af Google search, og er du dygtig nok og dit materiale relevant nok, er der en stor chance for at netop din video er blandt de første ti resultater på Google – helt gratis. Hvis man for eksempel skriver ”iPhone 4G” i søgningen, vil ikke alene alle de steder du kan købe den nye iPhone poppe op, men også Apples reklamevideo – så noget rigtigt har de altså gjort.

Hvordan du optimerer din video

Den bedste måde at overføre information til Google search er ved at skabe et Video Sitemap i Googles webmaster tools. Her kan man modificere enkelte egenskaber i den video man ønsker at distribuere. Husk blot at kun de følgende formater er accepteret: .mpg, .mpeg, .mp4, .mov, .wmv, .asf, .avi, .ra, .ram, .rm, fly. Hvis du vælger at streame videoer i stedet for at indkapsle dem, vil de ikke blive vurderet af Google. Det egentlige formål med Video Sitemap er at lade Google vide præcis hvad videoen handler om og herved hvilke søgemål, den kan blive relateret til. De følgende fem punkter er de vigtigste angående nøjagtigheden, hvis din video skal vurdes korrekt

  1. Titel
  2. Beskrivelse
  3. Videoens URL
  4. Videoens thumbnail
  5. Placering af direkte downloading

Videoens titel er ekstremt vigtig for at folk kan finde, det de leder efter. Hvis dette ikke er gjort nøjagtigt nok, går man glip af en masse seere. Titlen er også det første, Google ”læser” og derfor er den nødt til at være relevant. Eksempelvis den nye video – Love The Way You Lie – af Eminem og Rihanna. Videoen er distribueret af VEVO.com og fik I løbet af blot en måned mere end 150 millioner views på YouTube og 3,5 millioner delinger på Facebook. I denne situation er der tale om superstjerner indenfor den branche, og derfor må man forvente millioner af views, men det er ikke desto mindre stadig ret imponerende. Det vi kan lære af denne video er, hvorledes distributøren har inkluderet ikke blot sangens titel, men også begge kunstneres navne i titlen. Dette betyder at videoen vil vise sig på Google ligegyldigt om man søger på et af kunstnernavnene samt ordet ”video”, helt uden at medtage sangens titel i søgningen.

 

En beskrivelse af indholdet vil også hjælpe Google med at vurdere din video. Mange firmaer glemmer ofte dette, eller også skriver de en stor mængde irrelevant information i stedet, hvilket gør det langt sværere for Google at katalogisere videoen. Et godt eksempel på alt for meget irrelevant tekst er en video af microchip producenterne Intel. Videoen er relatvit svær at finde på Google, selv hvis man indsætter præcise nøgleord. Dette skyldes blandt andet en alt for lang beskrivelse. Heldigvis har Intel lavet en ny video, der er meget lettere at finde, med en meget præcis beskrivelse, der får den til at dukke op så snart man søger på ”Intel Bass Jump”.

 

 

Videoens URL beskriver hvor videoen er placeret samt Googles forståelse af, hvor den specifikke video findes. Hvis du bruger Java Scripts eller flash plug-ins får Google sværere ved at identificere videoens præcise placering. Dette er ikke det vigtigste punkt på listen, men helt sikkert værd at overveje alligevel.

Videoens thumbnail er det lille billede der skal visulisere videoens indhold før seeren vælger at klikke på den eller ej. Normalt bliver dette minibillede genereret helt automatisk, men bruger du Sitemap, kan du vælge en thumbnail selv og dermed gøre din video mere attraktiv afhængigt af indholdet. Nogle videoer er ret ens, så denne funktion er et godt værktøj til at sikre at seere nemt kan se forskel på de videoer. Dette kan være ekstra relevant i forhold til et branded indhold, hvor afsenderen i nogle tilfælde ønsker at brandet skal være meget synligt og i andre slet ikke. Diesel har lige udgivet deres nye ”Diesel Kick Ass”-kampagne og har valgt to meget forskellige thumbnails, der begge beskriver indholdet klart og tydeligt.

Den direkte placering af download er i bund og grund det websted hvor alle kan downloade videoen. Om dette er vigtigt bliver i øjeblikket debatteret heftigt, men de fleste SEO (search engine optimization) eksperter siger at det lige nu kun bliver brugt af Google til at lave en midlertidig kopi og at det ikke har den store betydning. Men Google selv siger at det er et vigtigt led i katalogiseringsprocessen, så hvorfor ikke gøre det, hvis det ikke er det store besvær alligevel. Er man i en situation hvor man af forskellige årsager ikke ønsker at folk skal kunne downloade indholdet af din video, kan du blot glemme dette punkt. Hvad angår downloading, gælder der det samme for billeder og andet visuelt materiale.

 

Vi håber de ovenstående punkter har oplyst dig om diverse gode redskaber, der kan gøre din video nemmere at finde på Google search. Det skal lige tilføjes, at Google optimering ikke kan gøre alt arbejdet alene, men skal ses som en del af en reklamekampagne.

Artiklen er leveret af:

Skriv en Kommentar