I disse tider, hvor flere og flere af os arbejder hjemmefra, er det vigtigt at have styr på planlægningen af de sociale medier. Vi giver dig i denne artikel gode råd til, hvordan du gør din tilstedeværelse på de sociale medier klar i disse tider. 

1. Planlæg dit indhold

Er der få eller ingen mand på kontoret, så er planlægningen af dine synlighed på de sociale medie alfa omega. På denne måde sikrer du dig, at dine følgere kontinuerligt hører fra dig. 

På Facebook kan du nemt planlægge dit indhold, så dine følgere hører fra dig, selvom du ikke er at finde på kontoret. Klik på ‘Værktøjer til offentliggørelse’ øverst i bjælken, og vælg herefter planlagte opslag. Med denne funktion kan du let oprette og planlægge dine opdateringer. Se billedet nedenfor.

Det er desværre ikke muligt, at planlægge dine opslag gennem LinkedIn, men du kan gøre brug af eksempelvis programmet Buffer, som vi selv benytter til at planlægge vores opslag. Her kan du både planlægge opslag fra LinkedIn, Facebook, Twitter og Instagram. Dette kan være med til at effektivisere dit arbejde en del.

Derudover kan du planlægge dine kampagner på Twitter ved at bruge platformen selv eller Twuffer, ja du læste rigtigt – Twuffer 🙂 Hvis du ønsker at planlægge dine opslag på Instagram, kan du læse med i vores artikel her om 6 skarpe Instagram tools.

2. SoMe på farten

Er du alligevel på Facebook i disse tider, og skal sørge for at holde den digitale tilstedeværelse, så har vi nogle gode råd. Du kan nemt holde styr på din Company Page ved at gøre brug af Facebook’s Manager app. Med denne app kan du administrerer dine sider, holde øje med sideaktiviteten, se, planlægge og booste dit indhold og få et generelt overblik. Du kan læse mere om deres app her.

Men hvad gør vi så med LinkedIn? Her er det nemlig ikke muligt at administrerer sin Company page fra deres app – hverken gennem din mobil eller tablet. Du er derfor nødt til at gå gennem en browser for at kunne administrere din Company page.

3. Hvem svarer?

I er sikkert ikke de eneste som ikke er på pinden i disse dage, men selvom dine følgere ikke er på kontoret, så kan de stadig have spørgsmål, som de mangler svar på. Hvis du eksempelvis leverer telefoni, TV eller lignende produkter, så nytter det ikke noget, at de modtager et autosvar som hedder Vi er desværre ikke på kontoret. Vi vender tilbage i midt april.

Derfor er det vigtigt at finde ud af, hvem der har ansvaret for at svare kunderne på deres henvendelser på de sociale medier. Måske har de ansvarlige ikke mulighed for at svare, men hvem gør så? En plan kunne indeholde følgende:

  • Hvornår skal vi reagere (Hvilke henvendelser kræver et svar)
  • Hvor hurtigt skal vi reagere? (Hvilke henvendelser er kritiske)
  • Hvem skal svare? (Kan man sende henvendelsen til specifikke afdelinger, som er de bedste til at svare?)
  • Hvornår skal henvendelsen “videre i systemet”?

Automatisk svar

Hvis eksempelvis dine kunder kan kontakte dig på Facebook, og du af gode grunde ikke har nogen til at svare med det samme, så kan det være en god idé at benytte Øjeblikkelige svar. Dette er et svar som sendes automatisk, når en kunde henvender sig. Du kan let i denne besked skrive, hvor lang svartid der forventes, henvise til andre sider eller eksempelvis beder dem om at ringe i stedet.

Derudover giver Facebook også den mulighed, at du kan indstille din status som værende ‘ikke til stede’ i op til 12 timer. Du kan eventuelt også sætte funktionen til at tilpasse sig dine åbningstider, hvis du har offentliggjort dem. Læs mere om det her.

Skriv en Kommentar

 

Master Class i sociale medier

Vi tilbyder en Master Class til dig, der allerede arbejder med de sociale medier, og som ønsker at skabe endnu bedre resultater. Programmet er fordelt på 2 fulde dage og er en kombination af undervisning, øvelser og cases.
Læs here her