5 tips til din Company Page på LinkedIn

Arbejder du med virksomhedens LinkedIn-side? Vi har samlet 5 ting, som du skal have styr på, hvis du skal have det optimale ud af din LinkedIn Company Page.

1. Post indhold der støtter op om formålet

Desværre er der stadig mange sider, som enten er halvtomme eller, hvor der udelukkende postes jobopslag – det sidste kan sagtens være en farbar vej, hvis det eneste formål med tilstedeværelsen er at skabe synlighed omkring ledige stillinger.

Find først ud af, hvorfor I er på LinkedIn som virksomhed – er det for at øge synligheden omkring brandet og jeres ydelser, til leadgenerering, er det for employer branding eller noget helt andet? Mange kan herefter med fordel lave en procentvis fordeling af indholdstyper, så det sikres at indholdet tilgodeser alle formål.

2. Analyser din virksomheds LinkedIn-performance

For at kunne optimere indsatsen, er det essentielt at måle, hvordan din side performer. LinkedIn Analytics er et nyttigt redskab til at sikre dig den rette indsigt i, hvor du står stærkt, og hvor der er plads til forbedringer. Du kan blandt andet få indsigt i følgende:

 • Hvordan performer dine opdateringer?
 • Hvem følger din side?
 • Hvordan performer lignende sider?
 • Hvem besøger din side?

Læs mere om, hvordan du analysere din virksomheds LinkedIn-performance

3. Synlighed over for de rigtige profiler

Har du ikke fat i “de rigtige” følgere, eller har du bare ikke nok af dem, som du gerne vil kommunikere med, så husk at du på LinkedIn kan tilkøbe øget synlighed. Dine opdateringer kommer herved ud i nyhedsfeedet hos din valgte målgruppe – og vises også på mobile enheder.

Du kan målrette ud fra kriterier som funktion, branche, virksomhedsstørrelse, skills og meget mere. Ønsker du at ramme folk i nyhedsfeedet uden at historien ligger på Company Pages, kan dette gøres ved brug af ‘Direct Sponsored Content’.

En anden måde at sikre “den rette synlighed” på, er ved at kortlægge dine kollegers LinkedIn-netværk. Ikke nødvendigvis minutiøst, men lav gerne et overblik over, hvem der fx er connected med journalister, med HR-folk osv. som I måske gerne vil have synlighed overfor. Ofte har ens kolleger et stærkt netværk indenfor en specifik branche qua et tidligere job, og hvorfor ikke udnytte dette potentiale. Hvis én af kollegerne er connected med mange i målgruppen, kunne man jo høre om ikke vedkommende vil være sød at dele virksomhedens opdatering (eller måske blot like opdateringen), og herved skabe den nødvendige synlighed.

4. Udnyt muligheden med Showcase Pages

Mange har endnu ikke fået øjnene op for de mange muligheder, der findes ved at benytte LinkedIns Showcase Pages. Fremvisningssider (som de hedder på dansk) er undersider til din virksomhedsside, og de kan bruges til at positionere sig inden for et felt, til at skabe et sted med relevant indhold til en særlig målgruppe osv. Showcase Pages er synlige på Company Pagen, og fungerer ellers som en selvstændig side med eget indhold, egne followers og den kan tilmed også have egne administratorer.

Så overvej om det vil give mening for jeres virksomhed at benytte disse ‘undersider’ til fx:

 • HR og rekruttering
 • At tage ejerskab på et særligt emne som man fx gerne vil uddanne markedet inden for
 • At tale målrettet til henholdsvis store og små virksomheder, eller private og offentlige

Der er masser af muligheder – det er næsten kun fantasien der sætter grænsen. Tænk dog altid over: 1) Passer det til vores ønskede positionering? 2) Vil folk følge vores emne? 3) Har vi indhold nok?

For husk på – at har du i dag udfordringer med at finde indhold til én side, så bliver det ikke nemmere af at lave fire nye. Så indsatsen kræver øget fokus og ressourcer ift. content.

Læs mere om Showcase Pages her.

Tip: Når du laver en ny Showcase Page starter du med 0 followers… Og så er det altså lidt op ad bakke. Så hvorfor ikke bruge dine eksisterende followers (som jo allerede er interesseret i hvad du har at sige), til at sparke siden igang?

5. Optimér siden ift. Google og LinkedIn search

Mange glemmer at optimere tilstedeværelsen på LinkedIn ift. at den da også gerne skulle dukke op i relevante søgeresultater på Google. Og for at sikre at din virksomhedsside dukker op i både Google- og LinkedIn-søgninger, på andet end dit virksomhedsnavn, vil jeg anbefale, at du bl.a. redigerer følgende, med fokus på keywords:

Beskrivelsen: Nævn gerne tidligt i teksten, hvilke områder I arbejder inden for, jeres kernekompetencer osv.

Specialities: Når du er i “edit-mode” på din Company Page, har du en række felter hvori du kan indtaste jeres “specialities”. Disse påvirker også, hvordan I dukker op så tænk over hvilke områder, der er vigtigst for jer at fremhæve. På siden dukker de blot op som ord/sætninger med kommaer imellem (se eksempel herunder).

Få flere tips til at SEO optimere din LinkedIn tilstedeværelse her (både side og personlig profil).

Oprindeligt skrevet af: Charlotte Østergaard (9. marts 2015)

Hvad er dit bedste tip til virksomhedssider?

Del gerne dine tips og erfaringer herunder.

 

8 Svar
 1. Hej,

  Mine kollegaer er helt vildt gode til at skrive interessante opslag fra deres profiler. Dem kunne jeg rigtig godt tænke mig at dele fra vores Company-profile, men jeg kan simpelthen ikke finde ud af, hvordan man gør det. Hvis det altså er muligt..

  Håber I har et godt råd!

  /M

 2. Hej Maria,

  Tak for din besked. Du kan ikke dele dine kollegaers opslag direkte fra Company Pagen. I stedet skal du finde det link, de evt. har delt, og så bruge det i en opdatering fra jeres Company Page, hvor opslaget udformes på ny.

  De bedste hilsner
  Lærke, Digital Works

 3. Kan min Company side følge andre Company sider fra fx samarbejdspartnere eller like andre Company Sider og deres opslag. Eller kan Company siden KUN poste egne opslag og link?
  Venlig hilsen
  Anne

 4. Katrine

  Hej Anne,

  Det var et godt spørgsmål. Du kan ikke følge andre personer eller sider fra din company page, og du kan kun like og kommentere andres opslag, hvis din virksomhed er nævnt (også kaldet “tagget”) i et opslag. Hvis ikke, så er det desværre ikke muligt.

  De bedste hilsner,
  Katrine, Digital Works

 5. Hej!

  Kan det virkelig passe at man ikke kan vælge at det min virksomhedsprofil som liker diverse opslag? Når jeg vil like på vegne af min virksomhed, er det bare min private profil som liker.

  Jeg takker på forhånd.

  Hilsen
  Charlotte

 6. Sandra Christensen

  Hej Charlotte,

  Tak for din kommentar.
  Du kan kun like på vegne af din virksomhed inde på din virksomhedsside. Dvs. det er ikke muligt at like som din virksomhed direkte ude i feedet – her kan du kun like ”som dig selv”.

  De bedste hilsner,
  Sandra / Digital Works

 7. Nikoline Grube

  Hej Mia,

  Mange tak for dit spørgsmål.
  LinkedIn fjernede desværre denne mulighed for flere år siden. Så det er ikke muligt.

  / Nikoline, Marketingkoordinator

Skriv en Kommentar

 

Resultater med din Company Page

På dette heldagskursus arbejder vi med Company Pagen undervejs - Fokus er på indhold, analyse, Showcase Pages og måling.
Læs mere her