Nye funktioner på LinkedIn

LinkedIn har igen fået nye features, og fælles for dem alle denne gang er, at LinkedIn vil gøre brugeroplevelsen endnu bedre. Her kan du læse mere om de nye funktioner, som blandt andet byder på bedre muligheder, når du skal dele og sende indhold fra mobilen.

Det er ikke alle, som har fået alle funktionerne endnu, da LinkedIn som oftest laver deres opdateringer løbende – men hvis der er nogle af funktionerne, som du endnu ikke har, så har du noget at se frem til.

De første funktioner er til LinkedIn messages, som har fået en grundig overhaling, og som har fået tildelt en del nye funktioner.

Gør tekstfeltet større

Vi starter med den funktion, som vi har set mest frem til her hos Digital Works, og det er et større tekstfelt at skrive beskeder i.

Chatfeltet på LinkedIn har frem til nu været forholdsvis lille, men nu kan du rykke ud af ”chat-interfacet”, så du kan skrive og se længere beskeder. Opdateringen er god, hvis du ønsker at skrive lidt længere og mere indholdsrige beskeder. Indtil videre er funktionen kun tilgængelig på mobilen, men opdateringen bliver også rullet ud til desktop i den nærmeste fremtid. Se hvordan opdateringen fungerer nedenfor.

compose

Vedhæft og del ”on-the-go”

Det hektiske arbejdsliv ”on-the-go” blev lige en del lettere – LinkedIn har nu tilføjet muligheden for at sende vedhæftede filer fra LinkedIn-appen. På den måde kan du hurtigt dele dine filer med kollegaer, chefen, venner eller andre mens du er på farten. Du kan vedhæfte de mest gængse filer, herunder PDF, DOC, XLS og PTT.

file attach

Send emojis fra desktop

Emojis er efterhånden en fast del af vores hverdag og den måde vi kommunikerer på. Derfor har LinkedIn tilføjet et ”emoji-tastatur” til desktop-brugeren – alt du skal gøre er at trykke på emoji-ikonet og scrolle gennem, søge på keywords eller kategorier for at finde den helt rette emoji til sammenhængen. Derudover er det også muligt at tilføje GIF’s.

Gruppebeskeder

Med gruppe-meddelelser på LinkedIn-appen er det nu nemmere end nogensinde at starte samtaler med flere ad gangen. Når du trykker på ”+-ikonet” for at oprette en besked kan du sortere ud fra firma og personerne heri, skole eller folk, som du har chattet med for nylig. Derudover er det også muligt at fjerne folk fra gruppesamtalen i appen.

gif

”Mentions” i beskederne

Ikke nok med, at LinkedIn har gjort det nemmere at lave gruppebeskeder, så er det nu også nemmere at holde kontakten inde i beskeden. Det er nu muligt, at ”tagge” folk ind i samtalen, og på den måde direkte henvende sig til bestemte personer i samtalen. Derudover kan du også tagge personer, som ikke nødvendigvis er i samtalen, hvilket kan bruges til at anbefale eller skabe kontakten mellem nogle 1:1 i en samtale.

Send lyd-beskeder på LinkedIn

Folk taler omkring fire gange hurtigere end de skriver, hvilket gør stemmebeskeder gode til at forklare længere eller mere komplekse ideer uden, at det skal koste oceaner af tid, når du er på farten. Derudover giver stemmebeskeden en større grad af frihed, end et telefonopkald gør, og modtageren kan lytte og svare når de har tid. Bevares, der findes også telefonsvarer, men som oftest har du jo nogle andre forbindelser på LinkedIn end i telefonbogen.

… Og de andre opdateringer!

Der er ikke kun kommet nye funktioner til LinkedIn Messages på mobilen. Vi har samlet en liste med nogle af de andre nye nyttige funktioner, som du skal kende på LinkedIn:

Tilføj undertekster til dine videoer

En undersøgelse fra DR viser, at videoer med undertekster i gennemsnit har dobbelt så høj rækkevidde, tre gange så mange videoer ses 95 % til ende, og 4 gange så mange ”klikstarter” din video sammenlignet med ikke-tekstede videoer. LinkedIn har tilføjet muligheden for nemt at tilføje undertekster til dine videoer, hvilket gør det muligt at se videoer, når og hvor man vil.

Sådan gør du:

 • Klik på video-ikonet, der hvor du normalt deler opslag
 • Vælg den video som du vil dele på dit eget drev
 • Når forhåndsvisningen kommer frem, skal du klikke på den lille pen øverst til højre for at se videoindstillingerne og derefter klikke på “vælg fil” for at vedhæfte din SRT (SubRip Subtitle)-fil, og på den måde give dine videoer en stemme.

Forstyrrelser, intet problem: Gem dine opslag som kladder

Vi bliver alle forstyrret en gang i mellem – nogle mere end andre – og det kan være irriterende, hvis du lige er i gang med at lave et post til LinkedIn. Derfor kan du nu gemme dine opslag på mobilen, og give dit post det sidste finish på et andet tidspunkt. Du skal blot klikke på ”X” og vælge ”Gem kladde” – så kan du vende tilbage til den, når du har tid igen.

Få oversat opslag til dansk

Mange brugere på LinkedIn har ikke blot danske connections, og derfor vil der somme tider dukke posts på andre sprog op. LinkedIn har derfor gjort det nemmere for dig at følge med i dine udenlandske connections aktivitet, og har tilføjet en ”translate/oversæt” knap således, at du altid kan holde dig opdateret. Dette kan dog være irriterende for de dem, som har deres sprogindstillinger på engelsk, hvilket en stor del af danske LinkedIn-brugere har.

Del hurtigt citater fra brugbare artikler

Deler du tit artikler eller andet berigende content på LinkedIn, kan den bedste måde at beskrive linket til dine connections nogle gange være, at dele et citat fra netop samme stykke content. På mobilen kan du nu highlighte dele af teksten og dele det direkte med dit netværk i feedet.

Quote Gif

 

Se det content du har delt

LinkedIn har tilføjer en genvej sådan, at du nemt kan se alle dine opslag. At se ens opslag er ikke noget nyt på platformen, men det er nu mulig at tilgå under ”Me”-knappen, hvor du kan vælge ”Post & Activity”. Opdateringen virker desværre kun på desktop, men mon ikke den kommer til mobilen på et tidspunkt.

Hvad synes du om LinkedIns nye funktioner?

Vi hører meget gerne dine erfaringer og input herunder.

4 Svar
 1. Katrine

  Hej Per,

  Tak for du deler dine inputs med os. En af mine farvoritter er også muligheden for at gemme kladder.

  De bedste hilsner,
  Katrine Grønsund

Skriv en Kommentar

 

Brug LinkedIn i salget

Brugt rigtigt kan LinkedIn være en værdifuld kilde til nye kunder, genetablering af kontakten til tidligere kunder samt til skarp faglig berigelse af dit netværk. Vil du i gang med at bruge LinkedIn i salget?
Læs mere her