Du kan altid blive bedre, klogere, stærkere, hurtigere og dygtigere.
Selftracking er et voksende fænomen i den moderne teknologiske verden.
I denne artikel ser vi nærmere på fænomenet og de mange muligheder, der er for at optimere din hverdag. 

De fleste af os har tracket en løbetur eller forsøgt at tælle kalorier via en app, men fænomenet ‘selftracking’ er meget mere end det.
Selftracking betyder, at man indsamler, måler og fortolker data fra sin hverdag, som man får fra app’s og andre teknologiske gadgets.
Det data man indsamler og efterfølgende analyserer fra de forskellige app’s og gadgets, skal så bruges til at optimere din effektivitet, performance, koncentration etc. Således er man i stand til hele tiden at forbedre sig både på jobbet og privaten.

Der er en samfundsmæssig bevægelse af, at vi hver især har fokus på vores performance, og tager ansvar for vores eget liv”, udtaler Anders Høeg Nissen, til Børsen, lørdag d. 08/06-13, journalist og forfatter til bogen “Det man måler er man selv”.

Nogle af de app’s Anders Høeg Nissen bruger til at optimere sin hverdag er:
Fitocrazy, Sleep Time, Moves, MyFitnessPal, Mappines og Rescure Time

fitocrazy sleep time movesmappiness  rescue time

Ex. På Anders Høeg Nissens dag:

Det første Anders Høeg Nissen (forfatter til førnævnte bog om selftracking) gør om morgen er, at måle på sin søvn, og det sidste han gør, inden han går i seng, er at gøre status på sin dag.

Søvn: 7 timer og 35min – God
Kalorier: 3114 – i overkanten
Km, gang, cykling: 21,3 – Tilfredsstillende
Arbejdsdagens længde: 9,5 timer
Tidsforbrug: Word 50 %, browsing 30 %, twitter 20 %

Fremtidsforsker Jesper Bo Jensen mener dog ikke, at denne konstante søgen på at blive endnu bedre nødvendigvis er en sund samfundsudvikling. I førnævnte artikel fra Børsen, advarer  Jesper Bo Jensen imod, at tendensen kan være et udtryk for en uheldig narcissisme, og at man, når man er så optaget af sig selv, kan have svært ved fx at arbejde sammen med andre mennesker.

Skal vi så måle på alt?

Teknologi, der gør hverdagen nemmere, er én ting, men at lade hele sin hverdag styre af app’s og teknologiske gadgets for konstant at forbedre sit udgangspunkt, kan virke overdrevet. Og mon ikke denne tendens, som alle andre ekstreme tendenser, bliver mødt af en modtendens, der kunne lyde noget i stil med ”brug-din-sunde-fornuft-du-kan-godt-fungere-uden-apps”…

Hvad mener du?

Er selftracking det nye? Smid gerne en kommentar til emnet 🙂

3 Svar
 1. Karen

  Hej Digital Works
  Kunne I ikke gøre os den tjeneste at indsætte links til Appstore/android Market ud for apps-logoerne. Man bliver jo interesseret i at læse mere om disse apps og navnet i sig selv er ikke meget bevendt i en søgning på Appstore.

  Mvh Karen

 2. Torben Heikel Vinther

  Hvis du vil læse mere om Anders Høeg Nissens bog “Det man måler er man selv”, så har jeg skrevet en udførlig anmeldelse på Webfronten: http://www.webfronten.dk/anmeldelser/det-man-maler-er-man-selv/

  Jeg kan i øvrigt varmt anbefale at man læser hele bogen. Den er ikke en ensidig forherligelse af selftracking men også en (samfunds)kritisk stillingtagen til de udfordringer det skaber.

Skriv en Kommentar