5 fejltagelser du bør undgå i dit arbejde med marketing automation

Flere og flere virksomheder drager efterhånden fordel af marketing automation. Ganske simpelt er marketing automation en teknisk platform, der hjælper din virksomhed med at få leveret det rigtige indhold, på det rigtige tidspunkt, til den rigtige målgruppe. I artiklen giver vi dig 5 fejltagelser, som du bør undgå, når du arbejder med marketing automation.

Hele 51% af virksomheder bruger på nuværende tidspunkt marketing automation, og det er ikke uden grund. Derfor er det også hele 58%, som overvejer at gøre det til en del af deres marketingstrategi. Men selvom så mange virksomheder bruger marketing automation, er der stadig en række af gængse fejl, som man skal forsøge at undgå i ens arbejde med marketing automation. Disse fejl kan i sidste ende være med til at forværre en kampagne, eller i værste tilfælde have negativ påvirkning på din virksomheds troværdighed fremadrettet.

For at hjælpe dig uden om denne hovedpine, har vi her samlet en liste med fem af de mest almindelige gængse fejl, som du bør undgå i dit arbejde med marketing automation.

1. Start aldrig uden en plan

Det er vigtigt, at have en god strategi på plads, inden du kaster dig ud i marketing automation. Uden en strategi vil det sandsynligvis mislykkes. Hele 58% af professionelle marketingsansatte mener, at de har haft problemer med at få succes med marketing automation på grund af manglende effektiviseringsstrategi.

En anden ting er, at det selvfølgelig også kan være svært at opnå resultater, hvis man ikke har et mål eller en plan for målet. Det kan derfor være en rigtig god idé, at fastsætte nogle kampagnemål i relation til segmentering, åbningsrate, indhold, integration og meget mere.

2. For meget irrelevant indhold

Når du først har fået styr på marketing automation, er det forholdsvis let og simpelt at oprette og planlægge kampagner. Men pas på! Det er mindst lige så nemt, at drukne din målgruppe i alt for mange e-mails og socialt indhold, som ikke er relevant for dem.

Det er derfor ekstra vigtigt, at du er påpasselig med ikke at spamme dine kontakter, da det med stor sandsynlighed vil ende i flere afmeldte mails. Det vil være en skam at miste dyrebare kontakter, ved at have sendt for meget indhold ud. Det handler derfor om, at finde en gylden mellemvej til hvor meget du skal sende ud, samt hvor tung kvalitet indholdet skal være. Et godt tip er at bruge dig selv som eksempel. Tænk over hvor meget indhold, som du synes er passende, og hvornår grænsen er nået, før du vælger at klikke ‘unsubscribe’.

Læs også: Kvalitet eller kvantitet på de sociale medier?

Det er et must, at segmentere din målgruppe, så du kun sender relevante e-mails ud til de personer, der finder dit indhold relevant. Dit indhold skal skabe værdi for dine læsere, og de skal finde det nyttigt.

3. Planlægger, men glemmer det

Du har planlagt en del relevante opslag, som skal ud til dine mange kontakter, men du glemmer at overvåge dine resultater. Det er ærgerligt, for de fejl du måske begik første gang, kommer du muligvis til at begå igen. For selvom marketing automation sparer dig en masse tid i forhold til de manuelle opgaver, kræver det dog stadig, at du tager tøjlerne og overvåger dine kampagner.

Ved at overvåge dine opslag, emails eller kampagner kan du blive klogere på hvad der går godt og modsat, hvad der går dårligt i blandt din målgruppe. Det gør også, at du hele tiden kan holde dig ajour med, hvad der foregår, og ændre eller sætte din kampagne på pause, hvis ikke den performer, som du ønsker. Hvis ikke, vil din ineffektive kampagne blot forsætte, og dine resultater vil formentlig blive sparsomme.

4. Ingen test eller optimering

Test, test og atter test. Det er vigtigt altid at teste dit indhold – specielt i arbejdet med marketing automation. Dette gør det nemmere for dig som virksomhed, at lære mere om dit publikum, samt se om din strategi er en succes eller ej.

Det kan være fordelagtigt at arbejde med A/B-tests, for at øge muligheden for en succesfuld kampagne. I stedet for kun at oprette en kampagne, opretter du to, med forskellige metrics, som du herefter kan sammenligne. Dette kunne eksempelvis være subject-linen, indhold eller din afsenderadresse. Sørg for kun at teste ét element ad gangen for at finde ud af, hvad der fungerer bedst for din virksomhed og publikum. På sigt kan du spore dig mere og mere ind på, hvad dit publikum kan lide, og på sigt vil du opnå bedre og bedre resultater.

5. Fokuserer på de forkerte faktorer

Når du kigger igennem dine kampagneresultater er det vigtigt, at du ikke bliver alt for begejstret for de første tal du ser. Du må nemlig ikke ignorere de betydningsfulde tal, og blive fanget af eksempelvis en høj åbningsrate. Selvom kampagnen har en høj åbningsrate, er det ikke ensbetydende med, at den er succesfuld.

Der er nemlig mange andre faktorer, som bør tages med i betragtning, og her vil din klikrate være et mere retvisende tal for din kampagnes performance. Blot fordi dit publikum åbner din mail, betyder det ikke, at de finder den interessant eller relevant. Et klik derimod betyder, at det har været interessant for dem, og de har fået lyst til at vide mere. Sørg derfor altid for, at måle effektiviteten gennem forskellige målinger, når du måler på din automationindsats.

Har du overvejet at arbejde med marketing automation?

Skriv en Kommentar

 

Master Class i B2B marketing

Har du svært ved at trænge igennem på B2B-markedet? På denne 2-dages Master Class lærer du at udnytte mulighederne med digital marketing til lead generering, relations-opbyggelse, Social Selling, thought leadership, employer branding og content marketing.
Læs mere her