Hvordan er din annoncering positioneret i målgruppens bevidsthed?

Har du nogensinde undret dig over, hvordan dine annoncer er positioneret i dine potentielle og eksisterende kunders bevidsthed? Det spørgsmål har vi tit stillet os selv, og derfor besluttede vi os for at lade det komme an på en test tilbage i april.

Til vores test, valgte vi at benytte UserGap – her kan du både teste annoncer, websitetest eller lave en konkurrentanalyse. Vores test var selvsagt en kampagnetest, hvor et brugerpanel gav deres mening omkring vores annoncer til kende. Testen handlede ikke om respons, men derimod panelets holdning til vores kommunikation og visuelle udtryk. Disse holdninger kan danne grundlag for et mere nuanceret billede af, hvordan ens annoncer opfattes selvom folk ikke vælger at respondere.

Inden testen

Før du tester, bør du gøre dig klart, hvad dit mål med annoncerne er. På den måde, kan du blive klogere på, om panelet forstår budskabet, som du ønsker at få igennem.

Men det er ikke kun målet, der skal klarlægges. Udover målet spiller målgruppen mindst en lige så stor rolle.

Vi valgte at vores panel skulle bestå af:

  • Folk fra hele Danmark
  • Erhvervsaktive mænd og kvinder i alderen 28-55
  • Folk med en gennemsnitlig til høj løn
  • Folk med et uddannelsesniveau der lå på gymnasial/erhvervsuddannelse eller højere
  • Vi ville bl.a. gerne have folk der var i en fuldtidsstilling med arbejdsområderne: HR, marketing, ledelse, salg/forretningsudvikling, softwareudviklig, indkøb, administration, finans, sundhedsvæsenet, underholdning, executive leadership mm.

Efter testen

Måling og brugen af den data, du får ud af det, er noget vi hos Digital Works ofte prædiker om – og dette er ingen undtagelse. Det giver ingen mening at teste sine annoncer, hvis man ikke har tænkt sig at bruge dataene til noget.

Hvad blev vi klogere på?

I vores tilfælde var resultaterne (naturligvis) blandede – det som kvinderne bedst kunne lide, kunne mændene ikke lide og omvendt. Nogle fandt vores gule farve forstyrrende, mens andre synes, at den fangede deres opmærksomhed. At teste vores kreative materiale kommer vi bestemt til at gøre igen, for selvom folk ikke klikker, ønsker vi løbende mere viden om, hvordan Digital Works potentielt bliver positioneret gennem annoncering.

Har du erfaring med at teste annoncer?

Så hører vi gerne fra dig i kommentarsporet.

 

Skriv en Kommentar

 

Master class i B2B marketing

Har du svært ved at trænge igennem på B2B-markedet? På denne 2-dages Master Class lærer du at udnytte mulighederne med digital marketing til lead generering, relations-opbyggelse, Social Selling, thought leadership, employer branding og content marketing.
Læs mere her