Virksomheden Social Media Today har undersøgt det daglige medieforbrug. Konklusionen fortæller at vi hver dag i gennemsnit er 2 timer og 23 minutter på de sociale medier. Vi har aldrig nogensinde før brugt så meget tid på vores smartphones. De fleste virksomheder har fanget, at synlighed på de sociale medier er et must. Men hvordan er det lige, at man vælger det rette medie til at poste sit content på? Vi har udført research arbejdet for dig, og giver dig her et overblik over de mest anvendte sociale medieplatforme, og hvilke der kunne give mening at benytte sig af.

Facebook er det mest anvendte sociale medie verden over med et dagligt gennemsnitligt forbrug på 58 minutter. Men er det her, at den rette målgruppe for dig befinder sig? Hvorfor ikke poste content på det vækstende medie, Instagram? Det vigtigste for dig og din virksomhed er finde ud af, hvilke medier netop jeres målgruppe benytter sig af.

Facebook – vær en del af den største SoMe platform

Hvorfor være en del af Facebook? Kort sagt, så er Facebook den medieplatform med flest aktive brugere, og den platform med største sociale netværk i verden med sin 2,2 milliarder brugere. Det kan derfor meget vel være, at din målgruppe er at finde her. Derudover har Facebook mere end 60 millioner aktive virksomhedsprofiler, og det kan derfor være en god mulighed for, at din virksomhed også er repræsenteret her.

Endnu et plus ved Facebook er, at det er et let værktøj at interagere med og finde sin målgruppe på. Det er en af de afgørende grunde til, at hele 93% af marketingfolk og annoncører gør brug af Facebook Ads.

Læs også: Guide til Facebook annoncering

Hvis man ser væk fra alt det positive ved Facebooks brugerflade, findes der også mindre gode ting. For selvom din virksomhedsside har en masse følgere og likes, kan det være svært at nå ud med sine posts- og annoncer. Facebook indstiller nemlig brugernes startside til at prioritere venner og families posts frem for alt andet content. Dine geniale og lækre posts kan derfor ryge langt ned i scroll feedet og blive overset. Dette kan meget vel være på grund af Facebooks algoritmer, der hyppigt ændres og kan skabe kaos i dine planer.

Læs også: Sådan udfordrer du LinkedIn’s algoritmer

LinkedIn – vær en del af det største professionelle netværk

Antallet af brugere stiger for hvert sekund der går, og det samme gør antallet af virksomheder på LinkedIn. Hele 30 millioner virksomheder verden over er nu at finde på LinkedIn, og her har hele 92% af alle B2B virksomheder LinkedIn med i deres digitale marketingmix. Dette er medvirkende til at over 50% af al social trafik til B2B-hjemmesider og -blogs kommer gennem LinkedIn. Med så mange brugere skaber LinkedIn en stor mulighed for at udvide sit professionelle netværk, hvor viden og erfaringer deles, nye medarbejdere rekrutteres og gode historier får liv.

Udfordringen med LinkedIn er dog at annoncepriserne sammenlignet med andre SoMe medier kan være meget høj.

Twitter – vær jordnær, skarp og spændende

Vi bruger i gennemsnit sølle 3 minutter på Twitter dagligt. Så nu tænker du sikkert, hvorfor er Twitter overhovedet værd at bruge tid på. Men men men, Twitter kan noget, som de andre sociale platforme ikke kan.

Twitter har mere end 336 millioner månedlige aktive brugere. Der bliver sendt 500 millioner tweets hver evig eneste dag, hvilket svarer til 6000 tweets hvert sekund. Udfordringen ved dette er, at man hurtigt bliver begravet i mængden af de tusinder af daglige tweets. Der er en begrænsning på 280 karakterer i et Tweet, hvilket tvinger dig til at lave kortfattede og fangende tweets. 

Platformen er dog et godt forum til at komme i kontakt med dine følgere på et uformelt og jordnært plan. Det er et godt medie til at få minglet med dine følgere og dine mulige fremtidige kunder. Op mod 66% af virksomheder verden over med 100 eller flere ansatte er på nuværende tidspunkt til at finde på Twitter. Twitter giver her din virksomhed muligheden for at udvide jeres professionelle netværk.

Instagram – vær kreativ og opnå større engagement

Instagram er godt på vej til at blive det mest anvendte medie med et dagligt gennemsnits forbrug på 53 minutter. Instagram har mere end 1 milliard aktive brugere, hvoraf 80% af brugerne følger en virksomhedsprofil. Sammenlignet med andre sociale platforme kan du opnå flere views og større engagement på denne sociale platform. Instagram er en god visuel platform for både brands og annoncører, og hele 65% af top posts viser en virksomheds produkter. Der er hermed god mulighed for markedsføring på Instagram, og dit content vil nå ud til flere end hos andre alternativer.

Din contentplan kan dog blive begrænset, idet ingen klikbare links er tilladte i billedtekster, hvilket gør det svære at opnå højere CTR. Derudover er du som virksomhed ikke sikker på, at alle jeres følgere ser jeres posts, da de nemt kan komme i en ikke-kronologisk rækkefølge. 

Så hvad gør du nu?

De fire største sociale medieplatforme åbner op for gode muligheder for dig og din virksomhed både til at øge jeres professionelle netværk, men også til at skabe et forhold mellem jer som virksomhed og jeres følgere samt kunder. Platformene har hver deres fordele og ulemper, og har meget forskellige typer af content. Inden I vælger, hvilke medier I vil begive jer i kast med, bør I gøre jer grundige overvejelser omkring, hvem jeres målgruppe er og på hvilke medier, de er at finde. Et godt råd hertil er, at lægge den helt perfekte contentplan, så jeres content præsterer, og I når jeres målsætninger.

Læs også: Udform den perfekte contentplan på LinkedIn

Skriv en Kommentar

 

Master Class i sociale medier

Sociale medier er noget, som stort set alle virksomheder gør brug af, men det er langt fra alle, der får det ønskede udbytte. På Master Class’en gennemgår vi de sociale platformes kvaliteter, muligheder, styrker og begrænsninger, sat i relation til virksomhedstype og mål.
Læs mere